На 08 април в 21:20 ч настъпва априлското Новолуние на 19 градуса и 24 минути в знака Овен. Както всяко Новолуние, то ни подтиква да започнем на чисто през следващия лунен месец, да се пробудим за ново начало . Сега е точният момент през април да оставим старото зад гърба си, за да започнем нещо ново.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Време за стратегии, а не за действие. Поради ретроградното движение на Меркурий до 26-ти април обаче всички нови начинания трябва да бъдат само идеи, които да развиваме и да обработваме в подробни планове. Действията трябва да се оставят за след 26-ти. Но фазата е отлично време за довършване със свежи сили на започнатото и обновление в подходите. Меркурий също е в Овен, затова времето е идеално за интелектуална работа и изпипване на детайлите до най-малката подробност.

Това Новолуние е съпроводено от Пълно Слънчево затъмнение. Прочетете значението на тази лунация:

Време за стратегии: Слънчево затъмнение в Овен на 8 април 2024

Теми на Новолунието в Овен

Какво означава точно това Новолуние в инициативния, смел и енергичен знак Овен? Това е отлично време да се ангажирате с лични цели, които изразяват положителните енергии на знака на Овен. Ето някои насоки, които изразяват положителната енергия на този кардинален огнен знак:

 • Върнете се към активните физически активности и действия, които преди време са давали добри резултати за вас;
 • Припомнете си всичко ново, смело и иновативно, което сте предприели през изминалата година, и го повторете;
 • Бъдете настоятелни, без да сте агресивни в исканията си към околните;
 • Търсете вътрешното щастие от осъзнаването, че можете да бъдете самодостатъчни, без да обвинявате другите, че не са ви помогнали;
 • Действайте с градивен импулс, като се вслушвате в усета си на победител;
 • Поемайте само добре преценени рискове;
 • Преоткрийте предимствата на автентичното изразяване на себе си, разкрийте себе си такъв, какъвто сте, без излишна скромност;
 • Учете се как да разчитате най-много на себе си и преоткрийте личната си смелост;
 • Внесете оживление в живота си чрез преживявания извън рутината;
 • Спомнете си всички начини да се чувствате обновени и освежени;
 • Създайте успешна стратегия за следващия си чисто нов проект с начална дата през май 2024.

 

Новолуние
Изображение UNSPLASH

Астрологична карта на Новолунието през април 2024

Всички планети се движат във Възел. Планетите се намират в единия ъгъл (120 градуса) на зодиака, което е показател за силно концентриране на енергията. Време е да съберем кураж, да се мобилизираме и да гледаме напред. Ако изберем да действаме, трябва да бъдем много прецизни, защото с малко действия ще се постига голям ефект.

Редът на планетите започва от Плутон във Водолей – ще сме принудени да действаме, като насоката ще бъде пълна, коренна промяна. Резултатът – по Уран в Телец – потвърждава, че предстоят значими промени следващия месец, при това, те ще са дълготрайни.

Значение на аспектите на Новолунието в Овен:

 • Съвпад с ретрограден Меркурий в Овен – стратегии, планове, но без нови начинания
 • 30 градуса (хармония) Юпитер – успехът е заложен, ако направим промени и ревизии и мислим за бъдещето
 • 36 градуса (творчески) със Сатурн и Марс – благоприятен аспект за бързи промени с трайни резултати

 

Кого ще засегне новолунието през април в Овен?

Новолунията са регулярни събития с цикъл от 28-29 дни. Те сами по себе си нямат голяма сила. Все пак, някои точки от хороскопите ни ще бъдат засегнати.

В случая това са хората, родени между 6-то и 10-то число на месеците април, юли, октомври и януари. Във всяка карта са засегнати планетите и домовете, които се намират между 16 и 22 градуса на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог и домовете, които започват в тези знаци.

Темата на влиянието е промяна и обновление в сферите на засегнатите планети и точки. Вижте значението на това Новолуние според дома на транзит във вашата натална карта. Търсете къде попадат 19 градуса Овен:

Новолуния 2024: Влияние според домoвете на транзит

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните