Позицията на транзитното Пълнолуние по домове на вашата натална карта през всеки месец на 2024-та г. ще посочи онези области от живота ви, които ще бъдат най-ярко осветени и активирани. Всяко Пълнолуние представлява опозиция или заставане на Слънцето и Луната в противостоящи точки на зодиака. Имаме пълнолуние при всяка една фаза на Луната.

По характер Новолунието е интроспективно, то е зародиш на месечния цикъл, а Пълнолунието е по-публично и кипи от енергия. Емоционалните изблици по Пълнолуние често са изненадващи и необмислени, защото са израз на нерационализирана енергия.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Пълнолунията могат да ни карат да действаме като „луди“ или „инфантилни“, но въпреки това приливът на емоционална енергия може да ни подтикне към здравословни действия. Смисълът е да извлечем нещо полезно от своите състояния, да обмислим и валидираме областите, стимулирани от Пълнолунието.

Психичната енергия, свързана с Пълнолунието, изглежда нова и сурова, но всъщност ново е само нейното бурно изразяване. Истината е, че желанието за промяна е седяло в нас от известно време, но не сме чувствали импулса да направим нещо по въпроса.

Това е красотата на всяко пълнолуние – кара ни да действаме! Само трябва да сме наясно, че като при всяка опозиция има тенденция да проектираме собственото си състояние на тревожност или разочарование върху другите. Често използваме опонент, за да изкараме еуфорията, гнева или страха от себе си.

При Пълнолуние хората са повишено емоционални и трябва да осъзнаваме какво произлиза от нас, като избягваме да обвиняваме външни обстоятелства или други хора за собствените си проблеми.

Ако Пълнолунието активира лични планети в наталната ви карта или ако има Лунно затъмнение, вашите прояви ще бъдат още по-интензивни или драматични. Разбира се, не е задължително да избухвате с емоционално, стига да се подготвите за този транзит предварително.

 

пълнолуния 2023

Изображение: UNSPLASH

Дати и знаци на Пълнолунията през 2024 година

Дата Фаза на Луната Градуси на Луната Знак на Луната Знак на Слънцето
25.01.2024 Пълнолуние

05° 15′

Лъв

Водолей

24.02.2024 Пълнолуние

05° 23′

Дева

Риби

 25.03.2024 Пълнолуние и Лунно затъмнение

05° 07′

Везни

Овен

 24.04.2024 Пълнолуние 

04° 18′

Скорпион

Телец

 23.05.2024 Пълнолуние

02° 55′

Стрелец

Близнаци

 22.06.2024 Пълнолуние

01° 07′

Козирог

Рак

 21.07.2024 Пълнолуние

29° 09′

Козирог

Рак

 19.08.2024 Пълнолуние

27° 15′

Водолей

Лъв

 18.09.2024 Пълнолуние с Лунно затъмнение

25° 41′

Риби

Дева

 17.10.2024 Пълнолуние

24° 35′

Овен

Везни

 15.11.2024 Пълнолуние

24° 01′

Телец

Скорпион

 15.12.2024 Пълнолуние

23° 53′

Близнаци

Стрелец

ПОРЪЧАЙ СОЛАРЕН ХОРОСКОП С ЕДНОГОДИШНА ПРОГНОЗА

Пълнолуние 2024 в 1-ви дом

„Хей, какво ще кажете за мен?“ е усещането при пълнолуние в първи дом. Търсите повече внимание и/ или смятате, че напоследък животът е твърде ориентиран към другите. Емоциите ви са публично изразени, но опитайте се да избягвате инфантилни изблици. Вместо това работете върху самоутвърждаването си.

Намирането на баланс между автономия и свързаност е целта на това Пълнолуние за вас. Вие сте значим човек и има чудесни начини да отстоявате собствените си нужди, без да настъпвате другите. Добър момент е да поставите нуждите си на първо място, но ако го правите с уважение към другите, това ще ви отведе по-далеч. Период на тестване дали можете да успеете като лидер.

Пълнолуние 2024 във 2-ри дом

Темите за властта и контрола, за личните и общите финанси, за интимността и зависимостта вероятно са били на фокус през последните две седмици. Това Пълнолуние ги ескалира и напомня да търсите баланс между даване и приемане.

Вашите зони на комфорт имат значение и сега е моментът да се погрижите за собствените си нужди, без да пренебрегвате тези на другите. Помислете какво ви кара да се чувствате удобно и сигурно. Решете проблемите си със споделянето, материалния обмен какво е твое и какво е мое, даването и получаването на удоволствие.

Пълнолуние 2024 в 3-ти дом

Последните две седмици са ви направили някак неспокойни и се нуждаете от нещо повече от живота, отколкото обикновено. Ежедневието ви поглъща – поръчки трябва да се изпълняват, околните хора ви ангажират, трябва да оправите някои документи и да отговаряте на обаждания.

Сега важните събития са свързани с документи, изпълнение на договори или предприемане на кратко пътуване. Чувствате се принудени да намерите баланс в комуникациите и интелектуалната сфера. Направете каквото трябва, за да си освободите време за по-пълноценни дейности или приятни авантюри.

Пълнолуние 2024 в 4-ти дом

Последните две седмици сте се съсредоточили и работите усилено за целите си в кариерата си и/ или за важни обществени въпроси. Но изискванията на личния ви живот придобиват първостепенно значение. Постигането на баланс между енергията, изразходвана за работа, и усилията, които влагате в домашните дела, представляват акцента на това Пълнолуние.

Време е за приоритизиране – да разделите вниманието си между обществения и личния си живот е задачата, върху която трябва да се фокусирате. В противен случай рискувате да се претоварите и разпилеете. Проблем в дома, семейството или имуществото може да привлече цялото ви внимание в този момент.

Пълнолуние 2024 в 5-ти дом

При този цикъл ще искате повече да се забавлявате, но едновременното ви желание за постигане на по-големи житейски цели може да засенчи търсенето на удоволствия. Трудността ще бъде да намерите време за всичко, което искате да правите. Ако не изразявате творческите си импулси, нямате възможности за романтика или забавление, просто няма да се чувствате удовлетворени.

Подходящо е да направите нещо забавно и креативно, с което да се изявите. Може да завършите творчески проект (по 5ти дом) или да достигнете важно прозрение за бъдещето си (по 11-ти дом), да почувствате непреодолима нужда да излеете сърцето си пред любим човек или да се впуснете в бурна активност със своите деца.

Пълнолуние 2024 в 6-ти дом

Поглеждате се в огледалото и си казвате: „Това е! Започвам нова тренировъчна програма”. Гасите цигара с отвращение и решавате да откажете пушенето. Вдигате ръце от задълженията си и казвате, че не понасяте как шефът ви се отнася с вас. Това са само някои примери за събития покрай това Пълнолуние, преминаващо през вашия шести дом.

Можете да използвате този прилив на емоционална енергия, за да направите положителни промени в навиците си. Подобрете условията и отношенията на работното място, ако ви дразнят. Започнете с избраната тренировъчна и/или хранителна програма, която отдавна обмисляте.

Избягвайте да обвинявате другите или скрити сили за собственото си състояние, ако изпитвате недоволство. Това също може да е време, когато важен работен проект дава резултат или завършва.

Пълнолуние 2024 в 7-ми дом

Новолунието преди две седмици е било фокусирано изцяло върху вас. Сега е време да намерите баланс чрез отношения с партньор. Седми дом символизира важните ни лични връзки – с брачен партньор, любим човек, бизнес сътрудник, но и открит враг или конкурент.

Време е да намерите баланс между собствените си изяви и нужди и тези на другите, да потърсите компромиси и преговори. Вашите близки връзки може да бъдат подложени на сериозен тест сега, но също така имате шанс да се свържете истински със специален човек в живота си.

Пълнолуние 2024 в 8-ми дом

Това Пълнолуние е свързано с темата за обмена, за даване и получаване – в материален и енергиен смисъл. Всичко, което ви кара да се чувствате комфортно и сигурно, трябва да бъде балансирано с внимание към нуждите и осигуряването на комфорт и на другите хора, особено партньорите ви.

Това е добър момент да уредите някои от своите дългове и да се избавите от зависимости – финансови или емоционални. Може да се окажете принудени да постигнете парично споразумение или да похарчите големи суми; но и да откриете, че имате подкрепата, на която разчитате.

Пълнолуние 2024 в 9-ти дом

Логичния свят на разума и конкретната информация е бил във фокуса на вниманието ви през последните две седмици. Но сега може да усетите криза от някаква духовна липса, вашите лични убеждения може да бъдат подложени на тест. Вашата авантюристична страна се проявява мащабно и изисква цялото ви внимание.

Вътрешните ви убеждения и вяра придобиват водещо значение. Цялото внимание, което отделяте на ежедневните задачи, ви кара да се чудите кога ще остане време з преследване на големите цели? Сега искате да направите скок напред, базиран на оптимистичното си разбиране за света.

Пълнолуние 2024 в 10-ти дом

Внезапно се оказвате под светлината на прожекторите и всички ви забелязват. Време е да дадете най-доброто от себе си, но не забравяйте да го направите с уважение и внимание към другите, защото ако просто се отдадете на суета и показност, по-късно ще съжалявате.

Може напоследък да сте се крили от хорските погледи, отдадени на по-спокоен живот. Но сега имате нужда от внимание и темата за реализацията ви излиза на първо място. Призовани сте публично да се представите, при това без време за подготовка.

Неочаквана възможност за работа или някаква помощ по отношение на кариера, дом или имуществени въпроси може да бъдат част от картината сега. Събитията изискват от вас да поемете отговорност, да запазите хладнокръвие и да демонстрирате своята компетентност.

Пълнолуние 2024 в 11-ти дом

Последните две седмици сте били съсредоточени върху това, което ви носи удоволствие – вашите хобита, романтични увлечения, флиртове и подобни. Но сега разбирате, че ролята, която играете в живота на другите и любовта, която им давате – като съпруг/а, родител, приятел – са важен елемент за вашето щастие и пълноценен живот.

Вероятно сега ще се окажете сред много хора след период на относителна самота или повече лично време. Може да бъдете призовани да подкрепите важна кауза или да извършите хуманитарен жест за група хора, или приятел да премине през криза и да поиска вашата подкрепа. Ще стане важно да потвърдите своята роля в живота на другите като им помагате.

Пълнолуние 2024 в 12-ти дом

Обстоятелствата са такива, че предпочитате да останете сами. Били сте заети в службата и с всякакви ежедневни дейности, дълбоко въвлечени в работата и ежедневието си. Но е време да балансирате живота си с известно време на усамотение и спокойствие – в противен случай няма да се чувствате пълноценни.

Наяве излизат проблеми, които имат дълбоко скрити причини. Това е отличен момент да се докоснете до всичко, което се крие под повърхността на живота ви. Тайна или личен въпрос може да бъдат разкрити, здравен проблем да излезе наяве или работен проект да достигне кулминацията си, за да си дадете почивка.

Вижте информацията за актуалното Пълнолуние през настоящия месец.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните