Венера в Риби е нежна и привързана, макар и труднодостъпна, тъй като при нея има копнеж за нещо, което е трудно да се определи и следователно, трудно да се задоволи. Границите се размиват под Венера в Риби.

Негативната страна на тази позиция е да си позволяваме да бъдем измамени, защото сами искаме да вярваме в нещо неистинско. Също така, умението да се изплъзваме и уклончивостта.

Венера преминава през целия зодиак за около година. Тя се движи близо до Слънцето, но с различна от него скорост и периодични ретроградни движения, затова престоят ѝ във всеки знак е с различна продължителност.

През 2024-та Венера ще премине през Риби между 12-ти март и 05-ти април.

ПОРЪЧАЙТЕ  ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП И СОЛАР ЗА ЕДНА ГОДИНА

Под това влияние трябва да внимаваме да не се влюбваме в идеализирани хора и образи. Също така е важно да не се поддаваме на поведение, което избягва директността и откритостта,

Венера в РибиВенера е в екзалтация в Риби и затова се чувства добре в знака. Тук тя е предана, състрадателна, изключително раздаваща се и способна на жертви. При този транзит можем да разчитаме силно на своята интуиция по отношение на финанси и любовен живот.

Привлечени сме и оценяваме по-високо изоставените, поетични, необикновени, художествени обекти, ситуации и хора. Търсим дейности, които ни вълнуват дълбоко, вдъхновяват или ни ангажират емоционално.

Сега парите може да се изплъзнат през пръстите ни или да си затворим очите за по-практическите аспекти на живота ни. Финансите обаче ще се подобряват, ако се свържем със своите интуитивни таланти и въображение, с желанието си да лекуваме и служим и с чувството си за мисия.

Този транзит не е особено силен по отношение решимост за активно действие, но е добър за адаптирането ни и за повишаване на съчувствието и приемането с любов.

Подобно на Водолея, любовта на Рибите е космическа. При Рибите обаче няма граници в любовта. Можем да изпитваме любов към всичко и всички, състрадание и дори привличане към онези, които са изоставени, пренебрегнати или жертви. По-лесно правим саможертва и трудно определяме границите си.

Стени се разрушават и ни е по-трудно да кажем не, особено ако изпитваме състрадание. Но също така сме склонни да избягваме всичко, което ни кара да се чувстваме неудобно.

Невъзможните желания и големите надежди са типичен израз на Венера в Риби. Твърде лесно можем да повярваме в това, в което искаме да вярваме. Трудно е да постигнем ангажимент и обвързване с обектите на чувствата си, а и самата ни любов не е лесно да се определи и намери израз под това влияние.

Рибите никога не гледат на света в черно-бяло. Те по-скоро виждат всички цветове на дъгата. С богинята на любовта в Риби и нашата любов е всеобхватна, многообразна, чувстваме се и прелъстители, и прелъстени. По-лесно прощаваме и приемаме различията, проявяваме състрадание към партньорите си.

Други типични преживявания, свързани с този транзит, са комплекса на мъченика, който дава всичко от себе си за любимия, но е неоценен; любов към различните, търсене преди всичко на сродната душа.

Добър период за всяка романтична душа, която има склонност към идеализиране на хората и намира красотата във взаимоотношенията.

Повече за знака Риби

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните