Астролог AstroScript

Казвам се Росица, астролог по призвание, маркетнг специалист и създател на уебсайтове по професия.

Какво означава да си астролог?

Определям го като „преводач“ от езика на звездите. Аз съм логичен, мислещ и земен човек, който се интересува от смисъла на живота, човешкия път и духовното.  Занимавам се сериозно с астрология от 2004та година, завършила съм Московската академия по астрология на Михаил Левин.

Защо избра да си онлайн астролог?

С какво AstroScript.com е по-различен? Целта ми е да събера в текст и да разпространявам чрез сайта астрологични интерпретации, които са работещи, доказани с времето и могат да бъдат в помощ на хората. Предпочела съм астро хороскопите да са написани, защото по своя път човек има нужда да се връща към съветите и прозренията в тях.

Защо се занимаваш с астрология?

Защото виждам, че астрологията работи и непрекъснато ме предизвиква да изучавам как става това. За мен тя е и извор на мъдрост, и сложна логическа задача, и знакова система подобна на език, и начин да бъда полезна на другите.

И още за мен: защитих Докторат по комуникации в Софийския университет, откъдето имам Магистърска степен по английска филология и икономика. Вече над 15 години градя успешна кариера в областта на интернет рекламата и маркетинга. Обичам да пиша и да превеждам. Живея и работя в София.

Въпроси за астрологията

Ето моите отговори на някои от най-важите въпроси, свързани с астрологията:

Въпроси за астрологиятаКакво е астрологията?

Астрологията е най-старата езотерична наука, с която са се занимавали още древните народи. Тя се базира на идеята, че човекът е духовно същество с космически произход и човешкият живот представляват съвкупност от теми и енергии, които са в синхрон с космическите тела. Основният принцип на астрологията е „Каквото горе, такова и долу” и се работи с връзката между съдбата на хората и движението на Слънцето, Луната и планетите в слънчевата система през зодиакалните съзвездия.

Как може да ми помогне астрологията?

Както ви помага огледалото. Астрологията дава обективно отражение на характера на човека, описва темите и възможните събития в живота му, житейските му задачи. Но за разлика от огледалото, което дава само настоящото състояние, астрологията работи напред и назад във времето. Така тя се използва както за прогнози, така и за изясняване на минали събития.

Кой хороскоп е най-подходящ за мен?

За всеки житейски въпрос съществува точен хороскоп, който да ви помогне да го разрешите.  За да се ориентирате какви лични хороскопи предлага нашият сайт, вижте сравнението на тази страница Астро Хороскопи – Кой хороскоп да избера?.

Какво е натална (рождена) карта?

Уникалността на всеки човек, която в биологията се нарича ДНК, в астрологията се описва чрез рождена астрологическа карта. Тя е изготвена за точните дата, място и час на раждане на човека.  За картата всяка минута е важна – промяната на часа на раждане с 5 минути само, може значително да промени картата и съответно, характера и съдбата на човека.

Генерирайте своята натална карта с безплатен хорскоп или поръчайте Рожден / Натален Хороскоп “Кой съм аз?”

Защо астрологията е езотерика?

Астрологията в наши дни не е толкова тайно знание – изучава се в десетки университети по света, практикува се от хиляди астролози. Ежедневно по света се провеждат стотици семинари, консултации, издават се книги по астрология. Приемането и като класическа наука обаче е свързано с преодоляване на много културни, научни и най-вече, религиозни традиции и норми.

Ако дойде ден, в който науката докаже и приеме, че човек е съвкупност от енергия и енергийно е свързан и синхроничен с целия космос, то астрологията ще се окаже не просто наука, но и водеща спрямо традиционните дисциплини.

Имам ли избор или всичко е предначертано?

Древните митове разказват, че някога хората са знаели своята съдба още с раждането си. Но знанието не е донесло свобода, напротив – животът се превърнал в пасивно чакане да се изпълни „божествения план” и обезсмислило човешките усилия! Затова и било отнето на хората.

Съвременната астрология изследва основно космическите енергиите и влиянията, които се преплитат в живота на човека. Астрологичната консултация е насочена към осъзнаване и овладяване на тези енергии. В този смисъл, човек има избор и носи отговорност за съдбата си. Ключово значение за изборите имат човешкият морал и нивото на съзнание, с което живеем.

Поръчайте най-пълната годишна прогноза, която включва три прогнозни метода чрез Всичко за следващите 12 месеца: Годишна прогноза и Соларен хороскоп

Как да извлека най-голяма полза от хороскопите?

Много хора се обръщат към астролозите когато имат конкретен проблем. Точно както болните търсят лекарска помощ по спешност. Но астрологията работи най-добре като холистичната медицина: тя може да даде конкретен отговор при възникналия проблем, но най-добре е да се търсят причините за него, като се изследва цялостно темата в живота на човека. Най-добре астрологията може да ви послужи, като ви помогне на първо място да опознаете себе си и моделите, по които работи вашият живот.

Има ли опасности при вярването в астрологията?

Астрологията не причинява събития, а ги отразява.

Ако има опасност, то тя се нарича сугестиране (самовнушение, самопрограмиране): това е да стоиш и да чакаш нещо предвещано да ти се случи, да блокираш действията си или да прибързваш, да отлагаш, да се страхуваш или да изпадаш в еуфория.

По тази причина и много внимателно трябва да се работи с прогнозната астрология. Ако искате да узнаете какво ви очаква в бъдеще, трябва да можете и да работите с информацията, която ви се дава.

Най-важното е да не забравяте, че вашата воля и право избор са по-силни от всяка прогноза. Научете се да работите заедно с космическите енергии, а не срещу тях.

Какво да правя, ако не разбирам всичко в своя хороскоп?

Хороскопите на AstroScript са в писмен вид и можете по всяко време да ги препрочитате. Нормално е да не разберете всичко веднага. Вие сте сложна, многопластова и вероятно противоречива личност и хороскопът ви описва комплексно, съчетавайки много детайли.

Често се случва хората да разберат хороскопите си едва след като са настъпили прогнозирани събития. Но това е подходящ момент да осмислите и осъзнаете как работят съответните енергии при вас и каква е връзката между вашия характер и съдбата ви.

 

Ако не намирате своите отговори в сайта, а имате въпроси, можете ДА MИ ИЗПРАТИТЕ ИМЕЙЛ.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните