Новолунието през юни 2024 настъпва в четвъртък, 06.06.2024 г., в 15:38 ч. българско време. То ще бъде в подвижния въздушен знак Близнаци. Всяко новолуние е време за обновление, когато ни се дава шанс да започнем на чисто. Новолунието има влияние най-вече за следващите две седмици на растяща Луна и следните насоки се отнасят за този период.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Теми на Новолунието в Близнаци

Най-добрият начин да използваме цикъла на Новолунието в Близнаци е като се ангажираме с дейности и лични цели, които изразяват положителните енергии на знака Близнаци. С тази мощна енергия – половината планети се намират в този знак в момента – имаме възможност да направим важни промени в живота си.

Как да впрегнем енергията на Близнаци? Ето насоки за следващия лунен месец:

  • Като спазваме баланс говорене – слушане и опитаме да разберем чуждите гледни точки, вместо упорито да циклим в своята;
  • Като приемаме информацията обективно, базирано на фактите и не емоционално;
  • Практично да оценим как се свързваме с околните и поставим по-голям фокус върху запознанства и нови интересни контакти;
  • Да отделим повече време за общуваме по приятелски и не заплашителен начин – със съседи, приятели, семейство или познати – заради простото удоволствие от това;
  • Да усъвършенстваме уменията си за писане и говорене и потърсим нови пътища, за да изразим себе си и своите мисли,
  • Да започнем или възобновим обучение, което буди любопитството ни или да намерим канали самите ние да преподаваме;
  • Да добавим умствено разнообразие към живота си като отворим умовете си за повече информация и факти от нашата среда, които досега сме пренебрегвали;
  • Да започнем нов проект, който включва писане и/или говорене, посредническа дейност, търговия или е в областта на комуникациите;
  • Да осъществим кратки пътувания и излезем от рутината поне за ден-два.

Негативи и уроци

Близнаците най-често се свързват с повърхностност и безкрайно лавиране, до безпринципност. Погледнато от друга страна обаче, има какво да научим от тази неограничена гъвкавост, защото тя носи лекота и неангажираност, няма драми и накърнени чувства.

Главен урок на Близнаците е лекотата – да се научим да се чувстваме комфортно с хората, да ги разведряваме и да се чувстваме спокойни самите ние. Близнаците ни призовават наистина да се насладим на момента. Знакът се намира между бавния и драматичен Телец и ранимия и паметлив Рак, затова имаме нужда от време да отдъхнем от дълбочина и упорство.

Вместо да общуваме с другите като се фокусираме върху себе си или върху тях, за да докажем нещо, да гледаме в друга, обща посока и да търсим разрешение на проблемите. Любознателността също може да стигне до крайност – нездраво любопитство, изкривяване на факти, разпространение на клюки, загубване на целите заради ненужни подробности.

Когато съзнателно се настроим към положителната енергия на Близнаци, научаваме, че не винаги има отговор на всичко, но все пак ние се чувстваме комфортно с тази идея. Осъзнаваме колко повърхностно може да бъде и общуването, и ученето, и боравенето с фактите. Може би тяхното най-голямо предизвикателство е да отворим съзнанието си за повече знание и информация, да не се губим в чуждите гледни точки, а

да се наслаждаваме истински на многообразието от личности и възгледи около себе си.

Провокирани сме наистина да слушаме и чуваме другите. Да се учим чрез тях просто като сме любознателни и в същото време подобряваме социалните си умения.

Астрологична карта на Новолунието през юни 2024

Изброените по-горе характеристики се отнасят за всяко Новолуние в знака Близнаци. Това, което прави лунацията уникална всяка година, са аспектите към другите планети.

Доминация на силния Меркурий

При това новолуние имаме стелиум в Близнаци – цели 5 планети, начело с техния управител Меркурий. Това носи доминация на меркурианските качества над останалите аспекти. Гласът на разума, на компромиса, умението да се договориш, да слушаш и да чуваш, да разсъждаваш, интензивно да общуваш – всичко това е силно изразено и с положителен знак. Очакванията са да надделеят добрите качества на знака. Останалите аспекти добавят нюансите.

Съвпад с Венера

Подчертава се стремежът към удоволствие, дипломацията и хармонията са цел. Това е добър период за обществена дейност, за забавления и романтика. Преговорите имаш шанс да протича гладко. Отваряме си вратата с любезност, дипломатичност, чар и известна небрежност.

Връзките са на фокус, въпреки че близнашката енергия е по-повърхностна. Желанието за повече любов или по-удовлетворяващи отношения са мощен стимул за тези нови начинания.  Мотивирани сме от желанието да постигнем баланс в своите взаимоотношения и естетика в цялостната си среда.

Квадратура със Сатурн

Не всичко е благоприятно, за съжаление. Този аспект на новолунието носи предизвикателства, блокажи, препятствия и забавяния преди да тръгнем по новия път. Няма как да изгубим връзка с реалността.

Заради намесените Луна и Венера, се чувстваме неудовлетворени, изолирани, дори нежелани. Личните отношения могат да охладнеят, тъй като изразяваме привързаността си предпазливо и пестеливо. Трудностите при общуването произтичат от повишената вероятност за отхвърляне, сковаността и емоционалната дистанция.

Това не е подходящо време за започване на нова връзка. Ако това се случи при този цикъл (две седмици след новолунието), вероятно ще бъдат обременени с ограничения и тежестта на дълга.

Избягвайте нови финансови начинания, тъй като те могат да се окажат „парични ями“ с течение на времето.

Квадрат и половина с Плутон

Този аспект на Новолунието и Венера с Плутон създава повече вътрешно напрежение отколкото външни конфликти. Появяват се съмнения в себе си или опасения, че ще сме пренебрегнати. Ревността и обсесиите ни действат подмолно и допълнително ескалират страха ни да не загубим нещо или някого.

Тъмните страни се свързват с желание да контролираме чрез някаква форма на манипулация. Ровим във връзките си сме склонни да търсим нещо нередно. Но нечестните ходове може да помрачат отношенията или да възникне финансово напрежение.

Препятствията от Плутон обаче действат различно от забраните на Сатурн. Могат да мобилизират всичките ни сили и дори да открием ресурси, които не сме подозирали, че притежаваме. Тези предизвикателства предоставят възможности за растеж, ако успеем да разпознаем своите потиснати нужди и желания.

Лунен календар Юни 2024: Новолуние Близнаци, Пълнолуние Козирог

Кого ще засегне новолунието през юни?

Новолунията са регулярни събития с цикъл от 28-29 дни. Те сами по себе си нямат голяма сила относно важни събития в личния живот. Все пак, някои точки от хороскопите ни ще бъдат засегнати.

Препоръките ни горе се отнасят за всички, но енергията на лунацията все пак ще се усети най-много от родените между 3-то и 9-то за число на месеците юни, септември, декември и март.

Тази фаза на Луната настъпва на 16 градуса и 18 минути от Близнаци, засягайки най-осезаемо хората с лични планети и точки от 13 до 19 градуса на подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Новолуния 2024: Влияние според домoвете на транзит

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните