Венера управлява знака Везни и в него си е „у дома“, т.е. проявява в най-чист вид типичните си качества, не само положителните, но и отрицателните. Венера е благодетел и пацифист, тя винаги използва чар, обаяние, дипломатичност, такт, любезност, за да получи това, което иска.

Венера преминава във Везни от 08 ноември до 03 декември 2022г.

Как да изпозлваме енергията на Венера във Везни?

Венера във Везни - Месец мир и любов

През този период романтиката, флирта и взаимодействието с другите придобиват по-голямо значение за емоционалния ни живот. Копнеем за хармонични връзки, за финес, красота и елегантност.

Идеалният партньор, перфектният вътрешен и външен баланс, най-високите стандарти на естетика и артистичност – това са някои от нещата, които ще ускоряват пулса ни сега.

Време за възстановяване на баланса

Венера във Везни символизира енергията, която се стреми към мир, баланс и любов – чрез връзки, чрез обичта на друг човек или чрез красотата, изразена в изкуството.

Тя също символизира ценностите ни и ни изправя пред въпросите: Как се отнасям към себе си? Какво приемам и отхвърлям? Кой съм аз в очите на хората?

Във Везни Венера се стреми да балансира и хармонизира отношенията между хората, да възцари мир и любов в целия свят. През този период ще се чувстваме по-удобно, ако не сме сами и имаме близък партньор, с когото да постигнем удовлетворяващи отношения.

Погрижете се за връзката си

Отличен период изцяло да се посветим на любимите си (но съвсем не става дума само за един човек!). Ако имаме проблеми във връзката – готови сме да преговаряме и да правим компромиси.

Може да проявим идеализма си по отношение на връзките си и да предпочитаме да правим нещата само по „правилен“ начин, като напълно изключваме агресивното или недодялано поведение.

Негативите при Венера във Везни

Но въпреки, че Венера във Везни буквално живее заради връзките си, тази енергия има въздушен характер, който спомага за емоционална дистанцираност, повишена рационалност и понякога повърхностност в близките отношения.

Тъмната страна още включва зависимостта от оценката на другия, непоследователност и капризни обрати в чувствата и крайната субективност на решенията.

Венера е съдник, но не е обективна – справедливостта й е функция на нейния вкус и желания.

В опит да се избегнат конфронтациите и неприятните ситуации, може лесно да замажем дълбоките въпроси в нашите взаимоотношения чрез лековата игра.

Или да се подадем да станем съучастници в нещо, което не одобряваме, а след това скрито да недоволстваме от този факт или да мислим себе си мъченици.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните