Слънчевото затъмнение на 10 юни 2021 г. се случва в 12:52 ч. на 19 градуса и 47 минути в Близнаци. За последните 50 години в същата точка е имало още цели три слънчеви затъмнения – през 1964-та, 1983-та и 2002-ра години – които повечето от нас са преживели и най-вероятно изобщо не помнят.

Точни дати и часове (местно време) на настоящото и предишните Слънчеви затъмнения в Близнаци:

  • 10.06.1964 в 06:22 ч. – тип частично – на 19 градуса и 19 минути Близнаци
  • 11.06.1983 в 06:37 ч. – тип пълно – на 19 градуса и 43 минути Близнаци
  • 11.06.2002 в 01:46 ч. – тип пръстеновидно – на 19 градуса и 54 минути Близнаци

От тези три затъмнения най-близко до настоящото е последното, през 2002-ра година, защото то също е било пръстеновидно. А най-силно е било затъмнението през 1983-та, защото е било пълно.

Всички затъмнения се повтарят на всеки 19 години в точните си градуси

Повторението на затъмненията в същите точки през 19 години е научен астрономичен факт. Нарича се “метоничен цикъл”. В астрологията се свързва с 19-годишния цикъл на Лунните възли.

Слънчевото затъмнение на 10ти юни е забележително с факта, че сянката му ще премине през Северен полюс. Ще може да се наблюдава в най-северните части на света – някои части на Русия, САЩ, Канада. Според Михаил Левин, когато едно затъмнение е видимо от дадена държава, то през следващите три години предстоят сериозни икономически, политически и социални промени в нея.

слънчево затъмнение 01
Изображение: UNSPLASH

Затъмнението на 10 юни 2021-ва няма да се наблюдава от територията на България.

Какво означава това от астрологична гледна точка? Когато затъмнението не може да се наблюдава на територията на дадена държава, то има по-малко значение за колективната съдба на съответния народ. В този смисъл, можем да обобщим, че

Слънчевото затъмнение на 10 юни 2021-ва няма да се отрази сериозно на ситуацията в България.

Друг успокоителен факт е, че слънчевото затъмнение представлява по-акцентирано и зрелищно Новолуние, а новолуние има всеки месец. Всяка година имаме общо по четири или понякога по шест затъмнения.

Как това затъмнение ще засегне всеки от нас?

Съвпадът на Слънце с Луна (аспектът на затъмнението) е еднакъв като разположение в градусите на зодиака. Затова най-лесно е да си припомните какво сте преживели около предходните затъмнения. Вероятно е активиране на същите енергии и дори подобни събития. По-долу ще опишем темите, които се отключват от новолунието в Близнаци, за да прецените какво свързвате със себе си.

Най-силно влияние има върху хората, родени около 10ти юни

Затъмнението около рождения ден е важно събитие за рождениците и се отразява през цялата година. Правилата са:

  • Ако датата на затъмнението предхожда рождения ви ден (например, сте родени на 12ти юни), тогава в основата си кризата и повратните точки остават в старата година, а през следващата година има промени в положителна посока.
  • Но когато затъмнението се пада в първите дни след рождения ден (родени сте 3-4 дена преди 10ти юни), тогава важните събития ще се разгърнат през следващата година.

В астрологичната практика са известни примери за най-различни събития, възникнали с човек в годината на слънчево затъмнение на рождения ден. От най-критични до най-възвишени, като ярък успех в кариерата и получаване на публично признание. Затъмнението носи напрежение и вие трябва да бъдете подготвени за предизвикателствата. Но заедно с успешното им преодоляване, идват и извънредно важни постижения, животът преминава на качествено ново ниво.

Променливата и пасивна енергия на Луната доминира, което означава, че трябва да се слуша интуицията като се укроти егото. По-важно е да се погрижите за себе си и да се приспособите, отколкото да победите.

За най-точна прогноза как и дали затъмненията през тази година ще ви засегнат лично, поръчайте писмен хороскоп- прогноза:

Годишен хороскоп прогноза “Накъде отивам?”

Подобно, но значително по-слабо влияние има върху родените във подвижните знаци около следните дати (плюс-минус 3-4 дена):

  • 08 февруари – Водолей
  • 12 септември – Дева
  • 11 декември – Стрелец

Както и тези с Асценденти около 19 градуса в Близнаци, Водолей, Дева или Стрелец.

Проверите какви елементи имате в рождената си карта на 19 градуса в тези знаци като я генерирате безплатно тук:

Безплатна натална карта и кратък хороскоп

 

Въпроси и отговори за Слънчевото затъмнение на 10 юни 2021

Какво представлява Слънчевото затъмнение?

Слънчево затъмнение възниква, когато Луна преминава между Земята и Слънцето, като по този начин напълно или частично закрива образа на Слънцето за зрителя на Земята.

Какво означава “пръстеновидно” затъмнение?

Пръстеновидно слънчево затъмнение имаме когато Луната е с привидно по-малък диаметър от слънчевия, не може да закрие целия слънчев диск, а застава в центъра му. Затова Слънцето остава зад нея под формата на пръстен.

Как да използваме оптимално настоящото слънчевото затъмнение в Близнаци?

Затъмнението не само, че се случва в Близнаци, управлявани от Меркурий, но и имаме съвпад на СЛънце и Луна с тази планета. Това силно акцентира меркурианските теми като ни дава възможност да предприемем важни стъпки по тях..

Това е време да подобрим своите комуникативни умения. По-добре е да влезем в ролята на ученик и да слушаме другите, да се наслаждаваме на чуждите гледни точки, вместо упорито да търсим желания от нас отговор. Отделете време за общуване и се насладете на контактите с хора – независимо дали са съседи, приятели, семейство или познати – заради простото удоволствие от провеждането на разговор и обмяна на мисли.

Направете преоценка на своите социални умения, като поставите под въпрос доколко сте подвластни на потока от информация и дали общувате в приятелски дух, без враждебност. Дали умете да слушате и чувате, а не само да говорите.

Добър момент за намиране на нови места и начини за изразяване на себе си и за учене чрез пробуждане на любопитството и усъвършенстване на уменията за писане, говорене, преподаване и слушане. Важно е да оставите ума си отворен за събиране на възникналата информация и възможности за контакт.

Сега е точното време да добавите някакво интелектуално разнообразие към живота си чрез започване на нов проект, който включва писане и / или говорене, или който е в областта на комуникациите или търговията.

Слънчевото затъмнение се случва в съвпад с ретрограден Меркурий. Затова – първо поглеждайте назад, преди да продължите напред. Едновременно действат ретроспекцията и желанието за нови начинания.

Ретрограден Меркурий в Козирог и Стрелец 2023 – 2024

Също така е в квадрат Нептун, което води до неясноти в мислите, повишена интуитивност при намиране на отговорите и неща, които остават неизяснени и измамни.

Може би ще се борим с остарели възприятия и напразни очаквания. Трудно е да видим пътя си. Но недоволството от миналото може да бъде толкова силно и реално сега, за да ни мотивира за новите начинания.

Работят принципите на Цикличност и Уникалност

Това важи за всяко астрономично явление – то винаги съдържа някакъв цикъл, но е и уникално като комбинация от всички обекти. От една страна, новолуния има всеки месец. Но планетите се движат с различни цикли около Слънцето и общото им разположение никога не може да бъде повторено. Прочетете повече за циклите на планетите:

Как прогнозната астрология ни помага в подготовката за бъдещето?

Символично погледнато, и в човешкия живот има от една страна повтарящи се цикли, а от друга – всеки момент е уникален за себе си. При сегашното затъмнение може да се окажете на същото място както преди 19 или 38 години, но със сигурност Вашето съзнание се намира на ново ниво, а житейският опитът – на нов етап.

Още насоки за характера на енергиите този месец и звездните явлниея в месечната прогноза:

Астрологична прогноза за юни 2021 година – Любов и възможност да се поправи миналото

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните