от Михаил Борисович Левин, Ректор на Московската Академия по Астрология

AstroScript: Това е общата астрологична прогноза на Левин за Февруари 2021, преведена за вас. Коментарите и допълненията на AstroScript са в скоби и курсив. Можете да гледате всяка от частите на видеото самостоятелно като кликнете върху връзката в съответното заглавие.

Прогнозата за февруари 2021 има смисъл най-вече за колективните събития, както и за делата, които започват през периода.  Можете да я имате предвид, когато планирате месеца си, но не забравяйте, че тя е обща за всички хора, а най-точната прогноза за Вас е Вашият личен прогнозен хороскоп

Февруари започва бурно и интензивно, но от средата на месеца до края си е по-мек, спокоен, чувствителен. За цялата година е водеща темата за борбата между старото и новото, при това, в доста резки и обострени форми.

Предстоят сериозни промени в деловата сфера и бизнеса, ситуацията ще изисква действие, условията налагат да се направят промени. Иначе може да изтървете заминаващия влак, да не успеете да стъпите на последното му стъпало.

Може силно да желаете да започнете нещо на Новолуние, но тогава Меркурий отново е ретрограден. И това е интересно – ще успеете ли да удържите на пауза?

Защо говоря за интензивно начало? – Вече знаем, че двете мощни планети, двата небесни гиганта Юпитер и Сатурн влязоха във Водолей и се движат във Водолей. И Слънцето е заедно с тях. (При влизането си във Водолей на 21ви януари) Слънцето вече премина през това кълбо (съвпада) на трите планети – Сатурн, Юпитер и Венера, която беше на самата граница между Козирог и Водолей.

Венера във Водолей 

(Още през януари) Венера е излязла от съвпада с Плутон – този толкова потискащ и емоционално интензивен и напрегнат период. Сега тя се разделя с Плутон, страстите се охлаждат, а емоциите се оживяват, стават по-свободни и открити, изразяват се по-леко и – което е най-главното – с по-малко страст, по-малко показност и ревност, с по-малко драми, живо и весело. Периодът е хубав за приятелства, за другарски срещи, за леки и свободни отношения в компаниите. Дори за любовните срещи (помага да станат) – леки, свободни, открити, оживени, без драми – Отело, Дездемона – всичко остава в миналото. Емоциите стават по-леки, но месецът като цяло ще бъде интензивен и бурен.

Как прогнозната астрология ни помага в подготовката за бъдещето?

Аспектът на годината: Квадратурата на Сатурн с Уран

Най-главното е, че през целия месец продължава един (труден) аспект, който ще остане за цялата година. Той започна през януари, ще продължи през целия февруари и до края на годината, с малко прекъсване през лятото. Това е квадратурата на Сатурн с Уран.

От гръцката митология знаем за Кронос (Сатурн), който се бунтува срещу баща си Уран. А в астрологията е малко по-различно: Сатурн е консервативният, а бунтарят, който изисква обновление, е Уран. Този аспект ще бележи цялата година. (…) Знаем, че през цялата 2020та година, както и 2019та, Сатурн налагаше закон след закон, а Уран се опитваше да отхвърли тези закони. Докато беше в Козирог, Сатурн (беше в разцвета на силата си) налагаше ограничения, които Уран опитваше да преодолее.

От февруари започва период на излизане от системата на суровите ограничения. (Сатурн вече не е в своя знак Козирог и не е в тежкия, съдбовен и коварен съвпад с Плутон) COVID трябва да затихне. Не веднага – вече споменахме, че през януари може да се окачва пик (на заболявания), който през февруари да спадне. Но началото на месец февруари е интензивно.

Какво още да отбележим? Вече казахме, че в емоционално отношение е по-леко. А по отношение на всякакви обществени проблеми и промени – много забележително, Аз мисля, че това ще бъде свързано на първо място с промени в положението на държавните служители и чиновниците. Започват промени в деловата сфера и бизнеса, ситуацията ще принуждава да се предприемат действия.

Това означава, че

ако в своя живот вие сте привикнали към някакъв ред, то през тази година този ред ще трябва да се промени и първата стъпка към това трябва да се постави през месец февруари,

да се подготвите за промени. Иначе може да не успеете да се качите на последното стъпало на заминаващия влак.

Трябва да сте готови, че през тази година ще си се наложи да търсите нови посоки на развитие, нови подходи, нови методи. Това може да касае не само работата, а и семейния живот и всичко, което е строго определено по Сатурнов модел.

Не казвам, че всичко ще бъде разрушено. Но трябва в някаква степен да бъде обновено, да внесете нещо ново. И още сега през февруари започнете да търсите възможности за разширения (реформи) и размествания – дори на мебелите в дома.

Ретроградният Меркурий във Водолей

Меркурий (във Водолей) е достатъчно жив и енергичен, главата (мисленето, общуването) работи добре. Но той е ретрограден от края на януари и продължава (до 21.02). Затова ако трябва да купите нещо ново, оставете го за после. Старото (и ненужното) можете да изнесете и да се отървете от него, за да си иде с ретроградния Меркурий и да не се връща.

Направете в дома някакви промени – това сега е нужно. Не е наложително да промените целия си живот, може да е нещо символично.

Някога така са правили на Масленица (обичай в Русия). За тази година трябва да внесете нещо ново в дома си.

Периодът в началото на месеца е интензивен, деен. Вече казах за Венера във Водолей (и нейното обновяващо и леко, благотворно влияние), но да допълня за творческите дейности. За всеки вид творчество – например, дизайн – времето е просто изумително. Търсете нови формули (методи), това е силен творчески период.

Ретрограден Меркурий в Козирог между 29.12.2022 и 18.01.2023

Новолуние във Водолей на 11.02

Новолунието не е агресивно, преминава под знака на Уран (Водолей се управлява от Уран), но е свързано с неконфликтен (творчески, зелен на картата) аспект с Уран. Условието е да започнем да изискваме промени – нови проекти, идеи. Но разбирате, че докато Меркурий е ретрограден, принципно новите начинания за по-тежки и опасни. И сега на 11 февруари (Новолуние), когато искаме да започнем нещо ново, Меркурий е пак ретрограден. Това означава, че тези планове трябва още по-усърдно да се разработят, потвърдят, подготвят, за да могат да се превърнат в проекти. (Новолунието)

Времето е на подготовка на проектите за стартиране, а именно да се довършат и изяснят плановете до край, за да може след 21ви да се стартират.

И ето това е интересно – ще съумеете ли да издържите “на пауза”? Това е любопитно състояние – когато обисляш, чувстваш се готов, а трябва да успееш да задържиш на пауза – тогава всичко ще мине идеално. И след 21ви – смело напред! (време за осъществяване)

Лунен календар февруари 2021

Преминаване на Слънцето в Риби

Това (изчакванеотлагане) също се подкрепя от (преминаването на) Слънцето в Риби – от 18ти февруари – когато атмосферата ще бъде по-деликатна, по-мека (възприемчива), по-емоционална и чувствителна. Ще почувствате значимо смекчаване, емоционално омекване на обстановката – в отношенията, в настроенията.

Още повече, че Слънцето върви към (съвпад с) Нептун. Нептун е в Риби и Слънцето се движи към него постепенно, сякаш на етапи: на 18ти Слънцето влиза в Риби, после на 25ти Венера също влиза в Риби и затова в края на месеца имаме по-чувствителна и емоционална обстановка.

Затова от 25ти до края на месеца е добро време за общуване и срещи, за начало на сърдечни отношения, за творчество

– въобще, това е период, който е емоционален, мек, нежен, деликатен, дълбок, като едновременно чувствителността е повишена. Навсякъде, където присъстват сериозни чувства, трябва деликатност, прецизност, без излишни усилия (и натиск). Естественото сближаване, в това число и във връзките, тук е особено важно. Периодът е много деликатен и емоционален. За хората, при които в работата се изисква въображение, също е прекрасно време.

Зодия Риби | Pisces 19.02. – 20.03. в Натална карта. Слънце в Риби

Директен Меркурий

И така, Меркурий се обръща директен на 21ви и от 22ри можем да започнем цял куп неща. Всъщност,, всичко, над което сте работили – в службата, в дома, в контактите и връзките си – времето за обновление започва от 21во число. До 26ти – (защото) на 27ми е Пълнолунието, а след (кулминацията на) Пълнолунието, вече не е толкова оживено (импулсът за обновление намалява). Но разбира се, можете да продължавате с обновлението и развитието на това, което сте започнали да правите – ще е прекрасно.

Най-удачният период (за нови начинания) е когато Луната расте и Меркурий е директен (21.02 – 26.02).

През този период се разнася напрежението във всички области освен в една – квадратурата на Сатурн и Уран остава.

Пълнолунието на 27.02 (Риби – Дева)

Описах общата картина за месеца. Ще добавя няколко думи и за Пълнолунието, Пълнолунието на 27.02 е спокойно, даже (може да се каже), разумно. Но е емоционално интензивно. Събрали са се куп планети – Венера, Слънце и Нептун са заедно (в Риби), а срещу тях е Луната в Дева. Чувствителността, мечтите, плановете са (поставени) срещу разумната практичност – кой ще надделее?

Лунните възли през тази година стоят така, че подкрепят реализацията на далечните планове в конкретни неща (Южен в Стрелец – плановете, Северен в Близнаци – действия) През цялата тази година започва конкретна реализация. Време на събиране на конкретните последствия от това, което е било в миналото, на пределно ясни действия.

Луната търси разумност (Дева, земен знак на полезното действие, на служенето), а Венера и Нептун – мечтателност, романтика, чувства (Риби, откъсване от реалността). За да се реши правилно тази задача – а тя (около Пълнолунието) ще бъде поставена за решаване, особено пред по-чувствителните хора – за да намерите своето правилно решение в такива емоционални и неясни ситуации, може би

Трябва малко да се отдръпнете, грубо казано, да приберете собствения си Ян

(мъжката, активната енергия), да забравите за всичко, което лично ви засяга (обижда). Оставете Ян настрана и дайте възможност на сърцето свободно да се прояви. И тогава ситуацията ще се развие както трябва.

Периоди с повишен риск за произшествия (Аварийност)

Много напрегнат период в началото на месеца, първите дни (в диаграмата е посочено от 1ви до 9ти февруари) . Високо ниво на травматизъм, високо ниво на неприятности, на агресия, бих казал, на агресивния подход. Този период ще се отбележи с напориста активност и напрежение. Това е най-напрегнатото време. както съм казвал – (повишено внимание) на пътя, при полети, с електричество, бъдете крайно внимателни зад волана. В отношенията – не правете нищо, не ги изяснявайте – през първата седмица, а после става по-леко. След 9.02 става чувствително по-леко да се живее.

Кратък момент – 18ти февруари е особено интензивен ден – и кратък пик (около Пълнолунието) на 26ти и 27ми – също са опасни дни. Но ако сравним, тези дни са по-леки от началото на месеца, най-трудно е в началото.

Здраве

Периодът е труден за хора с разстройства на нервната система, с болести на жлъчните и пикочни пътища, бъбреците. Както и на по-емоционалните хора с проблеми с щитовидната жлеза. Също е труден за диабетиците. Началото на месеца (01 – 07.02) и на 16то и 17то число – повишен травматизъм и съдови проблеми. Като цяло остава също и гръбначния стълб под напрежение, бъбреците – до края на месеца.

Покупки

По отношение на покупките можем да кажем, че

всичко е просто – до 21ви нищо, след 22ри свободно.

Меркурий така стои (във Водолей), че го привлича (да купува безразборно) всичко. Когато обръща в директно движение, попада между Сатурн и Юпитер – това способства както за дълговременни покупки, така и на скъпи покупки или за престиж.

Единствено в първите дни след обръщането си, на 21ви и 22ри, не подкрепя покупката на електроника, но скед 22ри и това може. Венера е неутрална, затова може да купувате и красиви предмети, и модни вещи, и всичко,

Но ако придобивате недвижим имот, особено скъп имот, трябва да бъдете двойно по-внимателни – не само този месец, но и през цялата година, с кратко изключение през лятото (заради разрушителната квадратурата на Сатурн, който управлява имотите с Уран).

Романтични срещи

За леки (неангажиращи, освободени) срещи е добре когато Венера е във Водолей – тя обича лекотата, обича Водолея и романтичната (идеализирана, извисена) страна на любовта. За Венера във Водолей най-хубавата част (на връзките) е (в началото) времето на цветятата и шоколадовите бонбони, затова за нови запознанства и разгръщане на отношенията Водолеят е добър.

Но Венера става сериозна, от 04.02 до 10.02, когато се доближава до Сатурн – тогава е по-сдържана, строга. Ако през това време възникнат нови срещи и запознанства – не разчитайте особено (да се развият) – все пак, и Меркурий е ретрограден.

Но е възможно възобновяването на стари връзки.

Да се разкрие потенциала на това, което е налично в съществуващата връзката, за да продължи – за това периодът е добър.

Затова пък след 21ви е добре за нови запознанства, за начало на нови връзки – при това ще бъде украсено с романтика (от Рибите). Затова

когато планирате най-важните си срещи, на които възлагате най-големи надежди, започнете от 21ви.

Учение и изпити

Вземането на изпити и учението вече стана по-леко, нали? Ако някой е изостанал, то този период на ретрограден Меркурий няма да попречи. Напротив – трябва да опитате да навкасате с всичко, което не сте успели да направите досега, при директен Меркурий. Но за да не се вкарате в нови проблеми, ако е възможно, отложете изпитите до след 5то число. Като се започне от 5ти, а още по-сигурно, от 7ми, значително по-лесно ще се вземат изпитите.

И в тази връзка, при нас през февруари започва работата Колежа по астрология. 🙂

Ако се интересувате от въпроса “Кога е най-подходящото време за…” , прочетете:

Елективна астрология или Кога е най-подходящото време

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните