На 25 януари в 19:54 ч. настъпва януарското пълнолуние на 05 градуса и 15 минути в знака Лъв. Слънцето ще се намира във Водолей на същите градуси. Това Пълнолуние ще ни напомни за дефицитите и нуждите, които имаме, но сме оставили настрана. Може да се прояви като спешна необходимост или внезапно желание да изразим себе си в дните около точната дата.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Темата на Пълнолунията е баланса или липсата му. Всяко Пълнолуние е време на кулминация с обещанието да се изпълнени това, което е започнало при предходното Новолуние или поне да даде първи резултати и насоки как да продължим. Нещо в нас бива максимално извадено на показ и осветено, което ни подтиква да се погрижим за онези неща в личния си живот, които може би сме пренебрегвали или отлагали.

Вижте информацията за актуалното Пълнолуние през настоящия месец.

пълнолуние 1

Полярността Лъв – Водолей

При тези два знака, които стоят един срещу друг в зодиака, темата е баланса между всичко, което е лично (Лъв) и всичко, което е колективно (Водолей). Енергията на Луната в Лъв подкрепя творческото себеизразяване и дава тласък на личното ни его, което получаваме чрез удоволствие, игри, романтика. От друга страна, Слънцето във Водолей управлява групите, по-далечните приятелства и интелектуалния подход.

Това Пълнолуние ни подтиква да намерим баланс между любов и приятелство, между личните ни интереси и приноса към колектива, егоизма и алтруизма, между емоционалния и рационалния подход.

Пълнолунието осветява и изостря следния конфликт:

  • Луната в Лъв е царствена и горда, и изключителен индивидуалист – не се задоволява да бъде в редицата, един от всички, трябва да стане център на внимание. Затова нашият егоцентричен или творчески импулс ще търси публика за изява.
  • Слънцето във Водолей, макар също да е индивидуалист, изисква равенство без привилегии, цени колективните усилия, равноправието и отборната игра.

Слънцето във Водолей обаче е слаба за него позиция, затова Луната се очаква да надделее.

Лъвът ще се наложи, а това се свързва със сърдечност и бурни, нерационални, освободени от задръжките страсти. Ще имаме усещане за избухване на емоции в съзнанието.

Когато Луната е пълна и ярка в небето, в живота ни възниква символично осветление на емоционалния ни свят. Време е за нови чувства, емоционални откровения. Трябва да изразим себе си и да оставим нещата да се случват естествено.

Лунен календар 2024 Януари: Новолуние Козирог, Пълнолуние Лъв

Аспекти на Пълнолунието през януари 2024

Пълнолунието образува квадрат с Юпитер, който дава размах и излишно раздухване на кризата. Може да доведе до преувеличаване на всяка една малка драма или емоционален изблик, тръгнал от нищото и нараснал до ненужно големи мащаби.

Слънцето е в съвпад с Плутон, а това с още по-голяма категоричност ще извади на повърхността най-тайните и потискани емоции/ Ще ни се даде възможност да работим върху спомени и преживявания, които са травматизиращи, но могат да ни дадат енергия да трансформираме себе си.

Кого ще засегне Пълнолунието в Лъв

През следващите една -две седмици всички ще разберем какво означава това Пълнолуние за нас.

Очаква се да активира най-значително хората, родени в първите дни зодиите Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Ако познавате наталната си карта, търсете планети и точки между 1-я и 9-я градус на тези фиксирани знаци.

За всички е добре да не блокираме израза на чувствата си и да ги изразим. Дали е нужно да внимаваме, докато го правим? По-скоро трябва да знаем, че сме подвластни на емоциите си и не се очаква да действаме рационално.

Лунен календар 2024. Фази на Луната по месеци

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните