Астролог AstroScript

Казвам се: Росица, астролог по призвание, маркетнг специалист и създател на уебсайтове по професия.

Какво означава да си астролог: определям го като „преводач“ от езика на звездите. Аз съм логичен, мислещ и земен човек, който се интересува от смисъла на живота, човешкия път и духовното.  Занимавам се сериозно с астрология от 2004та година, завършила съм Московската академия по астрология на Михаил Левин.

С какво AstroScript.com е по-различен: целта ми е да събера в текст и да разпространявам чрез сайта астрологични интерпретации, които са работещи, доказани с времето и могат да бъдат в помощ на хората. Предпочела съм хороскопите да са написани, защото по своя път човек има нужда да се връща към съветите и прозренията в тях.

Защо астрология: защото виждам, че астрологията работи и непрекъснато ме предизвиква да изучавам как става това. За мен тя е и извор на мъдрост, и сложна логическа задача, и знакова система подобна на език, и начин да бъда полезна на другите.

И още за мен: защитих Докторат по комуникации в Софийския университет, откъдето имам Магистърска степен по английска филология и икономика. Вече над 15 години градя успешна кариера в областта на интернет рекламата и маркетинга. Обичам да пиша и да превеждам. Живея и работя в София.

Въпроси за астрологията

Ето моите отговори на някои от най-важите въпроси, свързани с астрологията:

Въпроси за астрологиятаКакво е астрологията?

Астрологията е най-старата езотерична наука, с която са се занимавали още древните народи. Тя се базира на идеята, че човекът е духовно същество с космически произход и човешкият живот представляват съвкупност от теми и енергии, които са в синхрон с космическите тела. Основният принцип на астрологията е „Каквото горе, такова и долу” и се работи с връзката между съдбата на хората и движението на Слънцето, Луната и планетите в слънчевата система през зодиакалните съзвездия.

Как може да ми помогне астрологията?

Както ви помага огледалото. Астрологията дава обективно отражение на характера на човека, описва темите и възможните събития в живота му, житейските му задачи. Но за разлика от огледалото, което дава само настоящото състояние, астрологията работи напред и назад във времето. Така тя се използва както за прогнози, така и за изясняване на минали събития.

Какво е рождена (натална) карта?

Уникалността на всеки човек, която в биологията се нарича ДНК, в астрологията се описва чрез рождена астрологическа карта. Тя е изготвена за точните дата, място и час на раждане на човека.  За картата всяка минута е важна – промяната на часа на раждане с 5 минути само, може значително да промени картата и съответно, характера и съдбата на човека.

Защо астрологията е езотерика?

Астрологията в наши дни не е толкова тайно знание – изучава се в десетки университети по света, практикува се от хиляди астролози. Ежедневно по света се провеждат стотици семинари, консултации, издават се книги по астрология. Приемането и като класическа наука обаче е свързано с преодоляване на много културни, научни и най-вече, религиозни традиции и норми.

Ако дойде ден, в който науката докаже и приеме, че човек е съвкупност от енергия и енергийно е свързан и синхроничен с целия космос, то астрологията ще се окаже не просто наука, но и водеща спрямо традиционните дисциплини.

Имам ли избор или всичко е предначертано?

Древните митове разказват, че някога хората са знаели своята съдба още с раждането си. Но знанието не е донесло свобода, напротив – животът се превърнал в пасивно чакане да се изпълни „божествения план” и обезсмислило човешките усилия! Затова и било отнето на хората.

Съвременната астрология изследва основно космическите енергиите и влиянията, които се преплитат в живота на човека. Астрологичната консултация е насочена към осъзнаване и овладяване на тези енергии. В този смисъл, човек има избор и носи отговорност за съдбата си. Ключово значение за изборите имат човешкият морал и нивото на съзнание, с което живеем.

Как да извлека най-голяма полза от хороскопите?

Много хора се обръщат към астролозите когато имат конкретен проблем. Точно както болните търсят лекарска помощ по спешност. Но астрологията работи най-добре като холистичната медицина: тя може да даде конкретен отговор при възникналия проблем, но най-добре е да се търсят причините за него, като се изследва цялостно темата в живота на човека. Най-добре астрологията може да ви послужи, като ви помогне на първо място да опознаете себе си и моделите, по които работи вашият живот.

Има ли опасности при вярването в астрологията?

Астрологията не причинява, а отразява.

Ако има опасност, то тя се нарича сугестиране (самовнушение, самопрограмиране): това е да стоиш и да чакаш нещо предвещано да ти се случи, да блокираш действията си или да прибързваш, да отлагаш, да се страхуваш или да изпадаш в еуфория.

По тази причина и много внимателно трябва да се работи с прогнозната астрология. Ако искате да узнаете какво ви очаква в бъдеще, трябва да можете и да работите с информацията, която ви се дава.

Най-важното е да не забравяте, че вашата воля и право избор са по-силни от всяка прогноза. Научете се да работите заедно с космическите енергии, а не срещу тях.

Какво да правя, ако не разбирам всичко в своя хороскоп?

Хороскопите на AstroScript са в писмен вид и можете по всяко време да ги препрочитате. Нормално е да не разберете всичко веднага. Вие сте сложна, многопластова и вероятно противоречива личност и хороскопът ви описва комплексно, съчетавайки много детайли.

Често се случва хората да разберат хороскопите си едва след като са настъпили прогнозирани събития. Но това е подходящ момент да осмислите и осъзнаете как работят съответните енергии при вас и каква е връзката между вашия характер и съдбата ви.

 

Ако не намирате своите отговори в сайта, а имате въпроси, можете ДА MИ ИЗПРАТИТЕ ИМЕЙЛ.

close
Абонирайте се за нашия бюлетин с актуални звездни прогнози и специални предложения.

Бюлетинът се изпраща не по-често от два пъти в месеца.
Политика за поверителност на данните.