На 11 януари 2024 в 13:59 часа настъпва Новолунието в знака Козирог, което бележи истинското ново начало за 2024 година. Чрез Козирога осъзнаваме, че наличието на граници и ясни правила всъщност ни освобождава да се забавляваме, докато изпълняваме нашите отговорности. Този лунен цикъл ни предлага възможност да си поставим практични задачи и постижими цели и да работим върху постигането на зрялост, самодисциплина и здрав разум. Новолунието ни подканва разумно да планираме, за да се подготвим за бъдещето.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Какво означава Новолуние в Козирог

Това е време, през което можем да се съсредоточим върху някои от градивните черти на знака Козирог – упоритост, находчивост, дисциплина, мъдрост, трудолюбие и амбиция за успех, благоразумие, постоянство – и да обмислим как положително да включим тези качества в живота си. Добре е:

  • да работим върху практически и постижими дългосрочни цели,
  • да подхождаме чрез зрялост и здрав разум,
  • да се планираме подробно бъдещето си,
  • да поемем ангажименти и да зачитаме отговорностите си,
  • да подкрепим мечтите си по реалистичен начин.

С градивната и последователна енергия на Козирог имаме възможност да създадем сериозен ред в живота си. Време е да направим солидни планове и да подготвим почвата за своите нови проекти, колкото и малки или големи да са те. Първи резултати, реакции и обратна връзка могат да се очакват само след две седмици, с настъпване на Пълнолунието.

Един от мъдрите уроци на Козирога е разбирането, че разумните граници и правила всъщност ни осигуряват свобода за действие – свобода от безпокойство и хаос, например. Поставянето на цели за реализацията ни ни позволява да се съсредоточим върху това, което наистина има значение.

 

новолуние архиви
Източник: Unsplash

Аспекти на Новолунието през януари 2024 г.

Тригон с Уран – Тази лунация хармонизира прекрасно с Уран, което подчертава добрия усет за обновление и здравословна връзка с промените. Оригинален, уникален подход към ежедневието е подходящ и работи в наша полза. Предстоят приятни промени и гъвкавостта за приемането им е ключът към успеха.

Това е динамичен и вълнуващ период на озарение, в който възползването от необичайни или нетрадиционни опции ще пожъне успех. Може да направим творчески открития, да експериментираме с непознати възможности или да измислим нов начин за действие.

Полуквадрат със Сатурн – Същевременно, ще ни бъде по-трудно да задоволим егото си. Чувстваме се блокирани от обстоятелства или хора. За кратко може да ни обхване обезсърчение, но това е загуба на време. Благоденствието не идва точно сега, но е по-добре да изчакате вместо да хабите енергия в отчаянието си.

Кого ще засегне новолунието през януари в Козирог?

Тази фаза настъпва на 20 градуса и 44 минути в знака Козирог, което означава, че ще засегне най-значително хората, родени между 9-то и 12-то число на месеците април, юли, октомври и януари и / или с лични планети между 17-я и 25-я градус от кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог.

Лунен календар 2024. Фази на Луната по месеци

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните