Слънчевото затъмнение на 10 юни 2021 г. се случва в 12:52 ч. на 19 градуса и 47 минути в Близнаци. За последните 50 години в същата точка е имало още цели три слънчеви затъмнения – през 1964-та, 1983-та и 2002-ра години – които повечето от нас са преживели и най-вероятно изобщо не помнят.

Точни дати и часове (местно време) на настоящото и предишните Слънчеви затъмнения в Близнаци:

  • 10.06.1964 в 06:22 ч. – тип частично – на 19 градуса и 19 минути Близнаци
  • 11.06.1983 в 06:37 ч. – тип пълно – на 19 градуса и 43 минути Близнаци
  • 11.06.2002 в 01:46 ч. – тип пръстеновидно – на 19 градуса и 54 минути Близнаци

От тези три затъмнения най-близко до настоящото е последното, през 2002-ра година, защото то също е било пръстеновидно. А най-силно е било затъмнението през 1983-та, защото е било пълно.

пръстеновидно слънчево затъмнениеВсички затъмнения се повтарят на всеки 19 години в точните си градуси

Повторението на затъмненията в същите точки през 19 години е научен астрономичен факт. Нарича се “метоничен цикъл”. В астрологията се свързва с 19-годишния цикъл на Лунните възли.

Слънчевото затъмнение на 10ти юни е забележително с факта, че сянката му ще премине през Северен полюс. Ще може да се наблюдава в най-северните части на света – някои части на Русия, САЩ, Канада. Според Михаил Левин, когато едно затъмнение е видимо от дадена държава, то през следващите три години предстоят сериозни икономически, политически и социални промени в нея.

Затъмнението на 10 юни 2021ва няма да се наблюдава от територията на България.

Какво означава това от астрологична гледна точка? Когато затъмнението не може да се наблюдава на територията на дадена държава, то има по-малко значение за колективната съдба на съответния народ. В този смисъл, можем да обобщим, че

Слънчевото затъмнение на 10 юни 2021-ва няма да се отрази сериозно на ситуацията в България.

Друг успокоителен факт е, че слънчевото затъмнение представлява по-акцентирано и зрелищно Новолуние, а новолуние има всеки месец. Всяка година имаме общо по четири или понякога по шест затъмнения.

Как това затъмнение ще засегне всеки от нас?

Съвпадът на Слънце с Луна (аспектът на затъмнението) е еднакъв като разположение в градусите на зодиака. Затова най-лесно е да си припомните какво сте преживели около предходните затъмнения. Вероятно е активиране на същите енергии и дори подобни събития. По-долу ще опишем темите, които се отключват от новолунието в Близнаци, за да прецените какво свързвате със себе си.

Най-силно влияние има върху хората, родени около 10ти юни

Затъмнението около рождения ден е важно събитие за рождениците и се отразява през цялата година. Правилата са:

  • Ако датата на затъмнението предхожда рождения ви ден (например, сте родени на 12ти юни), тогава в основата си кризата и повратните точки остават в старата година, а през следващата година има промени в положителна посока.
  • Но когато затъмнението се пада в първите дни след рождения ден (родени сте 3-4 дена преди 10ти юни), тогава важните събития ще се разгърнат през следващата година.

В астрологичната практика са известни примери за най-различни събития, възникнали с човек в годината на слънчево затъмнение на рождения ден. От най-критични до най-възвишени, като ярък успех в кариерата и получаване на публично признание. Затъмнението носи напрежение и вие трябва да бъдете подготвени за предизвикателствата. Но заедно с успешното им преодоляване, идват и извънредно важни постижения, животът преминава на качествено ново ниво.

Променливата и пасивна енергия на Луната доминира, което означава, че трябва да се слуша интуицията като се укроти егото. По-важно е да се погрижите за себе си и да се приспособите, отколкото да победите.

За най-точна прогноза как и дали затъмненията през тази година ще ви засегнат лично, поръчайте писмен хороскоп- прогноза:

Годишен хороскоп прогноза “Накъде отивам?”

Подобно, но значително по-слабо влияние има върху родените във подвижните знаци около следните дати (плюс-минус 3-4 дена):

  • 08 февруари – Водолей
  • 12 септември – Дева
  • 11 декември – Стрелец

Както и тези с Асценденти около 19 градуса в Близнаци, Водолей, Дева или Стрелец.

Проверите какви елементи имате в рождената си карта на 19 градуса в тези знаци като я генерирате безплатно тук:

Безплатна натална карта и кратък хороскоп

 

Въпроси и отговори за Слънчевото затъмнение на 10 юни 2021

Какво представлява Слънчевото затъмнение?

Слънчево затъмнение възниква, когато Луна преминава между Земята и Слънцето, като по този начин напълно или частично закрива образа на Слънцето за зрителя на Земята.

Какво означава “пръстеновидно” затъмнение?

Пръстеновидно слънчево затъмнение имаме когато Луната е с привидно по-малък диаметър от слънчевия, не може да закрие целия слънчев диск, а застава в центъра му. Затова Слънцето остава зад нея под формата на пръстен.

Как да използваме оптимално настоящото слънчевото затъмнение в Близнаци?

Затъмнението не само, че се случва в Близнаци, управлявани от Меркурий, но и имаме съвпад на СЛънце и Луна с тази планета. Това силно акцентира меркурианските теми като ни дава възможност да предприемем важни стъпки по тях..

Това е време да подобрим своите комуникативни умения. По-добре е да влезем в ролята на ученик и да слушаме другите, да се наслаждаваме на чуждите гледни точки, вместо упорито да търсим желания от нас отговор. Отделете време за общуване и се насладете на контактите с хора – независимо дали са съседи, приятели, семейство или познати – заради простото удоволствие от провеждането на разговор и обмяна на мисли.

Направете преоценка на своите социални умения, като поставите под въпрос доколко сте подвластни на потока от информация и дали общувате в приятелски дух, без враждебност. Дали умете да слушате и чувате, а не само да говорите.

Добър момент за намиране на нови места и начини за изразяване на себе си и за учене чрез пробуждане на любопитството и усъвършенстване на уменията за писане, говорене, преподаване и слушане. Важно е да оставите ума си отворен за събиране на възникналата информация и възможности за контакт.

Сега е точното време да добавите някакво интелектуално разнообразие към живота си чрез започване на нов проект, който включва писане и / или говорене, или който е в областта на комуникациите или търговията.

Слънчевото затъмнение се случва в съвпад с ретрограден Меркурий. Затова – първо поглеждайте назад, преди да продължите напред. Едновременно действат ретроспекцията и желанието за нови начинания.

Периодите на Ретрограден Меркурий – какво да (не) правим?

Също така е в квадрат Нептун, което води до неясноти в мислите, повишена интуитивност при намиране на отговорите и неща, които остават неизяснени и измамни.

Може би ще се борим с остарели възприятия и напразни очаквания. Трудно е да видим пътя си. Но недоволството от миналото може да бъде толкова силно и реално сега, за да ни мотивира за новите начинания.

Работят принципите на Цикличност и Уникалност

Това важи за всяко астрономично явление – то винаги съдържа някакъв цикъл, но е и уникално като комбинация от всички обекти. От една страна, новолуния има всеки месец. Но планетите се движат с различни цикли около Слънцето и общото им разположение никога не може да бъде повторено. Прочетете повече за циклите на планетите:

Как прогнозната астрология ни помага в подготовката за бъдещето?

Символично погледнато, и в човешкия живот има от една страна повтарящи се цикли, а от друга – всеки момент е уникален за себе си. При сегашното затъмнение може да се окажете на същото място както преди 19 или 38 години, но със сигурност Вашето съзнание се намира на ново ниво, а житейският опитът – на нов етап.

Още насоки за характера на енергиите този месец и звездните явлниея в месечната прогноза:

Астро прогноза за юни 2021 година – Любов и възможност да се поправи миналото

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните