Превод на месечната видео астро прогноза на Михаил Левин, ректор на Московската академия по астрология.

Март 22ра година – не е много бурен, но е много интересен. Имаме седем астрологически събития през месеца. Най-важното е новата астрологическа година.

Космическата нова година настъпва на 20 март в 17:36 часа българско време.

На 20ти март Слънцето влиза в знака Овен – от астрологическа гледна точка, това е космическата нова година. Тя не зависи от култури, раси, традиции и религии – просто Слънцето застава в точката на пролетното равноденствие. Това е новата година в духовен план.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Квадратурата между Уран и Сатурн

Март месец започва много по-меко от февруари, защото един от най-трудните аспекти от изминалата година приключи (Сатурн квадрат Уран). Той ще се върне за кратко през втората половина на годината. Но периодично, между Уран и Сатурн ще застават други планети и чрез тях косвено ще се активира напрегнатия аспект. Т.е темата за борбата между новото и старото, между промените и статуквото, жаждата за обновление и стремежа всичко да си бъде каквото е било, ще възниква често и занапред, по-устойчиво след септември.

Емоционална сфера – съвпадът на Венера и Марс

Но сега най-главната тема за нас за първата декада на март, е съвпадът на Венера и Марс, който се доближава до Плутон.

Съвпадът на Венера и Марс по принцип дава емоционално напрежение и усилва чувствата. A поради съвпада с Плутон, се усилва и страстта, драматизма. Единствено ограничение е, че планетите са в Козирог, което дава външна сдържаност и вътрешен огън. Затова първата декада на месеца се отличава с повишена страстност. Тя често се проявява като голямо емоционално напрежение, вътрешно безпокойство и тревожност.

Препоръчват се физическите натоварвания. Но и повече сърдечно общуване, повече близост, за да се даде възможност свободно да се изразяват чувствата.

Повече за Марс в Козирог и Венера в Козирог.

Единствено искам да отбележа нещо по отношение на децата. През първата декада може да имате епизоди на безпричинен инат и съпротив от тяхна странаа. Това и при възрастните ще го има, но е по-изразено при децата. Искрено препоръчвам да не се опитвате да пречупите волята на детето със своята воля – това няма да доведе до нищо добро. Необходимо е да въведете общуването в друго русло – да превключите на по-мек тон, на някаква активност, да прегърнете детето, да го целунете – но само не се опитвайте да прекършите детската воля със своята воля на възрастен.

Това важи и за контактите с любимите ви хора. Ако някой приеме по-различна позиция, не се опитвайте да го пречупите, не влизайте в борба за надмощие – това е практически безполезно. По-добре е да прекъснете контакта или да смените темата.

След 6то число в емоционалната сфера ще се усети облечение и лекота, защото съвпадът на Венера и Марс преминава във Водолей. Това ще даде възможност за по-свободно изразяване на чувствата, по-открито и леко общуване. Макар че емоционалната нажеженост продължава – Венера плюс Марс е страст – след 6ти е много подходящо да се впуснете в интимно общуване, да щурмувате сърдечна крепост.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН ХОРОСКОП ПРОГНОЗА СЕГА

Работна сфера – Новолуние, Меркурий и Слънце

За бизнес делата месецът е много добър. Меркурий във Водолей е активен и е в съвпад със Сатурн от 25 февруари до 7 март, а това е хармонично съединение – Меркурий обича организираната мисъл и логиката, а Сатурн ще му я даде.

Освен това имаме и Новолуние (в Риби) – Луната расте през първата декада, а това е прекрасно за деловата активност, за начало на нова дейност, за преговори. По същото време Слънцето приближава и прави съвпад с Юпитер (11 февруари – 20 март) – времето е чудесно за презентации, реклама, за представяне пред публика, за запознаване на широката общественост с особеностите на вашата дейност. И като цяло, периодът е активен и доста успешен.

На 10то число Меркурий преминава в Риби, което смекчава общата атмосфера. Той става по-подвижен, но и по-неточен и по-благ – т.е. словесната агресия ще намалее, конфликтността ще спадне значително. Още повече, че по това време Венера и Марс се отдалечават от Плутон и емоционалния фон също се смекчава и подобрява.

Слънцето е близо до Нептун в средата на месеца – работата натежава и не успяваш да се наспиш при този аспект. Имаме неяснота, липса на точност, отнесеност и сънливост – а това пречи на повечето професии (не толкова на творческите). Но като цяло, деловата атмосфера остава добра. Поради близоста на Юпитер, периодът е добър и за публичност.

На 27ми Меркурий влиза в Овен – имаме импулс за бързо действие и активност, особено повишен в интелектуалната сфера. Тук Меркурий дава активност на ума, но същевременно по-малко въображение и интуиция, за сметка на повишената логика и точност. Затова в практичната работа последните дни на март носят много нови възможности.

Меркурий в Овен – Бърза мисъл, ново начало в работата

Ретроградни планети през този месец няма, всички до една се движат директно. (т.е. Трябва да се гледа напред, да се започва начисто.)

Пълнолуние на 18ти март по оста Риби – Дева

Венера и Марс се доближават до Сатурн и чрез Марс косвено се възобновява квадратурата на Сатурн с Уран. Това ще стане още преди пълнолунието, след 15ти март, и отново ще имаме изостряне на напрежението, опит отново да има забрани и ограничения. Сатурн е старото, което иска да поставя рамки, а Уран търси свобода. Борбата ще бъде ожесточена и ще се отрази и в икномически, и в политически, а според мен, най-много в социален план. Ще се връщат ограниченията и опитите да се затяга дисциплината, като в същото време ще има борба и срещу всичко това.

Но Сатурн към този момент е по-силнят – т.е. опитите да се правят промени, да се освободим от натиска може да останат напразни. Но е ясно, че бъдещето принадлежи на Уран (свобода и промяна). Много добре се вижда, че промените ще настъпят в бъдеще. След като отслабне силата на Сатурн, задължително ще започне нова динамика под Уран. Уран се доближава към Северния лунен възел, което показва, че промените предстоят през цялата година. Ще имаме цикъл на отпадане на ограничение – промяна; отново освобождение – нова промяна, и т.н. През този месец ограничението обхваща последната декада.

Вижте целия Лунен календар март 2022 – Новолуние в Риби, Пълнолуние в Дева

ПОРЪЧАЙ СВОЯ СОЛАРЕН ХОРОСКОП СЕГА

Космическа/ астрологическа нова година – 20.03.2022

Астрологическата нова година се оказва по-мека от източната/ будистката. Понеже в този ден се активира квадратурата на Уран и Сатурн чрез Венера и Марс, то това влияние ще се чувства през цялата астрологическа година, до март месец догодина. Аспектът няма да бъде толкова тежък както през 2021ва, когато започна, но все пак ще се чувства на вълни през годината.

Промените ще се случват като с махало: подобрение – влошаване.

В личния си живот много хора ще изпитат потребност да направят някаква промяна, но ще им пречи инерцията. Аз препоръчвам все пак да се настроите за промени, но да избирате за тях подходящите моменти, не може по всяко време. Уран определя тенденциите за бъдещето и промените, които започнете сега, ще подобрят живота ви през следващите няколко години. Само разумно избирайте кога да ги направите.

В момент на криза: Три прости истини за Душата

Пазаруване през март

Началото на месеца (до 9ти) е благоприятно за повечето видове стоки. Особено добър период за дълготрайни предмети и за приключване на сделки с имоти, за дългосрочни договори и кредити. Поне докато Меркурий не премине в Риби на 10ти.

Слънцето прави съвпад с Юпитер – добро време за скъпи и пестижни покупки, за предмети на лукса. Но внимавайте заради участието на Нептун. Може да имате прекрасна възможност да купите нещо забележително, но и да възникнат проблеми с неговото качество. Заова при покупка на скъпа вещ внимателно изучете документните и сертификатите за качество, за да не сгрешите.

След 15ти сделките с недвижими имоти трябва да провеждате с повишено внимание – прецизно, предпазливо, а дори може да ги отложите за по-късно. Не трябва да прибързвате.

Като цяло, целият месец остава удобно време за пазаруване. Изключение правят последните няколко дни след 28ми, когато трябва да се въздържате от покупки на дълготрайни стоки и да не се впускате в дългосрочни проекти.

Здравето през март

Първата половина на месеца не е лоша. Единствено трябва да внимават хората, които имат проблем с гръбначния стълб. Но преди Пълнолунието, включително 16ти, 17ти и 18ти, имаме период на леко влошаване на здравето. Проблеми с кръвното, нервната система, щитовидната жлеза, жлъчния мехур могат да се проявят през втората половина на месеца.

Хирургически операции през март

По-сложни операции – а дори и всякакви операции – е най-добре да не се правят на 1ви, 2ри и 3ти март, а също така на 17ти, 18ти и 19ти март. Ние не можем да гарантираме, че през останалите дни операциите ще бъдат успешни, но през посочените дни вероятността за неблагополучни операции е повишена.

Опасни периоди, злополуки

Целият месец имаме умерена опасност от злополуки. Леко повишен е рискът през първата декада и втората половина след 15ти. Резки повишения и критични дни нямаме, но трябва повече внимание през следните дни: 1ви, 8ми март (бъдете внимателни в деня на жената), 14ти, 18ти, 22ри и 23ти, 29ти и 30ти март. Това са по-опасните дни в месеца.

Обучение и изпити

Началото на месеца е изключително подходящ за сериозни умствени занимания и за вземане на изпити. Ако ви предстоят изпити, използвайте времето между 3ти и 9ти март. Съвпадът на Меркурий със Сатурн ще ви даде способност за сериозна концентрация, умът ви ще работи малко по-ясно, а и Луната е растяща. Периодът е по-свободен и успешен. Първата декада е време да демонстрирате своите способности, да покажете своите постижения на преподавателите си. Но не от 1во число, а от 3то, когато Луната започне да расте.

На 17ти и 18ти бъдете внимателни и ако можете, избягвайте ги за изпити и предаване на писмени работи, по-леко ще е през останалото време.

В края на месеца също има няколко дни, когато ще ви е по-трудно явяването на изпити – докато Меркурий е в последните градуси на Риби между 25ти и 27ми – ако може, не се явявайте тогава. Вече от 27ми, средата на деня, ще се учи по-леко, умът ще работи по-добре, по-концентрирано. До края на месеца имаме по-обещаващ период.

Романтични срещи и запознанства

Както вече казах, началото на месеца е много емоционално. Прекрасен период за срещи, за прекарване на времето заедно, да се посветите на сърдечна близост. Когато Венера и Марс влязат във Водолей на 6ти март, това съвсем не влошава ситуацията – напротив, облекчава я.

Или накратко казано, първата половина на март, до 16то число, е много добро време за романтични срещи и сърдечни въпроси. Особено може да отбележим всички вторници (дните на Марс) и всички петъци (дни на Венера) като най-добрите дни.

Пълнолунието също е много емоционално, то по никакъв начин не блокира близостта и интимното общуване, запознанствата. Единствено когато Венера и Марс влизат в квадратура с Уран имаме повишено желание за идеална любов, за приятлство, за решителни действия. Но нямаме причини за никакви забрани и ограничения. Само мжду 17ти и 28ми е необходима повишена загриженост и разумно отношение.

Astroscript: Тази обща астрологична прогноза описва движението на планетите и слънчево-лунния цикъл през месец март 2022-ра година. Тя може да ви послужи да съгласувате плановете си за месеца с най-подходящите планетарни аспекти. За лична прогноза спрямо вашата уникална натална карта – по Транзити и Прогресии на картата ви – поръчайте Годишен хороскоп прогноза “Накъде отивам?”. Ако имате или сте имали рожден ден в близките 1-2 месеца, препоръчваме ви да поръчате Соларен хороскоп прогноза “Настоящата ми година”

Михаил Борисович Левин е основател (1990 г.) и ректор на Московската академия по астрология. Автор е на едни от най-добрите съвременни астрологични учебници. Левин поддържа особено близки връзки с България, всяка година е тук за празниците на Паневритмията и използва основите на Дъновистката астрология.

Обща астрологична прогноза за 2022 година – Бавни, балансирани промени

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните