Под това влияние, ние ценим повече бавните и стабилни отношения, които имат дългосрочни перспективи. Надеждността на любимите хора е най-привлекателната им черта. Това е време, при което дълготрайните усилия да се гради с любов и всеотдайност, следва да бъдат възнаградени.

През 2024-та Венера ще преминава през Козирог от 23-ти януари до 16-ти февруари.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Какво да очакваме през този период? Как да използваме оптимално енергията на транзита? Ето някои насоки:

Венера в Козирог

Романтика и лични връзки

Това е традиционно най-важната сфера на действие на Венера. Под знака Козирог ние ценим трайните връзки, вярността и стабилността в любовта. Непоколебими сме да търсим истинската любов, стремим се към малко по-старомодни връзки и традиционни отношения. Ето някои основни характеристики:

Стабилност
Под това влияние устойчивостта на любовта е най-важна за нас, сигурността и стабилността в нашите взаимоотношения са от първостепенно значение.

Сериозност
Има формалност при Козирога, която може да направи емоционалното изразяване да изглежда неловко и принудено. Приемаме сериозно демонстрирането на чувствата си и отделяме време, за да се опознаем с партньорите си.

Резервираност
Можем да бъдем доста предпазливи и резервирани в изразяването на чувствата си или разкриването на нашите взаимоотношения пред околните. Склонни сме към скептични както към собствените си чувства, така и към изразяването на обич от другите. Като цяло поддържаме дистанция във взаимоотношенията.

Възможни раздели
Охлаждането на чувствата може да донесе и раздяла. Обикновено тя е следствие от отрезвяване на един от партньорите относно заблуди или илюзии или разочарование от сблъсъка с реалността.

Реализъм
Този цикъл обаче ни предлага възможността да разгледаме някои от практическите въпроси на нашите отношения и да работим върху това, че нашите партньорства работят в реалния свят. Доза реализъм в личния ни живот може да ни помогне да се чувстваме по-заземени и сигурни в дългосрочен план.

Връщане към стари увлечения и връзки
Това се очаква да бъде най-типичното проявление през този цикъл – особено през периода на ретроградната Венера. Старите връзки ще бъдат възобновени преразгледани и ако се достигне разбирателство, подновени с много по-голяма сила и сериозност.

Обвързване
Възможно е изпитаните и трайни отношения да се формализират с брак или годеж, защото Козирога обича точно тази тема – да намеси реда и традицията в любовта.

Прагматичност
“Оженете се за пари и след това се научете да се обичате” – това ви казва сърцето ви сега, когато в живота ви започва нов цикъл. Звучи ви цинично? Може би е така, но когато връзката е нова, под Козирог ще се прояви копнежа ни за сигурност и стабилност.

Връзки с голяма разлика в годините
Това също е типична проява на Козирога – необходимостта единият от партньорите да е по-зрял и опитен. Ако сега влезете в нова връзка, не се изненадвайте да проработи разликата във възрастта. Това ще отработи хладността на знака и може да се изненадате от страстни и много динамични отношения.

Всичко изброено тук са възможности и варианти на влиянието. Само то вас зависи какви компромиси може да направите, за да намерите своето щастие в любовта.

Финанси и бизнес отношения

Венера отговаря за финансите и ценностите ни. Ето какво може да се очаква при събитията в тази област през периода в Козирог:

  • Добре е да се ​​заемем сериозно с финансите си, ако сме били небрежни.
  • Задълбочаването на отношенията с бизнес партньори и колеги ще бъде по-лесно от обикновено под това влияние.
  • Нашите организационни таланти се засилват, както и способността ни да създаваме връзки с влиятелни хора, които подкрепят нашите амбиции, се увеличава.
  • Подходящо е да се ориентираме към дългосрочни инвестиции и да осигурим въпросите за финансовото си бъдеще (например, свързани с пенсиите).
  • Този цикъл благоприятства разбирателството с държавни служители и началници.
  • Подходящ е за осъществяването на по-консервативни бизнес цели и връщане към позабравени начинания от миналото.

Прочетете повече за знака Козирог

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните