Транзитът на Меркурий през даден знак във всеки даден момент показва характера на “меркурианските” събития – комуникация, боравене с информация, преговори, учене, пътувания, подписване на договори – и възможните ефекти върху населението като цяло. Тук не търсим лични събития и индивидуална прогноза.

През 2024-та Меркурий ще преминава през Близнаци от 03 юни 10:34 ч. до 17 юни 12:07 ч.

Меркурий се движи близо до Слънцето и преминава през зодиака за същото време – около една година. Но понеже той е периодично ретрограден, пребиваването му във всеки знак не е ясно разделено както при Слънцето. Транзитите на Меркурий се използват най-добре за целите на елективната астрология или астрологията за избор на най-подходящо време. Те изследват възможните влияния по темите на Меркурий, независимо от позицията на Меркурий по знак в наталните карти на индивидите.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Когато Меркурий  преминава през съзвездието Близнаци, ние сме по-комуникативни, любопитни и общителни. Меркурий се чувства във вихъра си, в най-голямата си сила. Повишено остроумни и проницателни сме, особено при спор или изказване на мнение.

Игрите на думи, каламбурите, изтъкването на любопитни факти, и най-дребните подробности в информацията са значими и дори преговорите са приятни. По-лесно повтаряме и имитираме, по-бързо схващаме фактите и решаваме загадките, а нашите наблюдения са безпристрастни и лишени от емоция.

В негативен смисъл, по-склонни сме да намираме удовлетворение от придобиването на голямо количество повърхностни познания по много и разностранни теми, отколкото да се задълбочаваме само в една посока. Умствената и нервната енергия са повишени и много лесно се разсейваме.

Например, ако имаме избор, може да предпочетем да започнем обучение когато Меркурий е в Близнаци (силен, подвижен), а не в Телец – по-бавен и томав или в Риби – разсеян и отнесен. Така картата на събитието “Обучение” ще имаме силен Меркурий, което обещава успешно провеждане. Но ако искаме да постогнем добри финансови резултати, е най-добре да не пропускаме периода на Меркурий в Телец.

Още за знака Близнаци

Зодия Близнаци | Gemini 21.05. – 21.06. в Натална карта. Слънце в Близнаци

Асцендент Близнаци (Asc Gemini)

Венера в Близнаци – Разнообразието е красотата на любовта

Марс в Близнаци – Повече говорене, по-малко реални действия

Мъжът Близнаци – чаровен и рационален или опасно двойнствен

Жената Близнаци е любознателна и чаровна, но с променлив характер

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните