от Михаил Борисович Левин, Ректор на Московската Академия по Астрология

Здравейте с нашата прогноза за юли 2021! Искам да ви занимая с две важни астрологически събития (през този месец).

Първото е квадратурата на Сатурн с Уран на небето, която продължава почти цяла година. А второто – новият прием в Академията по Астрология. Тези събития много добре се съчетават, защото няма по-добър начин да се отработва негативното влияние на Уран от изучаването на астрология.

Астрологията ще ви даде пълнота, жизненоважен интерес, разбиране на себе си и собствения житейски път, цели и задачи. И накрая, астрологията може да стане ваша професия.

(допълнителна информация за Московската Академия по Астрология, която е създадена преди 30 години и единствена има лиценз за професионално образование по астрология, което се признава в цял свят)

Опозиция на Марс със Сатурн

Месец юли не е лек месец, веднага да кажа. Още от първия ден имаме опозиция на Марс със Сатурн и сходяща опозиция на Слънце с Плутон. Опозицията на Марс и Сатурн започва да се разпада на 2ри и 3ти, докато опозицията на Слънце с Плутон е сходяща до 17то число и чак след това започва да се разпада.

Марс е в Лъв – това е активна, действаща воля, а Сатурн срещу него – това са външни намеси, препятсвия, поражения. Ще чувствате, че вашите пориви ще бъдат спирани от бюрократични спънки, от всякакви бумащини.

Тази опозиция засяга и Уран – пикът е точно на 1во и 2ро число. И естествената реакция е избухване – т.е. рязко, импулсивно действие. Това може да засегне отношенията с любим човек, с подратсващи, с по-възрастни хора, родители. Активната позиция тук се поема от по-младите (Марс). Избухването, разбира се, не е най-доброто решение.

Необходимо е малко повече търпение. И като цяло, повишено внимание във всички “марсови” дела – ремонти, строителство, всякакъв вид физическа работа, бизнес активност. Защото опитите за намеса ще бъдат на всяка крачка и ако се преодоляват със сила, могат да доведат до по-големи щети и разрушения.

Потърпете, вашият импулс никъде няма да изчезне. Търпението възпитава качества.

Опозиция на Марс със Сатурн

Опозиция на Слънце с Плутон

Тази опозиция често води до ситуации като конфликти с колектива. Дава голямо вътрешно напрежение и едновременно с това, голяма сила. Тук свалянето на напрежението е по-хармонично, отколкото при Марс и Сатурн.

Ако подходите с диалог, можете да постигнете конструктивни и неочаквано позитивни решения. В този случай, диалогът е възможен, но след 3то число. Ако потърпите няколко дни, може да намерите решение, което устройва всички и се оказва много оргинално.

Преминаване на Венера в знака Лъв и опозиция със Сатурн

В емоционално отношение, Венера е ярка в Лъв, чувствата са активни. Затова и първите дни (на месеца) могат допълнително да нажежат ситуацията.

Но когато Марс започне да се отдалечава, Венера ще става значително по-сдържана. Това може да доведе, след напрежението, до отдръпване в себе си (4ти – 7ми юли)., прекалена сдържаност до степен да няма никаква емоционална проява и състояние на депресия – “не приема, не предава”.

Венера в Лъв до 8 октомври 2023: Време за игра и творчество

1ви – 7ми юли – сходяща опозиция на Венера и Сатурн

Основното чувство през тази първа седмица ще бъде депресивност и емоционален спад. Тук най-добрият съвет е да има диалог, да продължава дейността, и както се казва, в бизнеса няма нищо лично. Да се оставят емоциите настрана и всички емоционални проблеми да се решават след Новолунието, след 10то число.

Новолуние в Рак на 10 юли

Новолунието не е лошо, но трябва да помним, че Слънцето върви към съвпад с Плутон. И новата Луна също ще застане срещу Плутон.

Темата тук е конфликтът човек – колектив, човек – общество, човек – държава, и този конфликт ще ескалира. Но в личните отношения много добре работи изпускането на напрежението чрез Нептун.

Не се страхувайте да разкриете своите чувства след новолунието, ще бъдете чути и разбрани.

Вижте пълния Лунен календар за юли 2021:

Лунен календар юли 2021 – Новолуние в Рак, Пълнолуние в Водолей

Венера съвпад с Марс

Марс и Венера вървят към съвпад и това подтиква към изразяване на чувствата, изказването им в думи и действия, но не рязко, а по-меко, както на работа, така и в личните отношения. В социален план, за съжаление, напрежението ще нараства до 17ти, когато е пикът.

Бих искал да помоля хората, които притежават сила и власт – постарайте се да ги използвате разумно. Прекалено твърдото използване на сила след време много силно ще удари онези, които го правят. Старайте се да намирате “търпеливи” решения. Това ще бъде доста трудно, защото върви и период на повишена чувствителност.

Венера съвпад с Марс

Статичен Нептун

В края на миналия месец Нептун обърна своето движение (прочетете повече за статичната фаза на Нептун). Отново, през първата декада на юли е необходимо търпение, повишено внимание,сдържаност. След Новолунието ситуацията става по-лека, независимо, че се случва в опозиция с Плутон.

Меркурий в Рак от 11ти до 28ми юли

На 11ти Меркурий преминава в знака Рак. Мисленето през този период става по-образно, по-открито. Добре е да се вслушваме в чувствата на другите хора.

В емоционален план може да се намерят много положителни решения. Но за бизнеса и деловата активност първата декада не е лесна (тогава Меркурий още е в Близнаци). Простата причина е, че все някой дребен детайл започва да пречи на цялото, губи се представа за общата картина, залита се по емоции. В края на месеца Меркурий преминава в Лъв и става значително по-активен.

Меркурий в Рак от 11ти до 28ми юли

Опозицията Слънце – Плутон хармонично се разсейва от Уран и Нептун – 11 – 20 юли

Във втората декада имаме Слънце опозиция с Плутон, която обаче се отпушва с хармонични аспекти към Нептун. Както и към Уран – имаме два момента.

В работата може да инициирате нестандартни и интересни решения. В личните отношения можете да обърнете нещата чрез усилия за близост, за взамино разбиране, чрез криза да постигнете по-голямо сближаване. Направете крачка не от, а към – един към друг, вашата близост ще стане по-дълбока.

Опозицията Слънце - Плутон хармонично се разсейва от Уран и Нептун - 11 - 20 юли

Венера преминава в Дева на 22 юли

С преминаването на Венера в Дева, нещата стават по-спокойни, по-лесно се живее, чувствата започват повече да се подчиняват на разума. Емоционалните инициативи са по-предпазливи. Венера в Дева способства за външно лековати, но вътрешно много добре обмислени постъпки.

Венера в Дева в Наталната карта

Пълнолуние по оста Рак – Козирог на 24ти юли

На първо място, рязко се повдига темата за самолюбието в този момент. Темите за взаимодействието на човека с колектива, за личностното противостояние срещу официалните органи, конфликта млади – стари – всички се обострят в този момент. Луната се намира между Сатурн и Плутон, което носи няколко напрегнати дни в месеца (22ри – 25ти).

Меркурий в Лъв от 28ми юли

В последните дни на месеца (след 28ми) Меркурий преминава в Лъв. Мисълта става по-активна, контактите – по-живи, себеизразяването – по-ярко, преговорите са по-напористи, а творчеството по-активно.

Меркурий в Лъв в Наталната карта

Ретроградно завръщане на Юпитер във Водолей – на 28ми юли

Ако по-рано, докато Юпитер преминаваше в Риби, са възниквали проблеми с придвижването на собствените проекти, с уточняването на целите, то сега в този период и в близките два-три месеца, можете да поправите това. Например, да се променят договореностите, да се преразгледа цялостния подход, да се уточнят целите на първо място в обществен план.

Марс в Дева от 29ти юли

И последното събитие – Марс преминава (от Лъв) в Дева. Намалява волевият натиск, но рязко нараства трудолюбието. Това е време, през което спокойно да се заемем с това, което вече е начертано. Прекрасно време за последователна, неприпряна работа.

Марс в Дева в Наталната карта

Прогноза за юли 2021 – Опасности и аварийност

Най-напрегнатите дни (които вече споменахме) означават и и повишена степен на опасност. Голям пик имаме още първата седмица, особено първите 2-3 дни.

Друг период е около 17то число,когато е точното противостояние на Слънце и Плутон. То води до повече аварии, травми, технически проблеми. Като цяло, сложен период – от 15то число до Пълнолунието на 24ти.

авариийност юли 2021

Прогноза за юли 2021 – Покупки

През първите няколко дни на юли, бъдете по-внимателни с покупки, свързани с Марс – като метални предмети и оборудване, автомобили, самолети. Цялата първа седмица.

След Новолунието (10ти) ситуацията е значително по-лека. Даже ще е много добро време за по-скъпи, дълготрайни покупки,за всякакви дългосрочни делови договори, включително на кредит. Дори на 11то число (до 23ти) при влизането на Меркурий в Рак. Независимо, че е в този пасивен знак, Меркурий прави хубав аспект към Юпитер поради което имаме благоприятен период за всякакви покупки.

Около Пълнолунието на 24ти бих препоръчал да се направи малка пауза докато Луната на поеме в намаляващата си фаза. След 26ти, отново може смело да се хвърлите :в бой”.

Единствено за по-скъпи придобивки или начало на луксозен ремонт, е по-добре да изчакате началото на август. Марс стои срещу Юпитер и при по-скъпи покупки може да се създадат конфликти или неприятности.

Прогноза за юли 2021 – Романтични срещи

В началото на месеца (1ви – 3ти) периодът е много романтичен и импулсивен. Въпреки цялото това напрежение, което затормозява Марс, имаме спънки за по-решителни стъпки. Но не и за запознаства – те са живи, открити, свободни.

След това настъпва пауза – докато Венера върви към опозиция със Сатурн (от 4то до 10то число). Вече споменах, че ще бъде трудно да се проявят чувствата, да се изразят. Ако имате сериозни и дълбоки отнишения, това няма да повлияе. Но ако връзката ви тъкмо се оформя, аз бих направил кратка пауза, защото в такъв период/ аспект лесно се разделяме и трудно се събираме.

След 10ти Венера стъпва във съединение с Марс (от 11ти до 20ти) – увеличава се активността по сърдечните въпроси, имаме по-голяма откритост. Разбира се, възможно е да се направят и доста глупости.

По принцип, е важно да се поеме разумен риск, без да се боите от силните си чувства и от тяхното проявление. А по-късно, когато Венера в Дева стане по-рационална, разумна, разсъдлива – тогава ще мислите дали не сте пропуснали момента.

Учебна дейност и изпити

(Меркурий е в Близнаци до ти) Юли е месец за всякакви изпити и кандидатстване в различни учебни заведения. При Меркурий в Близнаци главата работи нелошо. Само при тази опозиция на Марс и Сатурн, не прекалявайте с натиска. Ако не сте уверени в своите знания, постарайте се да отложите изпитите за по-късно, когато опозицията вече се разпада (след 3ти – 4ти)..

Има такъв момент, когато Меркурий правиквдартура с Нептун (1ви – 9ти). За хората с добра интуиция това е много добър период. Докато по-логичните хора по-трудно ще се съсредоточават, след 9ти ще им олекне. Много по-добре ще бъде след Новолунието (10ти).

За всички студенти, които са минали изпитите си, след 12ти е времето да вземат решение. До 12ти е добре да направите пауза, разбира се ако обстоятелствата позволяват това.

А ако всичко зависи от вас, най-добре е да отложите решенията за образованието си за след 28ми, когато Юпитер се връща ретроградно във Водолей.

Прогноза за юли 2021 – Здраве

Периодът когато Слънцето е срещу Плутон (1ви до 18ти юли), не е лек за здравето. Възможни са скокове в кръвното налягане, общо напрежение, цялостно влошаване на състоянието.

Плутон активира вашите болни зони, без значение какви са те по вид. Той има такова неспецифично действие. Повишен травматизъм, много повишен, през първата седмица, особено през първите три дни на месеца.

Тук добре действа леката гимнастика, без резки и тежки движения, леки упражнения, чрез които да трансформирате енергията. Намалете силовите натоварвания, а продължителността – леко увеличете.

Такъв критичен период ще има и около Новолунието на 10ти. Още един тежък период имаме около точната опозиция Слънце Плутон на 16ти и 17ти. Освен непостоянно кръвно, има изостряне и на сърдечно-съдовите заболявания. Също, при проблеми с черния дроб, с жлъчния мехур – това ще е труден период, затова акуратно приемайте своите лекарства.

А след това, до края на месеца, става по-леко, освен в деня на Пълнолунието (23ти – 26ти). През тези периоди, които означих, може да ви помогне кинезитерапията.

БЛАГОДАРЯ!

Астрологична прогноза за 2021 година – Смяна на две епохи

AstroScript: Това е месечната астрологична прогноза на Левин за юли 2021, преведена за вас, с малки съкращения, коментари и допълнения в скоби. Тази прогноза следва да се разглежда като насоки от Елективната астрология – за избор и планиране на дейността ви през месеца.  Не забравяйте, че за прогнозиране на събития най-точната прогноза лично за Вас е Вашият личен прогнозен хороскоп

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните