Целият ноември месец е под влиянието на две основни астрологически събития. Първо, това е ретроградния Марс през целия месец – тежък период за всички хора на бизнеса и за всякаква активна и волева дейност. Второто влияние, което продължава целия ноември и се активира още септември месец, това е квадратурата на Сатурн с Уран.

Към това имаме и друго ярко събитие – Лунното затъмнение, при което Сатурн ще покаже своята сила. Ще настъпят положителни промени, които ще бъдат значителни и ще продължат дълго време.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Ретрограден Марс – кои области са засегнати?

Марс е ретрограден в течение на целия месец. В бизнеса имаме ограничения, забавяния, сривове, трудно начало, вяла енергия, защото в Близнаци Марс не е много решителен. През този период се препоръчва да не се започва нищо качествено ново, ако е свързано с волята и физиката – като ремонти, работни партньорства, делови договори.

Марс управлява само бизнес отношенията, конкуренцията, инциативата – така че, бъдете внимателни с тях. Не е нужно да се борите, а просто да не се занимавате с дейности, които се управляват от Марс. Не започвайте нови работни отношения, не влезайте в контакти, не подписвайте нови договори.

Не се опитвайте да навлезете в нови области на дейност, не се активизирайте срещу конкурентите си, не се впускайте в противоречия и борби. Те няма да бъдат успешни за вас – този, който пръв започне конфликт, ще се натъкне на сериозна съпротива.

Бележка на AstroScript: Марс ще бъде ретрограден до 12 януари 2023г. По наше мнение, не можем напълно да спрем с инцитивността си за толкова дълъг период. Затова се обърнете към области, които вече познавате. Ключовото е да се върнете към старите “марсови” начинания, а не да спрете напълно да действате.

Квадратурата на Сатурн с Уран – временен превес за Старото

През целия месец продължава и квадратурата на Сатурн с Уран – тя ще се разпадне окончателно през декември. Цели две години бяхме под това влияние (с кратки прекъсвания). Аспектът ни стоя над главите и създаде множество проблеми. При такива аспекти сме свидетели на големи поврати – обществени, исторически, политически.

Уран е в съвпад със Северни лунен възел – показва, че е дошло време за новото, за промяна. Уран е бъдещето (а възелът е кармичната ни задача) и ни казва, че трябва категорично да променим нещо много съществено в нашите социални отношения, в икономиката, в ежедневния си живот. Накратко – материалната страна на живота си.

Защо материалния? Защото Уран заедно със Северния възел се намират в знака Телец. Под Телец се намира най-практичната реализация, икономиката, стопанските отношения. Нещо генерално трябва да променим в устройството на своя свят. А Сатурн се съпротивлява, той не иска да изпуска положението.

Точно сега е настанал най-последният бой между старото и новото, ще приключи средата на декември.

За това време ще настъпят много големи смени. Това касае на първо място професионалната и социалната сфера, управленските структури, кариерата. Още през есента започна голяма чистка на топ управленци – сега това ще завърши.

И в мисленето настъпва смяна – на мястото на старото идва ново. И това ще се отрази на нашия живот на много нива. Най-често се засягат формалните отношения – като брак, кариера, при някои и здравен статус. Моята препоръка към вас е следната:

Ако през този месец у вас възникне вътрешно желание за голяма промяна – не го отхвърляйте в никакъв случай!

Това не означава да се хвърлите през глава и всичко да смените, не! Но се вслушайте в импулса за промяна, в желанието си за обновление и интуитивния стремеж, както и неочакваните възможности отвън.

Сега тези импулси придобиват особено голямо значение. Те могат да променят живота ви към по-добро, ако разумно ги последвате. Не се дръжте за старото и познатото – накрая ще изгубите. Дори известно време да мислите, че сте постигнали стабилност, в крайна сметка ще изгубите. Защото сега времето е на Уран – за промени, за приемане на новото.

А на Сатурн му се налага да преустрои цялата система, която е под негов контрол. Това са: общият режим на регулация, регламентът, правилата, наложеният ред, системата на управление, отношенията между подчинените и началника. Сега е време да заживеете по новому.

Дори ако живеете по Сатурн – ако имате регламент за всичко, ред в дома, правила в отношенията, йерархията на работното място, формални връзки с по-млади и по-възрастни хора – помислете! Това е време, през което е много добре да преразгледате и преустроите самата същност, върху която е изграден този регламент, да решите какво да промените. А след като решите какво трябва да промените в своя живот:

  1. Започнете през декември, не през ноември. Сега е време само за подготовка и продължение на всичко важно, което е било направено досега.
  2. Бъдете готови, че тези промени ще вървят бавно и ще изискват старание, пригответе се за постоянна, усърдна работа. Бързите кавалерийски атаки “на нож” няма да сработят. Северният възел е в Телец, а това е бавен, старателен знак, който педантично работи за дългосрочните си цели.

Лунно затъмнение на 8 ноември 2022

Следващото ярко събитие. Темата за конфликта между Уран и Сатурн ще бъде подчертана и в деня на затъмнението, 8ми ноември. Това е Лунно затъмнение, т.е. Пълнолуние. То няма да се наблюдава от територията на България, следователно, ще има по-малко влияниет за нас.

Затъмнението се канализира към Сатурн – затова влиянието на Сатурн рязко ще се усили, минимум една-две седмици до цял месец след затъмнението Сатурн ще покаже своята сила. Ако възникне конфликт между необходимостта от промяна и желанието да се съхрани статуквото и познатото, не правете революции!

Това е последният период на силен Сатурн, през който дори може да се ожесточат старите порядки.

  • Не се разстройвайте! Не е време да се хвърляте напред, а и Марс е ретрограден.
  • Но се подготвяйте! Създавайте условия. Движението напред трябва да бъде методично, затова и трябва методично да се подготвим за него! Съставете си план поставете си конкретни задачи.

В началото на следващата година ще започнат истински големите промени, които ще протекат дълбоко и ще оставят трайни следи. Засега Сатурн ще прояви своята сила, защото в него са концентрирани енергиите на затъмнението.

ПОРЪЧАЙ ХОРОСКОП “НАЙ-ДОБРИЯТ СТАРТ” – РОЖДЕН И ПРОГНОЗА

Слънце, Венера и Меркурий в Скорпион – дълбочина и напрежение

Първата половина на месеца ще бъде доста трудна. Още повече, че до 16-ти и Венера, и Меркурий са в Скорпион. А Скорпионът дава вътрешно напрежение, борба. Единствено само за емоционалната сфера това е добре, защото подпомага дълбоките връзки.

За новите отношения периодът е труден, ненадежден. Тази опозиция на Слънце, Меркурий и Венера към Уран и квадратурата към Сатурн потискат, ще създават проблеми в развитието на отношенията. Бъдете търпеливи в новите запознанства.

Венера и Меркурий в Стрелец – лекота и изразяване

На 16ти и 17ти картината качествено се променя – Венера и Меркурий съвответно влизат в Стрелец. Емоциите ще станат по-леки, по-изразени външно, а вътрешно по-малко напрегнати. По-лесно ще бъде да се създават контакти, ще се планира по-леко, и работите ще се водят по-леко.

Статичност на Юпитер – временни победи

Но заедно с това, на 17ти започва периода на статичност на Юпитер. Юпитер е планета, свързана а амбициите, самоутвърждаването, стремежите да се изявяваме и да се покажем пред света. Сега тези качества започват много силно да се проявяват.

Възниква необходимостта точно сега, на мига, да скочиш и да постигнеш успех, да се проявиш пред очите на всички – най-вече в социалната и работната сфера. Особено силно влияе и там, където гори конфликт или противопоставяне – спорт, война, любов, конкуренция. Под това влияние ти се струва, че точно сега трябва да покажеш на своите конкуренти колко си силен и способен.

Препоръчвам между 17ти и 23ти да не влизате в никакъв конфликт.

Ако имате щастието да спечелите в битка, то веднага си подгответе път за отстъпление, защото много скоро ще претърпите поражение. Обръщането на Юпитер е към по-добро (в директно движение). Затова този, който наистина притежава сила и мощ, ще може да я прояви след 23ти.

Статичност на Нептун

На 21ви започва периодът на статичност на Нептун и продължава до края на ноември. Нептун на първо място отговаря за човешките чувства, за дълбоките, фини емоции, за емоционалната близост. Затова тази сфера ще бъде под силен акцент – в любовта, в близките връзки ще почувствате прилив на енергия и на емоции, засилване и задълбочаване на желанията.

Едновременно с това могат да се изострят и старите обиди, паметта ви може да извади от най-големите дълбини ваши минали неуспехи, стари поражения, любовни разочарования. Затова трябва да изчакате и да не предприемате нищо важно под влияние на такива чувства.

Под Нептун са и националните, и религиозните чувства. Затова всички ваши минали проблеми, свързани с вашите чувства и личен живот, сега могат да се изострят до краен предел към края на месеца.

Въобще цялостното усещане е за труден период, времето няма да е много хубаво. Деловите отношения ще са напрегнати, обществените също. Трябва да бъдете внимателни в края на месеца. Но не се отчайвайте –

това е последната вълна от по-тежки събития и ситуации, последната вълна на неприятности. След това ще стане по-леко!

Новолуние в Стрелец на 24 ноември 2022

Новолунието е за нови начинания. Сега това важи за всичко, което не се свързва с Марс – до самия край на годината там ще бъдат проблемните за реализация сфери. Затова, ако ще започвате нещо по Новолуние, нека бъде в сфера, която е по-малко свързана с Марс.

Относно любовта – ако вече имате близки отношения, продължавайте уверено; а новите започвайте с повишено внимание. Ако обаче искате бързи и кратки връзки за по две седмици – това е друга работа, тогава смело напред.

Същото важи и за предприемаческата дейност, и за всички сфери, в които има борба и конкуренция, протвостояние или открит конфликт. Там е нужна пауза – не ускорявайте, не засилвайте, обратното – малко забавете. За по-голяма активност ще дойде друго време – следващия месец и началото на 2023та година.

Макар, че – съдейки по няколко фактора – аз мисля, че точно в този момент, когато не трябва да се предприема нищо, за много хора ще възникне необходимост да действат и ще го направят. Но ще наблюдаваме резултатите.

Здравето през ноември

Месецът е комплексен, много неравен. За здравето е неблагоприятен поради 4 фактора: статичен Нептун, статичен Юпитер – Лунното затъмнение в по-малка степен – и най-вече поради квадратурата на Уран със Сатурн и ретроградния Марс, които са в сила целия ноември.

Трябва да внимават всички, при които има повишено кръвно налягане, имат проблем с черния дроб и жлъчката, с неуравновесена емоционалност, с щитовидната жлеза – ще бъдат най-засегнатите зони. Отчасти, и гръбначния стълб, гърлото. Това са темите, които могат да предизвикат безпокойство през целия месец.

Първото обостряне е в периода на затъмнението, около 8мо число
Втората вълна е между 21ви и 28ми ноември

В периода на обръщане на Юпитер, всички, при които има високо кръвно, бъдете много внимателни – около 23ти или считано от 20ти до края на месеца.

Опасност от инциденти

Най-големия пик на опасности е в началото на месеца, преди затъмнението, след което следва спад. Най-рискови към края на месеца са водните процедури (като каране на водни ски) – важи за последната декада (поради статичен Нептун).

Пазаруването през ноември 2022

С пазаруването всичко е ясно – целият месец е желателно да не се купуват автомобили, всичко, свързано с желязо и металообработване, домашни уреди, машини, всякакви средства за ремонт – или всичко, което е под управлението на Марс. Изчакайте, купувайте само при крайна необходимост като много внимателно проверявате продуктите.

За всичко останало, трябва повишено внимание, но няма забрана.

Романтични срещи и отношения

Тук всичко зависи от това каква е целта на срещата. За страстните и горещи емоции – до 16то число.

  • При ретрограден Марс често се възобновяват стари (сексуални) отношения.
  • За срещи с хора, с които вече имате устойчиви отношения – времето е изключително благоприятно. Ккто се казва, “Там, където е трудно да се работи, е лесно да се обича.”
  • А когато започне статичния Юпитер – след 17ти до края на месеца – си овладейте самолюбието. Ако имате проблеми от вида “кой тук е най-главният?”, по-малко се виждайте, за да намалите поводите за конфликти.
  • 13ти, 14ти и 15ти също не са много добри за срещи. След това е обратното: Венера в Стрелец предполага ярки и оживени срещи и забавления, като това остава така до края на месеца – само при едно условие, повтарям – ако във връзките ви няма проблем със (засегнато) самолюбие.

Обучение и изпити през ноември 2022

До 16ти Меркурий е в Скорпион. Това е време, когато умът работи особено задълбочено, старателно, погълнато. Да се учи през този период, е много удачно. Но в никакъв случай не влизайте в конфликт с по-старшите. Силно препоръчвам да се избягват разправии с преподаватели и ментори, последствията биха били тежки.

При квадрата Уран-Сатурн ще ви се иска да отвоювате своята независимост, да сринете старите авторитети , да се борите с тях – но не правете тази глупост! Ако искате да изявите своята независимост – малко по-късно ще можете да го направите с голям успех, не и сега.

Месецът е нелош за интелектуална работа. След 17ти е време за дисциплини, които изискват обобщение, по-широк общ поглед, а преди това – за предмети, които изискват вникване в детайла, задълбочена и концентрирана работа. Ю

След 21ви статичността на Нептун води до проблеми с вниманието, по-трудно се съсредоточаваме, не можем да съберем мислите си. Когато планирате месеца си, вземете предвид тези особености.

 

Превод на месечната видео астро прогноза на Михаил Левин, ректор на Московската академия по астрология.

Още прогнози за месец ноември 2022

(Следва)

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните