от Михаил Борисович Левин, Ректор на Московската Академия по Астрология

Август, август, август…. Обичайно в нашата страна всяка година на 2ри август се случва нещо.

Слънце опозиция от Сатурн – Този август изглежда значително по-спокоен от юли. Основният проблем в самото начало е поради извънредна сдържаност. Слънцето е в Лъв и иска да се изявява, а срещу него стои Сатурн.

Слънце квадратура с Уран – А след 2ри август се случва точно обратното. Често се случва след такъв период на сдържаност, да започне да ти се струва, че край, живееш в затвор и трябва да направиш нещо, искаш промени.

8ми август – Новолуние в Лъв – До 8мо число Луната е намаляваща. При намаляваща Луна имаме задържане, Нищо против промените, но трябва да чакате до 8мо-9то число, когато това желание вече ще може да се отстоява. И ако то продължи и след 9ти, тогава смело напред! Внесете промяна в своя живот!

11ти – 28 август – Време за промени

Ако зад импулса стои реална основа, не се безпокойте – след 11ти настъпва устойчив период на потребност от някакви промени, време да внесете нещо ново в живота си. Този период е дълъг – от 11ти до 28ми август, като пикът е около 19 – 20ти (Тогава Уран става ретрограден). Това е време за преобразяване, когато с нас се случват всякакви интересни неща.

5ти – 16ти август: Емоционален период, Венера в Дева

Общият фон е емоционален – след като спре напрежението от Сатурн или след 3то-4то число. Въпреки всичко, имаме разумна Венера в Дева, която вътрешно изгаря от желание. При Венера в Дева говорим за любов по сметка – не брак по сметка, а любов по сметка. Съвсем истинска и искрена – поглежда около себе си, прави оценка в кого може да се влюби и се влюбва с цялото си сърце.

Имаме съчетание на разумност, трезва избирателност и едновременно с това, ярък вътрешен плам. Около 10ти и 11ти, в съчетание с Новолунието може да имаме силни, ярки, значими постъпки, които ще имат много продължителни последствия, особено в любовта.

Във всяка една област имаме романтична настойка, желание за промяна, внимателно навлизане в началото и ярки наситени чувства след това.

Венера в Дева в Наталната карта

Венера в опозиция с Нептун

В това време Венера е в опозиция с Нептун, което дава извисена чувствителност и жажда за идеал, неудовлетвореност от настоящата ситуация и жажда за съвършенство.

Длъжен съм да предупредя – особено онези, които имат някакъв нехармоничен аспект на Венера с Нептун – вашите идеали, за съжаление, са на небето, а не на земята. Няма да намерите съвършенство. Дори да мислите, че сте открили идеалния човек, уверявам ви, няма да е задълго. Когато се сближите и видите избраника си в ежедневния живот, чувствата ви бързо ще тръгнат надолу.

(Когато всичко свърши) Възможен е период на печал, на тъга – такива чувства винаги се проявяват при аспект на Венера с Нептун. Това е една лека тъга като мечтание за нещо несбъднато.

Не се бойте, нищо страшно не се случва. Ще ви помогне музиката, разходките, особено вечерните – за да погледате небето и появяващите се звезди. Може също и водна терапия, танци, но по-умерени, плавни. Но този копнеж по несбъднатото трудно може да бъде удовлетворена.

11ти – 28ми август – Жажда за промени / Статичен и ретрограден Уран

(Уран се отработва и хармонизира със съзнателно обновление и промени) Не е нужно значително да променяте живота си. Заминете някъде за няколко дни, на място, където никога не сте били досега. Пренаредете нещо в дома си, променете мястото му. Облечете нещо по-екстравагантно и се разходете по улицата. Направете нещо не чак грандиозно, но нестандартно, което няма да разруши живота ви, но ще ви даде усещане за интерес и яркост. Важно е да опитате да внесете нещо ново в живота си през този период.

12 август – Меркурий в Дева, след 16ти – Венера със Везни

И така, това ще продължава докато Меркурий не навлезе в Дева (на 12 август) и стане спокоен и разумен. А след това, на 16ти, Венера ще влезе във Везни. За работата това е много добър период.

Меркурий в Дева – Анализирай това

Меркурий в Дева е педант – ако искате да внесете ред в бюджета си, активно работете през този период. Да разпишете план за действие, да направите разчет, да се разплатите и да получите дължимото, да постигнете баланс между приходи и разходи и да напишете доклади и отчети, да оправите всякакви документи – това е най-доброто време!

Венера във Везни от 16ти става по-открита, по-совободена, по-контактна. Но вече не е толкова чувствителна, защото е излязла от аспекта с Нептун.

Венера във Везни в Наталната карта

20 август – Обръщане на Уран ретроградно

18ти, 19ти и 20ти са особено “уранови” дни – рязко се усилва желанието за промяна, могат да възникнат неочаквани ситуации, нестандартни. Ако не забравяме, че Уран и Сатурн цялата година са в напрегнат аспект (и това ще контрира импулсите за промяна).Това е мек период.

20 август – Опозиция на Слънце и Юпитер, обострено самолюбие

Денят на Преображение Господне (19ти) действително зове към небето, зове към промени, поврати, но меки. Единствено в този ден и около него имаме опозиция на Слънце с Юпитер (валидна от 13ти ди 28ни).

За някои хора това е неочаквано откритие, че не се движат в правилната посока и трябва да променят нещо в живота си. Смяна на целите, някакъв обрат в ценностната система. Но това не е масово явление.

Масовото явление при този аспект е обострянето на самолюбието, зависимостта от външното мнение. По-остро се чувства какво другите мислят за теб, искаш да се покажеш в ярка светлина и се страхуваш, че ще се изложиш.

На онези, на които им предстои изява пред публика в този период – бъдете внимателни и не се увличайте – може да излезе съвършено неочакван резултат. За рекллама времето е съвършено неподходящо. Ако искате прямота и пълна откровеност, то можете да я получите.

17ти – 23ти август – Тригон на Меркурий към Марс и Уран – интелектуална дейност

За интелектуалната работа, за умствена дейност, за обсъждане и дискусии – времето е просто изумително: мозъците работят сякаш летят – висока концентрация, способност за неочаквани решения. Контактите са много интересни. Вярно, често преминават в спорове, разговорите могат да бъдат много резки, но и особено продуктивни.

22 август – Пълнолуние по оста Лъв – Водолей

Всички теми са спокойни освен темата за самолюбието. Това сега е пределно болезнена тема. Струва ми се, че ще се случат някакви събития през периода, които за много хора ще означават крах на кариерата им.

Лунен календар август 2021 – Новолуние в Лъв, Пълнолуние Водолей

22 – 27 август – Меркурий опозиция Нептун и съвпад с Марс

Едновемнно с това, през тези дни около Пълнолунието и след него – не вярвайте на слухове и сплетни, за да не се окажете в ролята на Отело. Имаме Меркурий срещу Нептун, а това са лъжи, фалш, ненадежност, неточна информация в личните отношения, пълна неадекватност на изразяването, неточни данни, дори съзнателна измама.

Освен това, Меркурий е в съвпад с Марс и влизането на Марс в действие не трябва да се допуска. Проверявайте по десет пъти слуховете, които достигат до вас. След 28ми започва спокоен период, цялото напрежение се разсейва.

30ти август – Меркурий във Везни

На 20ти Меркурий влиза във Везни – става по-жив и контактен, не толквоа педантичен, без много скрупули, не много дееен, но пък по-спокоен и открит. Добро време за срещи и контактуване, още повече, че и Венера е във Везни – време за открито общуване.

Меркурий във Везни до 29 октомври: Двете страни

11ти – 28ми статичен Уран

Период, в който нещо искате да промените, появява се някаква романтика. От една страна, дава емоционално-нервно възбуда. А от друга, е много продуктивен, можете да го използвате за да промените нещо наистина позитивно и конструктивно в своя живот, да добавите нещо ново и нестандартно, но интересно. И главата добре ще работи и ще ви помогне. Пробвайте! Това не е от вида напрежение, от което да се плашите.

Прогноза за август 2021 за покупки – неблагоприятни периоди

  • Веднага ще кажа – най-лошото време за покупки е от Пълнолунието на 22ри до 28ми, Защо? Защото Меркурий е в опозиция с Нептун. Може да допуснете грешка, да купите нещо различно от желаното, покупката да не е с добро качество. Затова ако е нещо важно и скъпо, направете пауза през този период. Ако е нещо много необходимо, с лупа проверявайте качеството на стоката.
  • Когато Венера е в опозиция с Нептун – от 8ми до 12ти – имаме същата ситуация,но касае стоките, които са под управлението на Венера – свързани с красота, скъпа козметика, модни дрехи и т.н. – може да купите нещо некачествено. Въздържайте се или купувайте крайно внимателно.
  • При статичния Уран – от 11ти до 28 – също бъдете внимателни с покупката на електроника и ИТ техника.- може да пазарувате, но отново ще подчертая – много внимателно. За всичко останало е спокойно.
  • И естествено, бъдете внимателни в дните на Пълнолунието от 21ви до 23ти. Като цяло, такива сериозни забрани за пазаруване както при ретрограден Меркурий, нямаме. Това не са забрани, а по-скоро предупреждения.

Прогноза за август 2021 – Запознанства

Период на сдържаност – В първите дни на месеца (до 3ти) Венера е настроена романтично, но Слънцето е сдържано. Това е време на внимателни, бавни решения в областта на чувствата. Когато сам себе си не разбираш какво искаш, към какво се стремиш – такава повишена осторожност. Сдържаността доминира. След 3ти, 4ти тя си отива и имаме ръст на романтиката.

Романтични срещи – След 11ти имаме повишен емоционален фон, жажда за идеал, копнеж за нещо възвишено, фино, стремеж към новости и оживление. Така че, внесете в своите срещи нещо необичайно, ярко. Нека при тях да няма нищо обичайно и рутинно. Прекрасно би било да се разходите в околностите на своя град, да излезете на нощна разходка в самия град или село. Внесете в своите срещи елемент на яркост и нестандартност, някакъв нов и жив елемент.

Целият период лъха на силна романтика, с пик по време на Преображение Господне. Групово къпане в росата на зазоряване, посрещане на изгрева, разходки под звездите в полунощ – всичко това са уранови отработки. И спомените за тези преживявания ще останат задълго у вас.

Прогноза за август 2021 – Опасни периоди през август

  • Повишена аварийност – Най-напрегнатият ден е 1во число, на 2ро вече е спокойно. След това около Новолунието – 7ми, 8ми, 9ти – също е необходима максимално внимание.
  • Също, при опозицията на Слънце с Юпитер – защото тогава всеки иска да се доказва, да демонстрира и почувства своето превъзходство над другите – напрежението може да се почувства не точно около Новолунието, а няколко дни по-късно.
  • Внимание при полети и пътувания – Целият период на статичен Уран – от 11ти до 28ми, с пикове 18,19, 20 – е време не много безопасно за пътуване със самолет. Твърде напрегнато е и по пътищата именно поради повишената невротичност на шофьорите. Те се държат нервно, неспоконо, на моменти дори агресивно. Повишено внимание около Преображение (18, 19, 20).
  • Опасности по вода – По време на Пълнолунието и след него (21 – 31), на пътя е спокойно, но напрежението е по вода. Опасностите са по вода и със вода.

Аварийността е по-ниска този месец освен в дните около Пълнолунието и заради статичния Уран. А именно, от 18ти до 24ти. Бъдете особено внимателни по вода през този период. Плаване с лодки, яхти, всякакви екстремни водни спортове – не е подходящ периода. По вода и под вода – гмуркачите не трябва да рискуват.

Прогноза за август 2021 – Обучение и изпити

Трудни дни – Ако някой има да взима изпити през август, 1ви и 2ри са особено трудни дни, даже и 3ти. Между 4ти и 6ти имаме повишена възбудимост. Ако първите 3 дни ви трябва смелост, то след 4ти ще ви помогне разпускането когато се явявате на изпит.

Трудно съсредоточаване – В периода на опозиция на Меркурий с Нептун – след Пълнолунието, до 28ми – е време, в което много трудно ще се съсредоточавате, ще има много грешки, невнимание. Ако може, отложете. Ако няма възможност за отлагане, трябва да правите упражнения за концентрация. (под видеото има линк към упражнения/ кинезитерапия)

Здравна прогноза за август 2021

Напрегнати дни – Началото на месеца (1ви – 6ти) е тревожно за нервната система, за ендокринната система, за жлъчния мехур.

Периода около Пълнолунието – от 19ти до 25ти – сърдечно-съдовата система може да има обостряне на заболяване.

Но като цяло, месецът не е много суров.

Бъдете здрави!
Нека е хубав вашия август месец, напечете се на августовското слънце.
Много благодаря!

.

Астрологична прогноза за 2021 година – Смяна на две епохи

AstroScript: Това е месечната астрологична прогноза на Левин за юли 2021, преведена за вас, с малки съкращения, коментари и допълнения в скоби. Тази прогноза следва да се разглежда като насоки от Елективната астрология – за избор и планиране на дейността ви през месеца.  Не забравяйте, че за прогнозиране на събития най-точната прогноза лично за Вас е Вашият личен прогнозен хороскоп

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните