от Михаил Борисович Левин, Ректор на Московската Академия по Астрология

AstroScript: Това е месечната астрологична прогноза за април 2021 на Левин , преведена за вас, с коментари и допълнения. Тази прогноза следва да се разглежда като насоки от Елективната астрология – за избор и планиране на дейността ви през месеца.  Не забравяйте, че най-точната прогноза лично за Вас е Вашият личен прогнозен хороскоп

Април, 2021ва година. За този месец като цяло можем да кажем това: първата половина на април или по-скоро първата декада, ще бъде интензивна, но мека. Повишава се емоционалността. За (романтични) срещи – интензивни, изпълнени с чувства – и въобще за сърдечните дела, е много хубаво. Но за поставяне на чисто ново начало, ще бъде трудно.

Напрежението нараства и в края на април вече е много високо. Разбира се, най-яркият “играч” тук ще бъде Плутон. Той пак ще се прояви, ще покаже цялата си мощ. Квадратура в близост до Уран (Плутон прави квадрат към Слънце и Венера, а Уран си върви в квадратура със Сатурн целия месец) показва импулсивни реакции, повишена възбудимост/ раздразнителност.

Изгорена Венера в Овен

Началото на април, вече казах, ще бъде интензивно. Венера е в съвпад със Слънце в Овен. Ние наричаме това положение “изгорена Венера”. Когато тя е толкова близо до Слънцето, че на небето няма да можете да я видите. Защото Венера изгрява заедно със Слънцето, а то я засенчва със своя блясък. Но дори да не се вижда на небето, тя в живота си действа съвсем осезателно.

Венера е толкова близо до Слънцето, че на практика всичко, което засяга човека, го кара да реагира емоционално. Имаме повишена емоционална реакция на всичко, което се случва. Разбира се, при различните хора ще е различно. Който е по-спокоен по принцип, ще остане спокоен. Този, който е по-силно емоционален, ще бъде по-интензивен.

Но емоционалността се повишава като цяло, за всички. А от Овена се получава допълнително импулсивност, интензитет, нетърпеливост. Но общият фон на тази емоционалност е достатъчно мек и устойчив.

Марс в Близнаци до 23 април

Марс през това време е в Близнаци. Това дава богати възможности за активен живот, за работа, при която има много контакти. Може да се работи едновременно в няколко направления. Време за интензивна, жива работа. За бизнес, при който вече са установени посоките и са създадени моделите, всичко е добре.

Транзити към Натална / Рождена карта

Меркурий завършва движението си в Риби до 4 април

Единствено в първите три дни на април не е добре да се провеждат преговори. Меркурий завършва своя ход през Риби и влиза в Овен. И в последните няколко градуса на Рибите той лъже, грубо казано. Много лъже, допуска много грешки, много се обърква, има много неточности, неясноти.

Затова, ако в този период за нещо се договаряте, е нужно да бъдете извънредно внимателни, двойно повече от обичайното. И да имате предвид, че въпреки всичко, ще възникнат някакви неточности. А най-добре важните, съществените преговори да ги отложите за след 4то число.

И така, преди Новолунието имаме един общ оживен, емоционален фон. За (романтични) срещи, за силни и изпълнени с чувства взаимоотношения, въобще за сърдечните дела периодът е много благоприятен, макар и може би малко по-интензивен, леко прекалено.

За работата не е лошо. За преговори, след 4то число, също е много добре. Но веднага след новолунието започва напрегнат период.

новолуние в овен 12 април

Новолуние в Овен – 12 април

Новолунието този месец е на 12то число. Един ден преди това и на самия ден започва на нараства напрежението. Причините са няколко:

Разбира се, най-важният “играч” е Плутон. Той пак се проявява и ще се покаже с пълната си мощ. Защото Слънцето и Венера влизат в напрегнат, конфликтен аспект с Плутон и освен това, Плутон става статичен.

Вече сме говорили, че висшите планети са бавни, Когато те започнат да обръщат движението си (от директно в ретроградно), те толкова бавно се обръщат, колкото бавно се движат по принцип. Затова зоната (периодът) на обръщане и статичност, когато ни се струва, че въобще не се движат, е по-продължителен.

плутон статичен и обръщане 28 април

Плутон ще обърне движението през този месец само на 28ми (за един ден), но още от 12ти той става статичен (сякаш не се движи).

(през периода след 12ти до края на месеца) Ще чувствате излишък на енергия, напрежение, необходимост да се освободи тази енергия, да се разреди. Нараства конфликтността, импулсивните и дори агресивни, конфликтни реакции дори към привидно незначителни ситуации, по-лесно се поддаваме на провокации и т.н.

Затова да считаме, че през втората половина на април трябва да бъдем по-внимателни, по-обрани. Да се стараем да избягваме твърде острите ситуации, да не повдигаме твърде конфликтни въпроси. Да се учим да отстъпваме или в краен случай да подминаваме.

Най-напрегнати през този период ще бъдат вторниците. Вторник е денят на Плутон (и Марс) и затова ще бъдат напрегнати 13ти, 20ти и 27ми април. Затова – ако все пак ви се налага да обсъдите някакъв конфликтен, сериозен и по-остър въпрос, да повдигнете някоя по-неспокойна тема – избягвайте вторниците. Изберете понеделниците или още по-добре – сряда, Меркурий през този период е спокоен.

Планиране на събития според Луната – фаза, знак, Луна без курс

Венерa преминава в Телец – 14 април

На 14ти април Венера преминава в Телец и емоциите стават не толкова импулсивни, а по-статични, по-спокойни. И колкото повече навлиза Венера в Телец, толкова по-спокойна става емоционалната обстановка като цяло.

Слънце и Меркурий в Телец – 19 април

На 19ти в Телец влизат и Меркурий и Слънце. Телецът не е най-доброто време за оживени разговори, преговори и контакти. Но за педантична, задълбочена, упорита работа, Телецът е много подходящ. Така че, считаме, че краят на април (третата декада) е благоприятен не толкова за дискусии и преговори, колкото за последователна работа, която се надгражда създаденото в миналото и е насочена към спокойно реализиране и осъществяване. Спокойна, упорита, конркетна дейност, особено след 19то число.

Последната декада на април. Тъкмо малко е улегнало емоционалното напрежение след 14ти, и на 20то число, за последната декада, то отново нараства. Но това напрежение е от друг характер (имаме стелиум близо до Уран). Ако до него момент е напрежението се е отличавало със страст, то сега се преминава към романтична импулсивност.

Имаме склонност към внезапни емоционали действия под влиянието на чувствата, към неочаквани решения, нестандартни постъпки и желание за новост и оригиналност. И така, последната декада на април преминава под знака на такава нестандартност, импулсивност, живост, романтика – но предимно в емоционалната сфера

Марс преминава в Рак – 23 април

В деловата сфера е малко по-зле. Марс на 23ти април преминава в Рак. В Близнаци той не беше най-силен, но беше подвижен, деен. В Рак започва период на един вял (апатичен, инертен) Марс, слаба воля. Може би за не припряни и спокойни дейности, това е добре. Но за силен и бърз старт в този период ще бъде трудно.

Така че, бъдете готови, че бурен старт в последната седмица на април няма да ви се получи. Вместо по-бавен старт с постепенно набиране на скорост, по-добре да отложите старта с половин месец напред.

пълнолуние скорпион телец 27 април 2021

Пълнолуние в Скорпион на 27 април

На 27ми е Пълнолунието, което между другото, е много напрегнато. Защото ще имаме квадратура в близост до Уран (Слънцето е на 3 градуса), При емоциите е не точно агресия, а възбудимост – имаме период на повишена възбудимост. Пълнолунието ще зададе до края на месеца такова състояние.

И трябва да намерим какво да направим с това. Първото, което бих предложил при пълнолунието, е да направите медитацията, която се намира в канала на AstroMagazine. Тя ще хармонизира общата атмосфера.

(Анонс: от следващия месец към прогнозите ще се добави и двигателна практика за хармонизиране на психическото и физическото състояние)

И така, до края на месеца, след 26ти, имаме устойчив, сложен, труден, импулсивен и напрегнат фон – в емоционален и психически план. И едновременно с това, във волеви план, пасивност и вялост.

Аварийност – Периоди с повишен риск за злополуки и инциденти

Вече казах, че първата половина на месеца е мека, затова до 12то число фонът е достатъчно спокоен. Аварийността нараства след това, особено в дните 12ти и 13ти и от 26ти до 28, Това са най-аварийните дни.

покупки април благорпиятни дни

Покупки през април

Както вече казах, Меркурий в началото на месеца е в Риби, което се свързва с неточности, неясноти, неопределеност. Може да се объркате при качеството или при избора на стоките, да объркате асортимента или търговците нещо да сгрешат. Затова е нужно:

  • Повишено внимание до 4то число
  • Между 4то и 10то число – свободно можете да купувате всичко, което желаете
  • След това пауза – от 10ти до 13ти
  • 14ти, 15ти и 16ти – свободни дни
  • Между 17ти и 19ти – бих направил пауза
  • Между 20ти и 25ти – удачно време за покупки, много добро
  • И накрая 26ти, 27ми и 28ми – отново пауза
  • На 29ти и 30ти – нормално, добро време, преди самия празник (1ви май) за купуване на подаръци и т.н.

романтични срещи април 2021

Романтични срещи

Вече казах, че началото на април за емоционални контакти е хубав период, жив. Особено ако отношенията между вас вече са формирани. Имаме жива и ярка реакция на всичко, силна и активна, с открити чувства.

Но ако завързвате нови контакти в този еприод, то напълно е възможно те да не се окажат продължителни. Но между 14ти и 25ти, ако започвате отношения, те имат всички шансове да станат дълбоки и трайни,

Обучение и изпити

Относно обучението, до 11ти е добър период за “мозъчни бури” (брейнсторм). Т.е. ако трябва да се решават важни въпроси, да преговаряте и да се готвите за изпити. Като цяло, за активна, много активна работа. Тогава трябва бързо и интензивно да се решават всякакви задачи.

А за по-бавна, упорита работа, когато трябва да се заучава трайно, когато трябва да се изграждат навици, да се създават устойчиви възприятия – за това е най-добре да изберете периода от 14ти до 25ти април.

Как прогнозната астрология ни помага в подготовката за бъдещето?

Здравето през април

Началото (на месеца) като цяло е спокойно. Макар, че за хората, които имат нарушение в кръвоснабдяването на мозъка, и първият период (1ви – 11ти) няма да бъде много мек. За всички останали, началото до 12ти е доста спокойно и нищо ново и принципно остро няма да се прояви.

От 12ти започват да нарастват проблемите. При хората с проблеми с бъбреците и особено при проблеми със щитовидната жлеза, се повишава нервността, скача/ колебае се кръвното налягане. Това се очаква в цялата втора половина на месеца, но най-вече във всеки вторник и сряда на месеца. В края на месеца, след 28ми, напрежението спада.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните