На 23-ти май 2024 (четвъртък) в 16:53 ч. настъпва майското Пълнолуние. Тогава Слънцето в Близнаци образува опозиция срещу Луната в Стрелец. Всяко Пълнолуние е време на кулминация с обещанието да се изпълнени това, което е започнало при предходното Новолуние или поне да даде първи резултати и насоки как да продължим.

Тази фаза на Луната настъпва при 02 градуса и 55 минути от Стрелец / Близнаци. Най-силно ще бъдат повлияни хората с лични планети и върхове на домове между 29 градуса от фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей и 05 градуса на подвижните Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Може да се усети като лека криза за родените между 20-то и 26-то число на месеците май, август, ноември и февруари.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Полярността Стрелец – Близнаци

Настъпва много видим сблъсък, Луната в Стрелец застава срещу стелиума (скупчване на много планети) между Телеца и Близнаците. Видимо имаме превес на Близнаците, като всички тези планети в Близнаци разкриват много и разнообразни нови опции. Стрелецът обаче е фокусиран и претенциозен знак, който знае предварително какво му трябва и отхвърля всичко извън целите му. А това означава пропуснати възможности!

  • Стрелецът изхвърля излишното и се движи фокусирано в избраната, единствената посока.
  • Близнаците напротив – те са “всеядни” и се стремят да не пропуснат нищо, което се появява, дори без да мислят дали наистина им трябва.  За успех, трябва да постигнете баланс между тези две крайности.

Урокът тук е: Грабвайте открилите се възможности в движение и не ги отхвърляйте с лека ръка, дори начално да ви се струва, че не са подходящи за вас! Ще можете да оцените това изобилие по-късно.

Полярността Близнаци-Стрелец е ментална, интелектуална ос, където Близнаци представляват „нисшия ум“, а Стрелец представлява „висшия разум“. Това е подвижна комбинация, което означава бързо разпространение на постигнатите резултати и получените новини и познания.

  • Слънцето в Близнаци ни насърчава да сме любознателни за конкретните факти и да обработваме рационално информацията, докато Луната в Стрелец ни убеждава да достигаме до знанието по интуитивен начин и да мислим по-мащабно.
  • Близнаците се чувстват комфортно в непосредственото си обкръжение и сред съмишлениците си. Те са учениците в зодиака, които са отворени за нови знания, но ги приемат по-буквално и конкретно.
  • Стрелецът ни стимулира да излезем извън комфорта на познатото и да търсим духовни учители. Този огнен и подвижен знак символизира достигането на обобщен смисъл и глобални идеи, които разширяват мирогледа ни и картината тук и сега.
  • При опозицията Стрелец – Близнаци може да сме склонни към прекаляване с храна и към преувеличаване на фактите.
  • По-трудно планираме предварително и предпочитаме да не се ограничаваме.

Когато Луната е в Стрелец преобладава оптимистичната нагласа. Мотивирани сме да търсим истината и сме готови да преследваме нова визия. Сега не се интересуваме от подробности и се фокусираме върху голямата картина.

Спонтанността е ключът. Новите авантюри и преживявания задоволяват дълбока емоционална нужда.

Пълнолунието в Стрелец благоприятства постигане на резултати в следните дейности: далечно пътуване, висше образование, стартиране на издателски проекти, реклама, работа с чуждестранни граждани или организации.

Аспекти на Пълнолунието в Стрелец

Около Слънцето имаме скупчване на благодетелните Юпитер, Уран, Венера, които действат като животворен извор на енергия, насочен към бъдещето. Настъпва време за нови възможности и повсеместно обновление.

При това Пълнолуние Слънцето, Венера и Луната образуват практична фигура с Нептун и Плутон – трапец, който придава форма на намеренията и носи стабилна реализация.

Хармония с Плутон. Плутон ще направи хармонични аспекти (120 и 60 градуса) към двете светила и това допълнително ще влее сила в Пълнолунието. Извадените на повърхността страхове, осветлените теми и заровените конфликти могат да бъдат разрешени, а емоционалните болки от миналото  и дълбоките проблеми подлежат на успешно лечение. Обстоятелствата ще ни помагат да открием собствената си сила. Имаме възможност да идентифицираме собствените си области на зависимост, за да работим по тях.

Слънце в съвпад Юпитер. Време за експанзия, за публични и обществени изяви. Жизнеността се увеличава, докато изграждаме увереността си. Чувстваме се по-оптимистични, проявяваме щедрост и сме по-общителни. Може да получим желано признание и уважение. Това е добър момент да предприемем стъпки за развитието на нещо важно – собствен бизнес или значима връзка. Аспектът благоприятства правни, образователни, религиозни и културни начинания; всяка обществена дейност ще бъде по-успешна.

Слънце съвпад с Венера. Благоприятно влияние за любовните отношения и паричните въпроси. Осветяват се важни теми във връзките и финансите, а най-изостаналите проблеми могат да се разрешат хармонично. Забравете за ината и потърсете как да си сътрудничите. Отлично време и за за всички, които се занимават с изкуство.

Прочетете още по-подробно интерпретацията на това Пълнолуние в Ппрогнозата за месец май 2024.

 

 

Допълнителни материали на тема Пълнолуние

Пълнолуния 2024: Влияние според домoвете на транзит

Лунен календар 2024. Фази на Луната по месеци

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните