Всеки лунен месец започва със съвпада на Луната и Слънцето, което наричаме Новолуние. На 13 декември 2023 г. в 01:33 ч настъпва декемврийското новолуние, което ще бъде на 20 градуса и 40 минути в знака Стрелец. Както всяко новолуние, и този цикъл подкрепя поставянето на ново начало. Стрелец подкрепя приключенията, оптимизма и щедростта, пътуванията и обучението.

При това Новолуние Меркурий ще бъде ретрограден. Добре е да планираме новите си начинания, но трябва да изчакаме 01-ви януари 2024-та, за да ги осъществяваме.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Какво означава Новолуние в Стрелец

Стрелецът пробужда авантюриста в нас. Подтиква ни да се фокусираме върху големи и далечни цели, които подобряват разбирането ни за света и осъзнаването ни като част от голямата картина. Лунацията ни дава смелост да разширим хоризонтите си, придобиваме увереност и оптимизъм чрез по-широка перспектива.

С тази мощна енергия на Стрелец ние откриваме начини да надхвърлим дребнотемието и подробностите от ежедневния си живот, за да подхранваме своите вяра, надежда и визия за бъдещето.

Еволюционната космическа задача на Стрелеца е да покаже пътя, да даде знанието на хората след като обобщи опита. Стрелецът е като лъч светлина, който може да бъде мощен лазер или срамежливо слънчево зайче – зависи как го използваме!

Това е периода на веселите празници, на позитивната искра в общуването. Носи огнена енергия, ентусиазъм, искреност и щедрост. Не му харесват сивите, безцветни и скучни неща. В емоционален план, сега никак не сме склонни да се съобразяваме с обстановката около себе си и поведението ни зависи най-много от вътрешната нагласа

Космополитният дух на Стрелеца ни тегли към най-далечните точки – отлично време за пътувания и харчене на спестявания. Знакът е подвижен, затова по-лесно се впускаме в приключения и реализация на грандиозни идеи.

Карта на  Новолунието през декември 2023 г.

Според картата на новолунието, характера на знака Стрелец и аспектите на Слънцето и Луната можем да определим какво да очакваме през следващите 28 дни.

Слабо изразена стихия: Въздух – В общуването може да ни липсва демократичност и равнопоставеност. Старайте се да не забравяте, че другите хора имат същите права като вас, не са по-висшестоящи, нито на по-ниско ниво. Възможно е да изпитвате трудности при преговори и комуникация, да не Ви достига дипломатичност.

Фигура от всички планети: Чаша – подходът към живота е драматичен, играе се всичко-или-нищо. Много ясно ще си проличат хората, за които “чашата” е наполовина пълна, и другите, за които е наполовина празна. Не трябва да забравяме, че всеки от нас е с нещо вътрешно богат и да не се отдаваме на крайна самокритичност. Добре е да се стремим към непознатата част на света, но без да се чувстваме изключени от него, без постояннп да пресмятаме дефицита към притежаваното.

Началната мотивация е по Венера – желание за хармония, красота или материален интерес. Завършваме по Уран – в резултат от нашата дейност през този лунен месец

имаме възможност да постигнем нещо качествено ново и непознато, да се освободим от ограниченията и дори може да сбъднем някаква своя мечта.

Лунен календар 2023 Декември Новолуние Стрелец, Пълнолуние Рак

Аспекти на Новолунието в Стрелец

Съвпад с Марс в Стрелец често действията предхождат съзнателността за тях. Бързо и активно се включваме, а по-късно осъзнаваме резултата. Впускаме се в експерименти и мислим пост фактум. Съзнанието ни реагира на провокации и се активираме при конфликт.

В негативен смисъл, през този период ще усещаме света край себе си като конфликтен и по-опасен. Възможни са повече прояви на агресия, прилагане на силови методи, а някои хора ще трябва да се борят на ежедневно ниво за своето оцеляване.

Нехармоничен аспект Нептун в Риби – Конфликтите между големи групи хора могат да бъдат на база тяхната религия или етнос. Отношението към религията е обострено. Сега трябва да бъдем много по-внимателни да не нараним чуждите чувства, защото раните ще останат за дълго.

На лично ниво, възможни са кризи на психическа основа, дълбоки емоционални преживявания, които трудно ще се преживяват. Опитвайте се да съчетаете своя романтизъм и мечтите си с реалистични стъпки за осъществяването им. Пазете се от прекаляване с алкохол и лекарства.

Хармонични аспекти към Лунните възли – Животът сега ни поставя пред необходимостта да браним сами себе си. Обстоятелствата изграждат силен характер и конкурентни умения. Учим се да отстояваме себе си без да влизате в конфликтни ситуации с партньорите си; да казваме своята истина с подходящ такт. Имаме възможност да изиграем водеща роля в избраната от нас дейност.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните