Венера е планетата, която управлява любовта, романтиката, флирта, красотата и хармонията в живота ни. Не на последно място – нашите финанси.

Съчетанието между планета и зодиакален знак е аналогична на актьор и неговия костюм. Венера в Стрелец е облякла дрехата на позитивното отношение, копнежа за изобилие и приключения, любопитството към света, желанието за щедрост и благоденствие.

Венера ще преминава през Стрелец от 29-ти декември 2023 г. до 23 януари 2024 г.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Какво да очакваме при транзита на Венера в Стрелец?

Да разгледаме значението на това съчетание когато Венера преминава над нас в Стрелец (наричано още Транзит).

През този период романтичната енергия се променя от интензитет към забавление. Стрелецът е огнен знак и също има своите интензивни моменти. Това е огънят на жаравата, която може да се разпръсне навсякъде като малки въгленчета.

Енергията на Стрелец е значително по-разпиляна и не-концентрирана. Докато Скорпионът е задълбочен и умее да се потопи в близостта с един партньор, то любовта на Стрелеца се отличава с ширина и е от по-универсален вид.

Любовните връзки при Венера в Стрелец

Романтичните отношения придобиват характер на приключения, а подходът става по-директен, дори грубоват. Няма и следа от драматичността и задълбочаването, характерни за Венера в Скорпион. Търсенето на истината и висшия смисъл на любовта са приоритетите при Венера в Стрелец.

Идеализмът в отношенията е повишен и интелектуалното начало донива нова сила. За нас сега е критично важно нашите партньори и спътници да ни разбират като личности и да подкрепят нашите стремежи, цели, убеждения и визия за живота.

Откритостта ни по отношение на нашите чувства понякога може да има обратен ефект, но в по-голямата си част е много освежаваща и полезна за връзките ни.

Сега сме склонни да се наслаждаваме по-спонтанно и да се хвърлим безметежно в удоволствия, изкуство, културните си интереси и теми със специални интереси и увлечения. Особено подходящ период да се насладим на пътувания, обучение в любима дисциплина, занимания на открито, срещи с чужди култури.

Тази интерпретация е валидна с особена сила за всички връзки, които ще започнат през периода.

Финансите при Венера в Стрелец

С парите може да се проявим като малко авантюристични, безразсъдни или небрежни, но няма да изгубим вярата и оптимизма си за своя просперитет. Дори може да имаме късмет или добра карма по отношение на своите финанси.

Ще имаме ползи – както материални така и духовни – ако се занимаваме в сферите на Стрелеца – реклама, публикации, чуждестранни връзки, международни пътувания, висше образование или правни въпроси.

Прочетете повече за знака Стрелец:

Марс в Стрелец – Огнена енергия за изпълнение на целите

Меркурий в Стрелец – Оптимистичен поглед върху цялата картина

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните