Новолунието през Февруари 2024 настъпва в събота, 10 февруари, в 00:59 ч. на 20 градуса и 41 минути в знака Водолей. Всяко новолуние представлява попадане на Слънцето и Луната в еднакъв градус на зодиака и поставя началото на лунния месец, символизирайки ново начало и в живота ни.

Настоящото Новолуние бележи началото на нов лунен и житейски цикъл с особено ярък акцент върху обновлението и избавянето от старото и ненужното. Най-краткият съвет за използването на тази енергия е:

Изхвърлете старото и ненужното, дайте време и пространство за всичко ново!

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Теми на Новолунието във Водолей

В знака Водолей обновлението и опитването на нещо ново, приятелството, груповите проекти, социалните занимания, хуманитарните усилия,присъединяването към каузи, възстановяването на справедливостта и равенството в обществото, освобождаването в най-общия смисъл – ще бъдат силен фокус. Сега не просто е възможно ново начало, но е наложитено да се работи за обновление и прогрес по някои или всички тези въпроси.

Водолейскят подход

Това е време, през което трябва да решаваме проблеми като мислим извън стереотипите, „извън кутията“, да научим как работи нещо или някой непознат. Трябва да гледаме към бъдещето с чист нов, положителен и изпълнен с надежда поглед. Добре е по-често да правим “мозъчни бури” за генериране на нови идеи и смело да избираме прогреса.

Лични отношения

Водолейският цикъл ни насърчава да се интересуваме повече от хората в нашия социален кръг и да признаем стойността на нашите приятелства и контакти. Време е да си дадем почивка от бурните емоции и страстите си, да опитаме да се дистанцираме от миналите си обсесии и да формираме по-обективна позиция. Нека в отношенията си да се фокусираме върху протягането на приятелска ръка, изразяването на братска подкрепа и солидарност с хората около себе си.

Как да променим живота си

Отлично време да работим за скъсване с навици и стари зависимости, за да се освободим от разрушителното поведение, което ни спъва. Нужно е само да се потопим в преживявания, които са нови за нас или просто различни и непознати – това ще доведе до обновление и оживление в живота ни.

С тази мощна енергия на Водолея имаме шанса да направим прогресивни промени в живота си. За някои от нас обстоятелствата ще бъдат такива, че промените ще настъпят с кратка криза, за да се обърне повече внимание на обновлението и освобождаването.

С това Новолуние започва и Китайската / източната Нова година на Дървения / зеления дракон.

 

Новолуние

Астрологична карта на Новолунието през февруари 2024

Планетите в картата на Новолунието формират пакетен модел от 120 градуса, наричан “Възел”, който помага да бъдем фокусирани в мислите си и решителни в действията. При възел малкото усилия могат да дадат необичайно голям резултат. Трябва само да внимаваме дали не сме ограничени да виждаме само пред носа си и дали не проявяваме безсмислен инат.

Съвпадът на Слънцето и Луната са в конфликтен аспект 90 градуса с Уран. Това носи бунтарска, импулсивна, рязка и новаторска енергия. Действаме по-бързо и изненадваме дори себе си в посоките. Нарушават се навици и планове – но това трябва да се приема като стимул за възприемане на нови подходи и приемане на възможности.

Накратко – очаквайте неочакваното и се възползвайте от обратите!

При този аспект изпитваме нужда от моментално действие, но ако не знаем накъде сме се запътили, може да направим грешен завой. Неочакваните промени в планове или събития са изпитание за търпението ни и може да се почувстваме извън контрол.

Въпреки това, всички събития сега имат характер на просветление за нови възможности и ни стимулират да опитаме нови подходи. Най-малкото, действат за намаляване на скуката и рутината. Използвайте тези озарения, пробвайте смело опциите си да експериментирате и да направите нещо ново, но избягвайте да взимате прибързани решения за важните неща в живота си. Скоро Сатурн ще помогне за стабилизиране на посоката.

Извън Слънцето и Луната, от следните аспекти в деня на Новолунието можем да направим допълнение към картината за предстоящия лунен месец:

Венера в полуквадратура със Сатурн (45 градуса). Чувството на изолация, че не получаваме това, което наистина искаме, и че не сме обичани по начина, по който искаме да бъдем обичани, може да попречи на приятните отношения с нашите партньори.

Меркурий в квадрат с Юпитер (90 градуса). Днес е възможно претоварване с информация, прибързани заключения, преувеличаване на новини и факти и трудности в прилагането на идеите на практика. Твърде лесно е да пропуснем или пренебрегнем важни подробности. Идеи и планове може да са твърде амбициозни или да ни е трудно да убедим другите в своята гледна точка. Неблагоприятен аспект за пътуване. Много напразно говорене.

Кого ще засегне новолунието през февруари във Водолей?

Новолунията са регулярни събития с цикъл от 28-29 дни. Те сами по себе си нямат голяма сила. Все пак, някои точки от хороскопите ни ще бъдат засегнати.

В случая това са хората, родени между 8-мо и 12-то число на месеците февруари, май, август и ноември. Във всяка карта са засегнати планетите и домовете, които се намират между 17 и 23 градуса на фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей и домовете, които започват в тези знаци.

Темата на влиянието е промяна и обновление в сферите на засегнатите планети и точки.

Лунен календар 2024. Фази на Луната по месеци

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните