Ретрограден Меркурий Когато рожденият ви ден се пада в период на Ретрограден Меркурий, това оказва влияние на цялата ви година, до следващия рожден ден. Случва на всеки един от нас на всеки 6 години. Това явление се разглежда като част от Хороскопа Слънчево възвръщане (Соларен хороскоп) 

Периоди на ретрограден Меркурий през 2023г.

Прочетете по-внимателно тази статия, ако пред 2023-та година вашият рожден ден попада в някои от следните периоди:

  • 29.12.2022 – 18.01.2023 – в Козирог
  • 21.04. – 14.05.2023 – в Телец
  • 23.08. – 15.09. 2023 – в Дева
  • 13.12.2023 – 01.01.2024 – в Козирог и в Стрелец

Когато Меркурий е ретрограден на рождения ви ден

Годините, в които Меркурий е ретрограден на рождения ден, са време на интроспекция. През тази година ще трябва сами добре да обмислите всичко, за да получите нужните ви отговори, а не да разчитате на външни източници и хора. Ако продължавате да разчитате на съветите на околните, ще откриете, че разговорите ви са безсмислени в контекста на вашите интелектуални нужди.

Интегрирайте и подредете вече получената информация в собствената си система от индивидуални възгледи. Вероятно вече знаете всичко, което трябва да знаете, за да управлявате настоящата си житейска ситуация.

През тази година Вашите умствени процеси не са много възприемчиви към нова информация. Умът Ви е като пълна до ръба чаша и от всяка допълнителна информация прелива.

Можете да изживявате тази ретроградност като самоувереност, че сте прави и само вие можете да вземате най-добрите решения за своето бъдеще. Това, което околните ви казват, сигурно ще се различава от вашето мнение и знание и сигурно ще пренебрегвате забележките им.

Може да сте прави, но има опасност и да грешите. Възможно е да сте толкова настроени на собствените си мисли, че да ударите право в целта, но и също напълно да излезете от пътя.

Хороскопът Солар или прогноза за една рождена година

Как да използвате ретроградния Меркурий според соларния си хороскоп

Отделете време, за да реорганизирате натрупаното познание, фокусирайки се навътре към себе си. Така може да откриете, че вашите собствени изводи, мисли и решения наистина добре работят за вас. Но и не оставайте глухи за обратната връзка, дадена от околните, която може да ви бъде особено ценна, ако сте изгубили пътя.

С ретроградния Меркурий се свързват и тайните, укриването на информация и понякога лъжата. Обикновено има две основни причини за това: една е, че наистина имате тайни, които трябва да запазите; а другата е свързан с факта, че откритото изразяване на вашите мнения и мисли може да причини напрежение в отношенията ви.

Ретрограден Меркурий също подказва, че е по-добре да си прехапеш езика и за замълчиш, за да се съхрани мира, а вашите истинска позиция може да не бъде разкрита до следващото слънчево възвръщане.

Това е отлично време да записвате своите мисли на хартия. Ще можете да виждате нещата по различен начин, когато са разписани, и това е добър начин да ги организирате. Мненията и убежденията ви може вече да са нерелевантни и да трябва да реорганизирате мислите си, за да хвърлите нова светлина върху актуалните теми.

Хороскопът Солар, който обхваща ретроградните планети на рождения ден, е част от пакетното предложение от прогнозни хороскопи “Всичко за следващите 12 месеца”. Наличен и като Ваучер за подарък.

 

Ретрограден Меркурий в Дева между 23.08. и 15.09.2023

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните