Месец юни е оживен и наситен на астрологически събития. Набелязал съм единадесет, които следва да отбележим.

Плутон се връща в Козирог от 11 юни 2023 до 21 януари 2024

Отново бурен и труден период. Той ще изостри социалното напрежение. Ще даде още една вълна на размествания и трудности.

Докато се движи ретроградно, Плутон ще остане в Козирог до края на годината, след това ще се обърне и едва през 2024-та окончателно ще влезе във Водолей. На границата между двата знака, тези вълни на Плутон ще донесат интересни промени в обществен план.

Пълнолуние в Стрелец на 4 юни

Слънцето се намира в Близнаци, а Луната – в Стрелец, като опозицията им е в хармоничен аспект към активния Марс. Моментът за действие не е лош – оживен, подвижен, имаме пик на активността. Луната в Стрелец много обича активността, а и Марс в Лъв също. Така че, не забравяйте за лехите на вилата, и за ежедневната си работа. За работа е много добър периодът.

Но за чувствата е сложно. Защото в този момент Венера се намира в последния градус на Рак и застава в опозиция към Плутон. На границата между двата знака тя носи несяноста, неопределеност в любовните отношения. И там, където има емоции А от опозицията с Плутон напрежението ескалира – ревност, подозрения, но и голяма страст.

Знаете ли, да се разтоварваме от ревността по естествен път, ни е завещано от нашите предци. Само с любов, любов и любов! И не се въвличайте в никакви изяснявания на отношенията, абсолютно никакви, колкото и да ви се иска.

Ситуацията е много напрегната и цялото напрежение се канализира към Северния лунен възел (кармичен аспект). А той е в съвпад с Юпитер и затова амбициите направо излизат извън контрол. Не трябва!

Първо, ще ви се иска да си изяснявате отношенията, а освен това, ще има и борба кой е по-главен. Бъдете по-внимателни със самолюбието. Изчакайте няколко дни, за да се изяснявате – докато Венера не смени знака си.

Лунен календар Юни 2023: Пълнолуние Стрелец, Новолуние Близнаци

Астрологична прогноза след 5-ти юни: Венера в Лъв

Тук Венера е по-лека. Може би по-бурна, дори проявено истерична, но затова е вътрешно по-спокойна. Ако засегнете някого по време на Венера в Рак, ще е много дълбоко, дълго ще се помни, болката е голяма.

След 5-то число с Венера в Лъв имаме по-малко чувствителност, но по-голяма активност. Сега много по-лесно може да спретнете скандал, отколкото в Рак. В Рак Венера ще плаче с тихи сълзи, а в Лъв бурно ще изразява своите емоции. Но все пак, вътрешно ще бъде по-спокойна.Само за околните ще бъде малко по-тежко.

След Пълнолунието напрежението постепенно се разтваря. Венера се отдалечава от опозицията с Плутон, а това е най-напрегнатият аспект към този момент.

Меркурий е в съединение с Уран от 31 май до 8 юни

През този период нервната система е на предела си при по-нервните хора. А при онези, които усилено работят, мозъкът работи много добре, направо изумително добре. За творчество, за интелектуална работа и изобщо за креативни занимания началото на месеца е супер.

Още повече, че Меркурий (и Уран) се намира в Телец, а това помага всичко да приема форма. Идеите лесно приемат форма, лесно се въплъщават и се намира подходящо изразяване и конкретен вид дейност, чрез която да се изразят.

Меркурий в Близнаци от 12 юни

Когато премине в Близнаци, Меркурий става по-подвижен, по-оживен. Вярно, че се отдалечава от (просветляващото влияние на) Уран и може би няма да има толкова творчески и нестандартни хрумвания и решения. Но затова пък за преговори, за контакти и за по-лека интелектуална дейност, времето е много добро.

Астрологична прогноза 12 – 23 юни: Статичен Сатурн

От 12-ти юни започва труден период, защото Сатурн става статичен. Той се обръща ретроградно на 17-ти, като около тази дата се движи много, много бавно.

Това е щастливото време на чиновниците! Всички книжа си лежат по рафтовете, но не попадат на масата. Всичко за забавя, всичко, всичко – договори, оформяне и подписване на официални документи…

Преди точката на обръщане в случая имаме 5 дни статичност, а те понякога може и да са 10. Това е труден период. Особено за публичния живот, в държавните структури, в кариерата – навсякъде, където работи стриктно йерархията, в администрацията, в управлението на компаниите.

Нужно е да се запасите с търпение, най-неприятно ще бъде между 12-ти и 17-ти юни, включително.

Новолуние в Близнаци на 18 юни

Новолунието е интересно, много активно, с квадратура (напрегнат аспект) към Нептун. Още преди Новолунието и в дните след него ще почувствате това много осезаемо. Рязко се повишава чувствителността, на повърхността излизат стари спомени – може би ще има и хубави, но по-често ще са негативни. Например, някоя обида, която е таена 25 години, внезапно изскача.

Нарушава се сънят, идва период на неяснота, когато през целия ден ви се спи или най-неочаквано ви обхваща сънливост. Расте и броят на неяснотите, неточностите, неопределеностите. Но най-силно се проявява като нарушение на съня.

Всъщност, емоционалното състояние не е толкова напрегнато както в началото на месеца. Венера се е разделила с Плутон и всичко е станало по-леко от преди.

Астрологична прогноза юни: Юпитер съвпад със Северния лунен възел

И още с нещо да отбележим този период – това е амбициозния, напорист Юпитер.Като цяло, в Телец (до края на годината) не е чак толкова амбициозен, но сега имаме съвпад с Възела.

А това е много добре за всички, които се занимават с далечното планиране. За които бизнесът, дейността са разчетени за дълъг период или планират да започнат нещо за продължително време, което трябва да е устойчиво и да се развива постепенно. Съвпадът на Юпитер със Северния възел дава добро продължение на всичко, което започнете сега. Особено след Новолунието всичко започнато ще има много добро и трайно продължение.

Но трябва да вложите конкретност и практивност. С мечтателност – например да построите мост между Москва и Санкт Петербург – няма да ви се получи. Но с конркетнен, ясен, добре формулиран план ще стане.

Но с минимум кредити! Пазете се – когато НОволунието е в квадратура с Нептун – избягвайте вземането на кредити и се пазете от всякакво задлъжняване. В краен случай, поне първата седмица след Новолунието и до края на месеца.

Най-добре е нито да давате, нито да вземате заеми. А ако дадете заем през същия период, бъдете готови, че няма да ви го върнат. Да направите жертва не е толкова страшно – това е форма на взаимопомощ.

Слънце в Рак от 21 юни

Слънцето влиза в Рак на 21-ви юни. Искрено препоръчвам през тези дни да правите разходки в гората – рано сутрин или привечер. Тогава ще усетите удивителната ѝ аура. По-близо бъдете до земята – но вече не толкова сензитивно и конкретно като при Телеца, а като вдишвате растенията. Общуването с растенията през този период е просто изумително.

Когато Слънцето е в Рак: 22 юни – 22 юли

На 23-ти Сатурн завършва своя статичен период и всичко вече е по-подвижно, по-оживено, падат задръжките. Но за сметка на това, Нептун става статичен.

Статичен Нептун от 26-ти юни

Сега всичките тези ефекти на повишената чувствителност, сънливостта, нарушението на съня ще избухнат с нова сила. Какво мога да препоръчам? Ако не ви се спи, станете и поработете. Лежите и виждате, че не можете да заспите, станете и почетете, пишете, гледайте нещо интересно, но не лежете и не мързелувайте, направете нещо.

След това като почувствате как ви се затварят очите, веднага си легнете. Също, през такива периоди препоръчвам да се чете Библията преди сън, тя ще ви успи. Защото се хармонизира енергията.

Меркурий в Рак след 27-ми юни

Последното събитие на месеца е прехода на Меркурий в Рак в каря му. Времето става по-леко, по-спокойно, с по-малко движение. През този период трябва да прекарвате повече време сред природата.

С Меркурий в Рак мисленето е образно, трудно се правят планове. Затова през периода по-малко планирайте и повече вършете различни неща – конкретни и практични. Сложете в ред всяка дреболия, приведете под един знаменател и най-малките неща. Меркурий в Рак обожава това.

Направете пълно обобщение и преговор на материала (ако учите), сложете ред в битовите сметки, погрижете се вещите ви да бъдат на мястото си. Всичко това – в края на месеца.

Меркурий в Рак до 11 юли: Емоционална комуникация

Обобщение за юни 2023: Интензивността на месец юни 2023-та е над средната. Но съвсем не е толкова бурен колкото беше месец май.

Пазаруване през юни 2023

На статичен Сатурн (12 – 23 юни) не се занимавайте с недвижими имоти. Не бързайте, стойте и чакайте. Освен имотите, важи за всички стоки, които са дълготрайни или се купуват за много време. При статичен Сатурн може и да изтраят десетина години, но може и да се развалят още на 3-та, 4-та седмица. Затова именно “сатурновите” стоки, които се купуват, за да служат дълго време – имоти, всичко свързано със строителството – не се купува.

А като се започне от 26-ти, статичния Нептун, ходете с лупа по магазините и следете и за най-малките дефекти. Защото през този период може да ви убягнат много съществени детайли, които да развалят покупката.

Избягвайте важни покупки и около Новолунието – на 17-ти и 18-ти. През останалото време можете да си пазарувате всичко, което намирате за интересно или ново.

Здравето през юни 2023

Тук положението е по-добре от предходния месец. Или поне в началото на месеца.

Сега Нептун ще прави проблеми – внимание с черния дроб, заболяванията на щитовидната жлеза може да се обострят.

След 12-ти (статичен Сатурн) може да се проявят скрити проблеми с гръбначния стълб и костите. Правете редовно разтягане, с меки, не резки движения. А при проблеми с гръбнака мога да ви посъветвам – не отлагайте, а посетете лекар, за да не се влошат.

Опасни периоди

В това отношение е по-леко отколкото беше през май. Около Пълнолунието е най-високият пик за месеца – началото на месеца, до 5-ти, 6-ти. Така, че – по-внимателно зад волана.

А към края на месеца (след 26-ти) вниманието е понижено, по-разсеяни сме. Тогава също могат да възникнат маса неприятности, като най-съществените проблеми са свързани с вода. Бъдете внимателни – в морето, в реката! Могат да възникнат не големи, локални наводнения.

Романтични срещи и запознанства

Месецът е такъв, че който обича да ходи по срещи, може да ходи през целия месец. След като Венера се раздели с Плутон и премине в Лъв, е време за съвместни развлечения, за ярки пътешествия.

Сатурн в средата на месеца може да донесе някакво блокиране, но според мен, сърдечността ще го преодолява. В края на втората декада Марс прави съвпад с Черната Луна, което добавя страст. А и Венера се доближава към Марс, което също носи страстност. Точно на статичен Сатурн страстите са много!

И последно – когато Нептун стане статичен, знаете ли, за романтиката, за деликатните, дълбоките, нежните отношения, периодът е изключително благоприятен. Само не правете глупости!

Не бъдете резки и категорични през това време, чувствителността е повишена. И не споменавайте за миналите обиди.

Иначе ще влезете в цикъл от грешки, ще се издъните и ще пропуснете рпекрасното време за нежност, за лека и романтична любов.

Обучение и изпити

Относно изпитите, бих казал, че месецът е интересен. Особено първата му половина, когато Меркурий се движи заедно с Уран. И двете планети са в Телец, затова зазубрянето бързо няма да стане, учете със спокойно темпо. Не ускорявайте, не ескалирайте – Телецът не обича да бърза. Усвояйвайте материала стабилно, плътно.

Добре е да приложите някаква подходяща практика – например, на ръка да записвате по-важните моменти. Този начин на ръчно писане при Меркурий в Телец ще даде отлични резултати – за запомняне и разбиране на материала.

При Меркурий в Близнаци по-лесно се учи, материалът се усвоява по-ентусиазирано. Но не е толкова трайно и дълбоко като в Телец. Затова в ученето напарвете по-голямото си натоварване в първата част на месеца.

За явяването на изпити. Какво следва а избягвате? Между 12-ти и 17-ти е особено труден период (статичен Сатурн). Ако имате възможност, пренасрочете изпита за след 23-ти или най-малкото, след 17-ти. Между 12-ти и 17-ти избягвайте явяването на изпити.

Превод с коментар на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Още прогнози за Юни 2023г:

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните