Какъв стил на комуникация използваме? Как вземаме решения? Как събираме, обработваме, усвояваме и обменяме информация? Отговорът на тези въпроси в астрологията се определя от разположението на Меркурий по зодиакален знак.

Меркурий, както и всички други планети, преминава във всички зодиакални знаци от Овен до Риби. Той се движи в близост до Слънцето и приблизително със същата скорост, като прави пълна обиколка през зодиака за около една година.

През 2024 Меркурий ще преминава през Риби от 09:29 ч. на 23-ти февруари до 06:03 ч. на 10-ти март.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

меркурий в риби

Когато Меркурий е в Риби, нашите мисловни процеси са по-визуални, интуитивни, влагаме повече ирационалност и въображение. Ние сме по-близо настроени към света на емоциите, който оцветява както мислите ни, така и стила ни на общуване.

Сега умеен по-добре да отгатваме отговорите, отколкото да ги достигаме рационално, изразяваме се по-образно и вземаме решения интуитивно. Привлечени сме повече от информация и знание, които разширяват съзнанието ни.

В негативен аспект, може да изпитваме затруднения да изразим с думи своите въприятия, впечатления и мисли. Не ни харесва или не успяваме да анализираме нещата и поставяме конкретни дефиниции – те ни се струват ограничаващи и неточни. Осъзнаваме, че животът не винаги е логичен и предпочитаме да не мислим в черно-бели тонове.

По-чувствителни и впечатлителни сме, което означава, че първо преживяваме всичко и след това опитваме да го опишем с думи или да вземем решение. Понякога може да се чувстваме безпомощни или напълно завладяни от събитията без да можем да подходим рационално и да се справим с тях.

Рибите периодично се нуждаят от време насаме, за да се възстановят и да се изчистят от натрупаните впечатления и заблуди.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Как да използваме периодите на Меркурий в Риби?

Периодът на Меркурий в Риби е много благоприятен за: писане на художествени текстове, творчество, свързано с речта, визуални изкуства и дизайн, търговия с материали като лекарства, художествени предмети, както и за сесии с психолози, общуване на духовни теми.

  • Интерпретацията на транзитиращия Меркурий през знаците в даден момент показва как той ще въздейства върху хората като цяло – колективните нагласи за вземане на решения, по какъв начин ще общуваме в обществен мащаб.
  • Този вид транзити не се съобразяват с личните карти и със знака на Меркурий в наталните карти на всеки един човек.
  • Използва се също за целите на елективната астрология или астрологията за избора на най-подходящо време, защото показва какви видове активности е подходящо да планираме при този транзит.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните