На 10 март точно в 11:00 часа настъпва мартенското Новолуние на 20 градуса и 16 минути в Риби. Както всяко Новолуние, то ни подтиква да започнем на чисто през следващия лунен месец. Пробуждаме се за ново начало – особено относно нуждите си от духовно развитие и повече магичност в живота ни. Сега е точният момент през март да оставим старото зад гърба си, за да започнем нещо ново.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Теми на Новолунието в Риби

Какво означава точно това Новолуние в знака Риби? Ето някои насоки, които изразяват положителната енергия на този подвижен воден знак:

  • Доверете се изцяло на своя вътрешен пътепоказател и повярвайте на възгледи, мироглед или житейска позиция, които винаги сте искали да приемете, но сте се съмнявали или страхували от дълбочината им;
  • Започнете креативен проект, за който се изисква много въображение и излизане от границите;
  • Съзнателно отделяйте повече време за спокойни и освежаващи дейности като йога и медитация, починете си от рутината;
  • Осъзнайте нуждата си от редовно време за почивка, разпускане и отдаване на мечтание, като коригирате дневния си режим;
  • Простете и приемете недостатъците в себе си и другите като специален вид съвършенство;

Практикувайте състрадание като по-често се поставяте на мястото на другите;

  • Отавете някои неща да си отидат (например, осъдително отношение, раздразнение и други тежести в отношенията);
  • Върнете си живеца и радостта от живота чрез преживявания, които изискват фантазия, съпричастност и безусловно споделяне;
  • Свържете се отново с незабравим любим човек, за да общувате на романтично ниво;
  • Споделяйте мечтите си с околните и потърсете сродни души.

Под знака Риби освобождението идва чрез смирение и приемане на нещата каквито са. Идеята сега е, че всичко ще се получи по най-добрия начин, без задължително ние да сме активни през цялото време.

Един от уроците на Риби е да се освободим от безпокойството, което контролира ежедневието ни. Дайте си почивка от ежедневния натиск на графика си и

за известно време се оставете на мисълта, че „каквото има да става, ще стане“.

Например, ако някой ви пререди в магазина, кажете на този човек „Не бързайте“ и го мислете наистина! Дори не е нужно да го казвате на глас, само си го помислете. Може да „загубите“ 20 секунди от времето си заради този човек, но ще си спестите стреса и негативността от своето раздразнение и нетърпеливост. Същото важи и за шофьорите, които ви изпреварват. Оставете ги и се усмихнете на себе си, вместо да протестирате.

Под знака Риби ще ви бъде по-лесно да не се нервирате. Ако овладеете малките неща и практикувате спокойствие достатъчно често, ще успеете да се синхронизрате с омиротворяващата енергия на Риби по всеобхватен начин.

новолуние архиви
Изображение: UNSPLASH

Астрологична карта на Новолунието през март 2024

Новолунието е доминирано от знака Риби – освен Слънцето и Луната, там са Сатурн и Нептун, а и Меркурий скоро е напуснал. Връзката Сатурн – Нептун в астрологията се нарича прошка и приемане на слабостите за сила, защото Нептун доминира. Границите се размиват в безкрайността, условията отпадат, за да отстъпят на безусловната любов.

Във Водолей са останали Венера, Марс и Плутон – промените са крайно необходими, като те ще се случват спонтанно и естетсвено, без резки ходове и обрати, но към реално обновление и освобождаване от старите модели.

Няма ретроградни планети, всички се движат във Възел

Планетите се намират в единия ъгъл (120 градуса) на зодиака – имаме силно концентриране на енергията. Време е да действаме смело и да гледаме напред. С малко действия ще се постига голям ефект и бързи резултати.

Редът на планетите започва от Плутон във Водолей – ще сме принудени да действаме, като насоката ще бъде пълна, коренна промяна. Резултатът – по Уран в Телец – потвърждава, че предстоят значими промени следващия месец, при това, те ще са дълготрайни.

Между 17-ти март и 3-ти април Луната преминава в дръжка на фигурата, за да активира всички останали планети към бързи реакции. Подобрена е адаптивността според ситуациите. Действията ни са емоционално мотивирани и насочени към задоволяване на ежедневните потребности; а в обществен аспект – в името на обикновените хора.

Значение на аспектите на Новолунието в Риби

30 градуса с Марс във Водолей – нови дейности и физическа активност; бизнес проекти в областта на Водолея и Риби: колективни, благотоврителни, иновативни

51 градуса с Юпитер в Телец – предизвикателство за егото, свръх амбиция отвъд възможностите; да се простираме според плановете си; в стремежа си да бъдем харесвани и да направим добро на околните, да не прекаляваме

60 градуса с Уран в Телец – подкрепя инициативите по Марс; нови начинания във финанси / изкуства / здравословния начин на живот сред природата, които ще ни донесат стабилност и благополучие

Кого ще засегне новолунието през март в Риби?

Новолунията са регулярни събития с цикъл от 28-29 дни. Те сами по себе си нямат голяма сила. Все пак, някои точки от хороскопите ни ще бъдат засегнати.

В случая това са хората, родени между 8-мо и 12-то число на месеците март, юни, септември и декември. Във всяка карта са засегнати планетите и домовете, които се намират между 17 и 23 градуса на подвижните знаци Блзинаци, Дева, Стрелец и Риби и домовете, които започват в тези знаци.

Темата на влиянието е промяна и обновление в сферите на засегнатите планети и точки.

Вижте значението на това Новолуние според дома на транзит във вашата натална карта. Търсете къде попадат 20 градуса Риби:

Новолуния 2024: Влияние според домoвете на транзит

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните