Венера се движи ретроградно през 7-8% от времето, затова приблизително 7-8% от всички хора в света са родени с ретроградна Венера в своята натална карта. Това е приблизително колкото са родените с ретрограден Марс (8%), но много по-малко – с ретрограден Меркурий (18%).

ПОРЪЧАЙТЕ НАТАЛЕН ХОРОСКОП С ПРОГНОЗА

Десет характеристики на хората с ретроградна Венера

ретроградна ВенераРазлични ценности

Хората с ретроградна Венера се отличават с необичаен набор от ценности, особено по отношение на любовните взаимоотношения. Или поне така изглеждат за околните. Техните идеи са реални и важни за тях, но дори да следват строг морален кодекс, той не винаги съвпада с ценностите на мнозинството.

Дълбочина на чувствата

Когато Венера е ретроградна при раждането, природата на чувствата е дълбока и неразбираема. Интимното общуване се приема сериозно, но рядко е безпроблемно. Тези хора често са по-срамежливи в младостта си. Може да изпитват известно неудобство при близост и социални контакти. Но същевременно с това, не понасят повърхностностните отношения.

Любовта е важна, но трудна

Любовта е изключително важна тема за човек с ретроградна Венера. Но той/тя може да не показва достатъчно ясно това, за да разберат другите колко дълбоко е способен да обича. Този човек винаги носи в себе си повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Неговият любовен живот (понякога и финансов) остава скрит по някакъв начин.

Връзките (не) са всичко

Личните връзки могат да изградят, но и да провалят човек, роден с ретроградна Венера. Това е така, защото тези хора приемат обвързването много сериозно и имат дълбоко вкоренен страх от отхвърляне. Често им отнема много години, за да преживеят последиците от трудна връзка. А след раздяла може да се наложи необичайно дълъг период на емоционално възстановяване, независимо как човекът физически е продължил напред.

Силна връзка любов – пари

Любовта и парите могат да бъдат тясно свързани при тази позиция. Някои хора избират да си купуват любов или да я доказват чрез материалистични жестове, когато не се чувстват пълноценни като личности. Всъщност, могат да губят доста пари заради любовни връзки.

Тайни или несигурност

Около финансите на тези хора може да има поверителност или някаква тайна – например, да държат скрито скривалище или обратното, да се борят с дългове; да са пристрастени към пазаруване или тайно да залагат.

Свръх компенсация по знака на Венера

Несигурността поради ретроградността може да доведе до прекомерна компенсация, най-често с чертите на знака на Венера, като средство да се избегне емоционалното разкриване. При огнена Венера, например, акцентът може да бъде върху секса, а не върху интимността, при земна Венера – върху материалните подаръци, а не върху по-духовните или човешки демонстрации на обич.

Свръх защита, а не студенина

Защитните механизми могат да направят така, че да изглежда, че хората с ретроградна Венера не са толкова емоционални, колкото са в действителност. А всъщност техните чувства са толкова дълбоки, че им отнема повече време да се разкрият и да се доверят на някого,както и да продължат напред след трудна връзка.

Предпазливи и рационални

Тези хора не се втурват в авантюри – те дълбоко премислят всичко, когато става дума за любов и връзка. Склонни са да виждат проблеми и недостатъци, които другите не забелязват и това е една от причините техните разбирания и нагласи да са извън обичайните. Често са чувствителни защитници на правата на жените и имат слабост към жертвите на твърдите правила и очаквания.

Нужда от насърчаване

Тъй като се нуждаят от повече самоувереност от другите, да обичате такъв човек ще изисква повече търпение и подкрепа. Причините за неувереността са разнообразни – от трудно детство до болезнени любовни преживявания, които допринасят за по-сложни емоционални нужди и страхове в настоящия им любовен живот.

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП И СОЛАР

Препоръки при ретроградна Венера в наталния хороскоп

Да бъдеш информиран за важни черти от характера, е началото. Следва упорита работа и осъзнаване на собствените избори и причинни-следствени връзки, за да се постигне лично щастие и просперитет.

Изследвайте причините за разминаванията

Хората с ретроградна Венера в наталните карти често са неразбрани. Това е свързано с две неща:

  • от една страна, техните по-особени разбирания за любовта, брака, ролите на жените и връзката;
  • и от друга, те могат да пазят истинските си чувства само за себе си, което усложнява обвързването.

Очаквайте забавяне във връзките

Ретроградната Венера понякога се свързва със закъсняла любов или забавен брак. А тогава, когато се създават навременни или ранни връзки, отнема повече време, за да се постигне пълно отдаване на партньора и посвещаване на обвързването. А в процеса може да има много колебания.

Учете се на любов към себе си

Страховете могат да доведат до свръхкомпенсация под формата на преяждане, трупане на скъпи вещи, серийни срещи и отдаване само на удоволствия. Или да има обратния ефект, при който човекът казва, че не се нуждае от любов.

Един и същи човек може да се люлее между двата полюса в рамките на своя живот. В идеалния случай се търси баланс, разбира се. Но е нужно да разбере, че подобна дълбока несигурност най-често се дължи на липсата на любовта към самия себе си.

Градете здравословна самооценка

Ако сте родени под ретроградна Венера, трябва да внимавате дали сами не се саботирате в любовните отношения. Например, тайно да смятате, че не сте достатъчно добър, привлекателен или сексапилен. Хората като вас по-често се питат колко струват самите те. Възможно е да имат задръжки, когато трябва да приемат пари, да поискат повишение или си търсят високоплатена работа. Често сами не таксуват достатъчно пари за своите услуги.

Внимавайте за двойни стандарти

Важи и обратното на ниското самочувствие – да имат твърде висока оценка за себе си. И докато се отвращават от повърхностността на другите, те да проявяват своите повърхностни аспекти – например да са фокусирани само над всяка дреболия във физическата си красота. Това е ирония и хората с тази позиция трябва сериозно да се замислят защо имат различни стандарти за себе си и за своите избраници.

Работете за вътрешното си щастие

За хората с ретроградна Венера в наталния хороскоп е особено важно да търсят щастието най-вече в себе си. Те трябва да дефинират своето щастие и да поемат отговорност, за да го създадат. Когато го постигнат, любовта заслужено ще дойде при тях.

Използвайте периодите на транзитна ретроградна Венера

Тези хора са най-подготвени за транзитите на ретроградна Венера, които продължават около 40 дни на всяка година и половина. През тези периоди те могат да реализират значителни промени в живота си – в емоционален и материален план. За разлика от останалите хора, това е “тяхното” време и се справят много по-добре.

Ретроградна Венера в Лъв 22.07 – 03.09.2023 – Как да я използваме?

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните