На 24-ти април 2024 (сряда) в 02:49 ч. настъпва априлското Пълнолуние. Тогава Слънцето в Телец образува опозиция срещу Луната в Скорпион. Всяко Пълнолуние е време на кулминация с обещанието да се изпълнени това, което е започнало при предходното Новолуние или поне да даде първи резултати и насоки как да продължим.

Тази фаза на Луната настъпва при 04 градуса и 18 минути от Скорпион срещу Слънцето при същия градус от Телец. Най-силно ще бъдат повлияни хората, родени с лични планети и върхове на домове между 0 и 8 градуса от фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, особено родените между 22-ро и 26-то число на месеците април, юли, октомври и януари.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Полярността Телец – Скорпион

Полярността Телец – Скорпион се занимава с баланса между всичко, което е мое (Телец) и всичко, което е твое (Скорпион). Тя също така подчертава концепцията за форма (Телец) срещу трансформация (Скорпион).

Докато Телецът се занимава с материята, личните ценности, материалните блага, притежанията и сигурността, Скорпионът управлява унищожаването на формата, промяната и трансформацията на материята, споделените притежания.

Слънцето в Телец насочва съзнанието ни и насърчава щастието чрез простите, осезаеми неща в живота, докато Луната в Скорпион насочва вниманието и емоциите ни към сложности, нематериални неща и мистерии.

Пренебрегването на някой от двата края на оста със сигурност ще има негативен ефект върху нас. В идеалния случай трябва да се намери баланс между двете противостоящи енергии и именно това е, което Пълнолунието ни приканва да направим. Но може и да сме силно разочаровани, тъй като чувството ни за отговорност или страхът от загуба в социалния ни живот са в конфликт с личните ни планове и инстинктите ни за сигурност.

Разкритията са емоционални, чувствата избухват от дълбините в нашето съзнание. Благодарение на Телеца притежаваме убеденост и упоритост и сме готови да направим необходимите промени. Заради Скорпиона може да има повишено напрежение, дори параноя или съпротива, свързани с емоционалното разкриване.

Много подходящо време за разпознаване на модели в нашите отношения и в емоционален аспект. Например, може да забележим повтаряща се склонност за пасивна агресия, избягване на откритостта или подмолно предизвикване на конфликти. Осветяването на тези модели може да ни помогне да направим съответните корекции и подобрения.

Квадратура на Плутон към Пълнолунието

Плутон ще направи 90 градуса към двете светила и това допълнително ще внесе интензитет в Пълнолунието. Този аспект допълнително изважда страхове и заровени конфликти и болки на повърхността. Осветлените теми и дълбоки проблеми трябва да се решат веднъж завинаги и това е въпрос “на живот и смърт”.

Възможните негативни прояви са:

 • Неподчинение и злоупотреба с власт
 • Може да се сблъскаме с онези, които имат власт над нас
 • Непоносимост срещу правилата
 • Компулсивност и поддаване на подсъзнателни силни страхове и параноя
 • Стремежът ни да стигнем до дъното на нещата води до прекален натиск и драма.
 • Може да действаме под натрапчиви мисли и да ни е трудно да се отпуснем.
 • По-трудно ни е да се доверим на другите или на житейския процес като цяло
 • Параноята и увеличените подозрения работят срещу всички нас и разбирателството в отношенията ни

Положителните възможности включват:

 • Обстоятелствата ни подтикват да открием собствената си сила
 • Действаме заради основателното си самочувствие, а не чрез манипулиране на хората
 • По-лесно можем да идентифицираме областите на прекомерна привързаност и зависимост
 • Може да се случат събития, които подчертават необходимостта от доверие.

Най-добре е сега да се стремите към самоконтрол. Избягвайте “да вадите нож на умряло куче” и да се опитвате да насилвате неща, на които трябва време, за да се развият естествено.

 

пълнолуние архиви
Изображение: UNSPLASH

 

Синхронизиране с фазите на Луната

Обърнете внимание, че между октомври 2023 и март 2024 всички Пълнолуния се случват около 5-я градус. Имаме цикъл от половин година, през който ще бъдат активирани всички знаци – 6 двойки – чрез петия градус. Ако имате планета или връх на дом на този градус (или между 3я и 7мия), можете да проследите един по-дълъг, цикличен процес в живота си . Научете повече тук:

Синхронизиране с Фазите на Луната – Как се прави?

Допълнителни материали на тема Пълнолуние

Пълнолуния 2024: Влияние според домoвете на транзит

Лунен календар 2024. Фази на Луната по месеци

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните