Позицията на транзитното Новолуние през домове на вашата натална карта през всеки месец на 2024-та г. ще посочи онези области от живота ви, които ще бъдат активирани за нови начинания.

Всяко Новолуние представлява съвпад на Слънцето и Луната в еднакъв градус зодиака и поставя началото на всяка една фаза на Луната.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Новолунията са моментите през всеки месец, които носят заряда на целия следващ лунен цикъл и показват как най-добре да използваме енергията на светилата през следвщаите 28-29 дни.

новолуние архиви

Изображение: UNSPLASH

Новолуния и Пълнолуния през 2024 година

Представяме ви всички новолуния и пълнолуния за 2024-та година. Посочени са датите и точните градуси в съответните астрологични знаци, където ще се случват тези лунации.

Дата Фаза на Луната Градуси на Луната Знак на Луната Знак на Слънцето
11.01.2024 Новолуние

20° 44′

Козирог

10.02.2024

Новолуние

20° 41′

Водолей

 10.03.2024 Новолуние

20° 17′

Риби

 08.04.2024 Новолуние със Слънчево затъмнение

19° 24′

Овен

 08.05.2024 Новолуние

18° 02′

Телец

 06.06.2024 Новолуние

16° 18′

Близнаци

 06.07.2024 Новолуние

14° 23′

Рак

 04.08.2024 Новолуние

12° 34′

Лъв

 03.09.2024 Новолуние

11° 04′

Дева

 02.10.2024 Новолуние със Слънчево затъмнение

10° 04′

Везни

 01.11.2024 Новолуние

09° 35′

Скорпион

 01.12.2024 Новолуние

09° 33′

Стрелец

 31.12.2024 Новолуние

09° 44′

Козирог

ПОРЪЧАЙ СОЛАРЕН ХОРОСКОП С ЕДНОГОДИШНА ПРОГНОЗА

Новолунието се разглежда като Транзит към наталната карта. Позицията на всяко Новолуние по дом във вашия рожден хороскоп указва областта от живота ви, която ще бъдат активирана през този месец на 2024-та. Повишава се чувствителността и инициативността ви в тези области и се открива потенциал за обновяване.

Новолуние 2024 в първи дом

Това разположение на Новолунието е мощно – време е да преоткриете себе си по нов и личен начин, като например с обновен външен вид или начин на изразяване и представяне. Това е натоварено време от годината, когато се ангажирате лично и се чувствате по-енергични и ентусиазирани.

Помислете как се представяте пред околните, съсредоточете се върху промяната на представянето си така, че да повишите увереността в себе си. Съсредоточете се върху показването на най-доброто от себе си, тъй като това е месецът, в който ще бъдете забелязани и ще направите лично впечатление.

Обърнете внимание на автентичността в представянето си. Не е нужно да се разкривате изцяло пред другите, но знакът Овен, свързан с управлението на първи дом, ни напомня колко е важно да действаме според импулсите си и да вярваме в себе си. Това е време, когато можете да бъдете смели и да инициирате нови преживявания.

Новолуние 2024 във втори дом

Повишава се вашата чувствителност чрез петте сетива, сетивността ви относно физическата среда. На дневен ред поставяте сигурността и осигуряването на твърда и материално осигурена основа, върху която да градите живота си..

Фокусът на месеца е настройването на сетивата и оценяването на физическия ви свят. Чуден период за удоволствие чрез земни, тактилни и релаксиращи занимания. Време е да започнете на чисто по отношение на това как подреждате живота си, за да го живеете пълноценно и с достойнство.

Финансовите теми са поставени на масата, откриват се нови начини за увеличаване на доходите ви. Поставете си реалистични материални цели, формулирайте разумно такива неща като бюджет и други проекти за финансово стабилизиране.

Новолуние 2024 в трети дом

Трети дом във вашата натална карта представлява вашите комуникационни умения, начини на учене, ежедневни взаимодействия с непосредствената ви среда. Това е благоприятно време да научите – или да започнете да учите – нещо ново, да придобиете увереност в общуването, да се погрижите за детайлите от ежедневните контакти, да развиете рационална връзка с околните.

Това е време, когато ще се осветли вашата комуникационна среда, но може да изпитвате и повишена тревожност. Добър момент да работите върху документи и договори, да попълните формуляри и заявки, да започнете ново обучение, да пишете писма, да провеждате телефонни разговори, да се погрижите по-енергично за ежедневните си задачи.

Новолуние 2024 в четвърти дом

Домът и семейството са вашият фокус и сфера за ново начало по време на тази фаза. На лично и емоционално ниво, е време да послушате вътрешните си инстинкти, усещанията “под лъжичката” и да отдадете почит на своите чувства.

Какво ви кара да се чувствате сигурни, нахранени и обгрижени? Сега е подходящо да изследвате и развивате своето чувство за вътрешна сигурност и спокойствие. Обърнете внимание на своята система за подкрепа сред близките и начина, по който се свързвате с тях.

Въпреки, че четвърти дом е показател за основите на живота ви, той е ъглов, кардинален дом, който предизвиква външна активност. Поставят се и въпроси, свързани с вашите устои и уязвимости. Подходящо е да работите по своя емоционален свят и нужди, за укрепване на вашите семейни корени.

Това е добър месец за начало на дългосрочни планове за бъдещето, за всякакъв вид обновяване или ремонтиране на дома, както и за дейности, свързани със семейството и жилищната ви среда,

Новолуние 2024 в пети дом

Творческото самоизразяване попада във вашия фокус при новолуние в пети дом и разпалва креативните ви импулси. Романтичните и флиртаджийски наклонности също са отключени, както и всякакъв вид празнични или игрови начинания и забавления.

Това е дома на Лъва, затова ще сте особено чувствителни на тема одобрение и обратна връзка от другите. Ще извличате удоволствие от начините, по които вашата собствена креативност влияе на света около вас. Страстен период за вас и любовните ви авантюри, в който да се почувствате по-смели и игриви от обикновено.

Ако самочувствието ви е на ниво и сте се възползвали от времето за възстановяване на енергията през изминалия лунен месец, сега може буквално да блеснете и да сияете от вдъхновение и желание за живот.

Новолуние 2024 в шести дом

Новолунието в шести дом предвещава цикъл, при който могат успешно да се започнат нови диетични режими, профилактика и здравословни процедури, да се подобри графика на работа и почивка. Време е да се погрижите за ежедневните си задължения до най-малкия детайл, да повишите ефективността си чрез реорганизиране.

Също така, добър месец за анализи и отчети от всякакъв вид, тъй като критичното ви мислене сега е в своя пик. Този период е белязан от желание да си подредите нещата и да бъдете по-полезни на околните. Ако нямате други планове, просто се посветет на работата си с ентусиазъм и акцент върху всичко, което ви увлича.

Фази на Луната през 2024 – Kак да ги използваме?

Новолуние 2024 в седми дом

Въпросите за споделяне и партньорство излизат на преден план. Преговорите и дипломацията са благоприятни през този период. Добро време за започване на нови отношения или за предефиниране на съществуващите. Може да откриете, че сте най-справедливи и балансирани.

Ако сте необвързани, ясно ще осъзнаете нуждата си от значим човек, на когото да се облегнете и да разчитате в живота. Подходящ момент да се запитате колко сте дружелюбни и да поработите над създаването на трайни отношения.

Ако имате връзка, е добра идея заедно да разрешите проблемите в нея и да помислите как по-добре да си партнирате. Погрижете се никой да няма усещане за липса на подкрепа. Добър момент за работа над вашата репутация и публична дейност.

Новолуние 2024 в осми дом

Това е време за придобиване на енергия, власт и влияние – или поставяне на ново начало в тези аспекти – както и за развиване на умения за самоконтрол. През този период може да осъзнаете важни неща за другите: какво ги движи напред; както и да почувствате собствените си вътрешни мотивации.

Добър момент да се съсредоточите върху темата за интимността и обмена на енергия с партньора си. Сега възможностите ви за близост, задълбочаване и споделяне са повишени.

Също така е благоприятно време за започване на финансов или осигурителен план, застраховки или спестявания, за теглене на заем или консолидиране на задълженията, за анализаторка и счетоводна работа.

Новолуние 2024 в девети дом

Девети дом повелява на духа да расте, да изследва света и да се разширява отвъд обичайния житейски опит. Новолунието тук може да донесе известно безпокойство и неудовлетвореност от ежедневните и рутинни дейности. Може да почувствате обновление чрез нова гледна точка към живота си, чрез нов философски или духовен подход, за който сте прочели или възприели.

Положете усилия да инициирате нови проекти или дейности, които разширяват полезрението ви, подхранват духа ви за растеж и приключения и развиват въображението. Отлично време за вълнуващо пътуване, което да ви отведе далеч от скуката и еднообразието.

Новолуние 2024 в десети дом

Повишава се вашата чувствителност към позицията ви в обществото и се увеличават амбициите ви за стабилен и видим напредък. Новолунието ви зарежда с импулс за обновяване и съживяване на вашите кариерни стратегии и житейски потенциал. Това е добър момент за разработване на нови бизнес планове и цели.

Това е фаза, в която трябва да се заемете с въпросите за кариерата си и/или обществени отговорности. Време е да се съсредоточите върху елементите на своята личност, които проектирате пред обществото и като професионалист. Но също така трябва да формулирате правила за самоконтрол и самодисциплина.

Новолуние 2024 в единадесети дом

Единадесети дом е секторът във вашата карта, свързан с работа в колектив, създаване на приятелства, групови дейности и планове за бъдещето. С Новолунието тук фокусът е върху бъдещето и иновациите, установяването на приятелски контакти и достигането до големи групи хора както в социален, така и в професионален смисъл.

Време е да прелеете вътрешния си оптимизъм в ползотворен контакт с другите. Осъзнаването на вашата житейска кауза в контекста на солидарната рупа, а не чрез егоцентричен фокус, е печелившата позиция сега, както и по принцип работата в подкрепа на обществото. Подходящ цикъл за работа в мрежа, създаване на връзки с много хора, присъединяване към групов проект, доброволчество.

Новолуние 2024 в дванадесети дом

Това е период на освобождаване от излишното, премисляне и презареждане на духовните и физическите ви „батерии“. Фокусът сега е върху службата на другите, съпричастност и осъзнаване на техните нужди. Но може да бъде и време за оттегляне от активна дейност или дори отстъпление от позициите ви в обществото.

Дошъл е ред на някакъв вид духовно търсене и желание да намерите емоционално и психическо спокойствие. Това е по-чувствителна позиция и е най-добре да намерите начин за почивка и оттегляне през този месец. за да се подготвите за Новолунието в първи дом през следващия.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните