Когато рожденият ви ден се пада в периода на Ретроградна Венера, това  оказва влияние на цялата ви година, до следващия рожден ден. Случва се на всички – по веднъж на всеки 8 години.

Годините, в които Венера е ретроградна на рождения ден, са време на сравнение и контраст. Вашата повишена способност да различавате и оценявате вътрешните качества отделно от външните проявления, ви дава възможност да сравните значението и на двете.

Настоящият текст е извадка от Соларния хороскоп, който можете да поръчате на тази страница:

Соларен хороскоп прогноза “Настоящата ми година”

Взаимоотношения, финанси и приоритети – всичко трябва да бъде преоценено въз основа на вътрешната си стойност и съпоставено с външното удоволствие или напрежение, което поражда. Вашият фокус върху същинските ценности ще засенчва нуждата от външно проявление; следователно ще направите корекции в материалните и видими цели, които преследвате.

Взаимоотношенията винаги ще са по-важни поради любовта, която давате и получавате, отколкото поради външните им атрибути, и този въпрос ще стане по-актуален през тази година. Може да сте влюбени в някой, който се отнася чудесно към вас, но отказва да обсъди сключване на брак. Ако сте привлечени към този човек поради неговите вътрешни качества, важно е да цените чувствата си един към друг, а не да се фокусирате върху легализацията.

Ретроградна Венера на Рождения денПрез тази година ще отсеете връзките, които имате или преживявате, според техните скрити качества. Сега по-лесно можете да разграничите онези, които ви дават някакви практични ползи, от истинските, изпълнени с грижа и любов. Сега за вас външните, изкуствени изражения на любов ще са безсмислени, по-важни ще са истинските, понякога по-малко очевидни качества.

Насоченото ви внимание в тази посока ще направи несъответствията още по-очевидни. Но част от този процес на разпознаване може да доведе до чувство на неудовлетвореност от лични взаимоотношения, които не отговарят на вашите очаквания какви трябва да бъдат връзката или партньора ви.

Любовта не винаги идва в красива или подходяща опаковка и чувството на неудовлетвореност ще е в резултат на прекаленото внимание към външните детайли, които не могат да задоволят истинските ви потребности. Но видимите недостатъци само ще подчертават значението на вътрешната красота. Околните няма така лесно да виждат качествата, които цените в любимия човек и може да критикуват вашия избор. Тяхната критика ще ви подтикне да дефинирате по-ясно скритата красота, която ви привлича. Взаимоотношенията, които не притежават устойчив смисъл и стойност, ще ви изглеждат празни и незавършени. Възможно е да ги отхвърлите, независимо от очевидните ползи, които ви предоставят.

Ценностите ви сега са съобразени повече с личната ви естетична оценка и може да са по-малко в съответствие с обществения вкус и стандарти. Например, може да виждате уникална красота в нещо или някого, които изглеждат съвсем обикновено за другите. Вашият вкус и мнение за материалните обекти ще зависят от тяхното емоционално въздействие върху вас. Цената или състоянието не са важни.

Ретроградната Венера символизира по-голямото значение на качеството на живот отколкото желанието за финансова печалба. Парите, които печелите, няма да бъдат толкова важни, колкото качеството на работната среда и удовлетворението ви на работното място. Тази концентрация върху удовлетворението на вашите вътрешни духовни, психологически, емоционални нужди може да ви подтикне да не мислите толкова на заплатата, а да започнете атрактивна и приятна за вас дейност, дори с намалено заплащане.

Поръчайте Солар в пакет с прогноза по транзити и прогресии:

Всичко за следващите 12 месеца: Годишен хороскоп и Солар

 

Материализмът няма да ви донесе истинско щастие сега, а и въобще. Ако продължавате да работите потискаща ви работа само заради заплатата, може да сте много нещастни. Ако се налага да останете на нехаресваната работа, то развийте силна вяра в себе си и поддържайте позитивна нагласа към способностите си. Не се старайте да постигнете най-доброто на всяка цена, ако условията са неблагоприятни или не ви харесват.

Във финансов аспект това обикновено е време, когато трябва да внимавате с парите си. За да можете да вземате добри решения за качеството на живота си, трябва да се погрижите за своите интереси.

Социалните контакти и участието в обществени дейности не са подчертани при ретроградна Венера в Солара. Нуждаете се от повече време за вътрешна концентрация и може да се откажете от някои или всички свои обществени ангажименти, за да се насладите на времето си в усамотение. Тези ангажименти може да не ви носят повече удоволствие или да осъзнаете, че ви е твърде трудно да поддържате социалните си връзки, или те да не са удовлетворяващи.

За хората, които се нуждаят от някаква терапия, това е подходящ период да изградите неприкосновеност на личния си живот. Оттеглянето е обичайно при ретроградна Венера и усамотяването може да се използва много добре.

Много вероятно е да искате да сте сами с един конкретен човек.

Още по темата Ретроградна Венера:

Ретроградна Венера в Лъв 22.07 – 03.09.2023 – Какво да знаем?

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните