На 27 декември 2023 г в 02:34 часа настъпва Пълнолуние във водния знак Рак, Слънцето е в Козирог. Това е кулминацията на лунния месец, която е заредена с емоционална, женска енергия. Сега сме призовани да използваме натрупания опит и да се отворим към другите, да сме повече екстроверти. Много трудно се разделяме с миналото и сме по-консервативни в житейския смисъл.

Вижте информацията за актуалното Пълнолуние през настоящия месец.

В дните около Пълнолунието са възможни емоционални обрати, психическо превъзбуждане или остри реакции. Най-силно ще се усеща от хората, които са свръх чувствителни от конфликта между връзката с дома и изискванията на кариерата.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Както Новолунието при този цикъл (13 декември), така и Пълнолунието преминава под ретрограден Меркурий в Козирог, което свързва събитията с преработване на миналото. Връщат се хора, назряват незавършени проекти, изплуват забравени или неизвестни факти. Не забравяйте, че това се случва, за да приключите някаква глава от живота си и да продължите напред след това с лекота.

пълнолуние архиви

Изображение UNSPLASH

Пълнолунието в Рак

Това лунно явление по оста Рак – Козирог може да доведе до внезапна необходимост или желание да се свържем със семействата си и със собствените си корени и емоции. Някоя част от живота ни е изложена на малка криза или е осветена от събития, което ни подтиква да се докоснем до съкровените неща в личния ни свят, които може да сме пренебрегвали или отлагали.

Слънцето в Козирог ни помага да планираме и премисляме всички свои действия. Замисленото ще осъществяваме постепенно, последователно и неотклонно. Имаме възможност да постигнем стабилност чрез търпение и силна воля/ Но трябва да внимаваме да сме високомерни и да не ни липсват емпатия и милосърдие.

Луната в Рак поставя акцента върху семейството и връзката с дома. Сега може по-често да променяме настроенията си и да сме обидчиви. Но можем бързо да реагираме на най-малката дисхармония и да я загладим.

Новолуние на 13 декември 2023 в оптимистичния Стрелец

Карта на Пълнолунието през декември 2023

Като анализираме картата на Пълнолунието сравнена с тази на Новолунието, можем да направим равносметка какво сме постигнали от началото на лунния месец на 12-ти декември и какви корекции следва да направим до неговия край.

Липсваща стихия: Въздух – Запазва се тенденцията от Новолунието, което означава, че продължаваме да изпитваме трудности при преговори и разумно общуване и не ни достига дипломатичност, демократичност и равнопоставеност. Разумът просто не успява да надделее над емоциите.

Преобладават две женски стихии: Земя и Вода – склонни сме към пасивен, възприемащ тип на поведение. Трудно се проявяват решителност, инициативност и импулс за действие. Но за сметка на това сме заредени с търпение; проявяваме усърдие и упоритост и добре се защитаваме.

Фигурата от всички планети е преминала от Чаша към Локомотив. А това означава хармоничната уравновесеност и по-голяма стабилност в действията, които компенсират дефицита на огнена/ мъжка енергия.

Празното пространство се е свило от половината карта до една трета. Това вече е по-спокойна фигура за активна работа, преобладават практическите умения и имаме продуктивност без да се изпада в крайности.

Началната мотивация се запазила същата, по Венера – желание за хармония, красота или материален успех, според ценностната система. А финалът е омекотен – в края на месеца можем да очакваме реална промяна по Луна, която обаче не е революционна (по Уран), а по-скоро адаптирана към нашите непосредствени нужди.

Можем без сътресения да постигнем сигурност, спокойствие и душевна хармония.

За нашето съзнание при Новолунието е бил най-важен конфликта и провокацията (по Марс), а сега предпочитаме получената точна информация (по Меркурий). Получените данни и сведения за света вероятно ще са от ревизии заради ретроградния цикъл, но е хубаво, че те ще ни пробудят за нов цикъл на активност.

Аспекти на Слънцето и Луната

Запазват се няколко аспекта от Новолунието преди 2 седмици. Това означава, че тяхното влияние е по-силно и ще продължи до следващото Новолуние през януари 2024.

Слънце съвпад с Марс– повишена активност и импулсивност без да се мисли за последствията. Може да се изгуби мярката и да се стигне до по-сериозни конфликти, прилагане на силови методи.

Слънце и Луна нехармоничен аспект Нептун – възможни са кризи на психическа основа и дълбоки емоционални преживявания, трудно се преживяват разделите. Крайностите са от болезнена милостивост до пълна неспособност за съчувствие.

Лунните възли отново са хармонични, което придава кармично и по-дълготрайно значение на действията през този лунен цикъл.

Аспектите, които ги нямаше в картата на Новолунието и показват възникнали нови процеси:

Слънце съвпад с Меркурий – добавя се разумност към първата реакция. Можем да се ръководим вече и от рационални, а не от емоционални мотиви или само гняв (Марс).

Слънце и Луна хармоничен аспект с Юпитер – проявяваме целеустременост, способност да се отъждествим с целта си, имате добър потенциал за растеж. Емоционално сме по-стабилни и позитивно настроени, уверени в начинанията си.

Слънце и Луна хармоничен аспект със Сатурн – засилва се сериозността и разсъдливия подход, характерниза Козирога. Добър самоконтрол и чувство за дълг и отговорност. Стабилност в емоционален и семеен план.

Лунен календар Декември 2024 Две Новолуния, Пълнолуние Близнаци

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните