Подобно на Слънцето, Меркурий преминава през всички знаци на зодиака всяка година и престоява във всеки от тях за период между 20 и 40 дни. През 2022 – 2023 година, поради ретроградното движение на планетата, това са два отдели периода – от 20 плюс 20 дни.

През 2024-та транзитният Меркурий ще бъде в Козирог между 14 януари и 5 февруари.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Меркурий символизира обработването  и прилагането на информация. Той ръководи мисловните процеси, умствените ни способности  и интелекта. Позицията му по знак показва как и какво учим, какъв е характерът на речта и езика, както и начина, по който влизаме в контакт и общуваме с другите.

Меркурий в КозирогПри Меркурий в Козирог нещата стават сериозни и принципни – нашето мислене в по-методично и последователно, преценката ни е трезва и практична. Под това влияние е по-лесно да се концентрираме върху конкретните планове и задачи.

Общите разговори са насочени към реалността тук и сега и фокусирани върху намирането на практични решения

Колективните мисловни модели и стилове на общуване стават по-логични, подредени и организирани, по-способни сме да отсеем и подредим това, което е важно и съществено.

Реализмът добива водеща роля в общата картина. Думите добиват директен смисъл и прецизността става важна за всички. В този период всяка задача от практическото естество е изглежда решима, стига да ѝ се посвети достатъчно време и да се обмисли от всички страни.

Сега трябва да внимаваме да не станем твърде твърди и консервативни в мисленето си. Може без да искаме да се окажем студени или сурови с околните и да прекрачим тънката граница между реалистично отношение и мрачен песимизъм.

Сатурн управлява Козирог, което означава, че сега имаме известна склонност към депресия и черногледство. Най-добрият изход е чувството за хумор, с което можем да преодоляваме тази неблагоприятна тенденция.

Прочетете повече за знака Козирог

Зодия Козирог | Capricorn (22.12. – 19.01.)

Асцендент Козирог (Asc Capricorn)

Венера в Козирог – Стабилност, резервираност, традиции

Марс в Козирог – Мощна, но контролирана и целенасчена енергия

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните