На 24-ти февруари 2024 (събота) в 14:31 часа настъпва февруарското Пълнолуние на 5 градуса и 23 минути в знака Дева. Слънцето ще се намира в Риби на същите градуси. Всяко пълнолуние или ежемесечна опозиция на Слънцето и Луната, е време на кулминация и първи резултати от това, което е започнало при предходното му Новолуние.

Вижте информацията за актуалното Пълнолуние през настоящия месец.

С активирането на оста Дева-Риби, която символизира службата на хората или на Бог, това Пълнолуние ни провокира да намерим баланс между ежедневните си задължения и навици, физическото здраве и нуждата от ред (на Девата) и вярата в по-висше предназначение, духовният стремеж, липсата на ред и безкрайността (на Рибите).

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Полярността Дева – Риби

Девата управлява начините, които използваме, за да се справяме с ежедневния живот, докато Рибите представляват техниките за постигане на духовен растеж и връзка с Божественото.

Кризата при този цикъл – която не е задължително да се прояви като външно събития и може да остане само в съзнанието – може да представлява внезапно осъзнаване на сериозна липса в живота ни, едновременно с предоставяне на златна възможност да я удовлетворим. Време е да изследваме своите емоционални нужди в контекста на полярността на двата дома в наталната ни карта, в които се случва това Пълнолуние.

Това пълнолуние ни подтиква да намерим баланс между работа по навик и служба на висшите ни идеали, между практичност и духовност, критичност и приемане. Когато луната е пълна и ярка в небето, в собствения ни живот възниква символично „осветление“.

Това е момент на широко отворените очи за нашата работа, добри и лоши навици, профилактика на здравето или липсата ѝ, и дневния ни режим. Вероятно е да получим силни послания от интуицията си по тези теми.

Но тези просветления и откровения са емоционални и заредени от избухването на емоции в съзнанието ни. Време е да изразим себе си и да извадим всичко скривано и потискано извън своята система. През следващите две седмици ще разберем какво означава това разкриване за нас и докъде може да стигне.

Към момента на Пълнолунието е ясно едно – не можем да продължаваме с криенето на чувствата си, трябва да ги изразим! Разбира се, препоръчително е да внимаваме, докато го правим, защото сега това, което излиза от нас, все още не е особено рационално.

Аспекти на Пълнолунието през февруари 2024

При това пълнолуние Слънцето се намира между Меркурий в Риби и Сатурн в Риби и съвпад с двете планети. Ще бъдем доста внимателни в изразяването на мнения и оредоазкиви в общуването. Сатурн прави разкритията ни сравнително надеждни, дори да са постигнати интуитивно. Творческото начало на Слънцето свързва скептичността на Сатурн и полета на фантазията на Меркурий, за да даде доста конкретна картина, мисъл. Договарянията също са достатъчно конкретни.

С хармоничен аспект към Юпитер в Телец, можем по-лесно да намерим благодетели за начинанията си, да получим и вдъхновение, и насърчение, и освобождаване от скептицизма и ограниченията.

Кого ще засегне Пълнолунието в Дева

Проверете в коя двойка домове попадат 5 градуса и 23 минути Дева и Риби във вашия хороскоп и отчетете значението на тази лунация за себе си:

Пълнолуния 2024: Влияние според домoвете на транзит

През следващите една -две седмици всички ще разберем какво означава това Пълнолуние за нас.

Очаква се да активира най-значително хората, родени в началото на фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей и с лични планети и точки около 5-я градус на същите знаци.

За всички е добре да не блокираме израза на чувствата си и да ги изразим. Дали е нужно да внимаваме, докато го правим? По-скоро трябва да знаем, че сме подвластни на емоциите си и не се очаква да действаме рационално.

Лунен календар 2024. Фази на Луната по месеци

Синхронизиране с фазите на Луната

Обърнете внимание, че между октомври 2023 и март 2024 всички Пълнолуния се случват около 5-я градус. Имаме цикъл от половин година, през който ще бъдат активирани всички знаци – 6 двойки – чрез петия градус. Ако имате планета или връх на дом на този градус (или между 3я и 7мия), можете да проследите един по-дълъг, цикличен процес в живота си . Научете повече тук:

Синхронизиране с Фазите на Луната – Как се прави?

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните