В астрологията маниерът на общуване и начина на мислене се определя от разположението на Меркурий по зодиакален знак.  Когато Меркурий е в Телец, нашето мислене е практично, стабилно и заземено. Здравият разум властва над по-екстремните и крайни идеи. Общуваме преднамерено и умовете ни се ориентират според сигналите на петте ни сетива. Предпочитаме изпитаните и проверени начини на мислене, а не новаторството.

През 2024 Меркурий ще преминава през Телец от 15 май 20:05ч. до 03 юни 10:34ч.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Как мислим и вземаме решения? Какъв стил на общуване използваме?  Как събираме, обработваме, усвояваме и обменяме информация? В колективен план това ще се определя от преминаването на Меркурий през Телец

Когато Меркурий транзитира през Телец, фокусирането на вниманието ни само към едно нещо във всеки даден момент може да опрости живота ни. Но също така сме застрашени от ограничено, прекалено консервативно или негъвкаво отношение и мислене. Удобните решения и прагматичните мисловни процеси са удачен избор по време на този цикъл, защото мисленето не може да бъде пришпорвано или притискано.

Настроени сме да извършваме и да се задоволяваме с рутинна, ясно определена или монотонна работа, избираме традиционните методи. Това също така е период, през който се проявява повече упоритост и дори инат в начина на мислене или заеманите позиции в общуването.

Относно начина на общуване този период се отличава с повишена борбеност, проверка на нашата интелектуална конкурентоспособност и решителни ответни реакции. Комуникацията е директна, пряма, честна и неусложнена – което може да означава и липса на дипломатичност и емпатия, дори безчувственост.

Хороскоп Телец – Месечен хороскоп за Април 2024

Още за знака Телец

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните