Превод на месечната видео астро прогноза на Михаил Левин, ректор на Московската академия по астрология.

Юли в сравнение с юни ще бъде малко по-умерен. Основният аспект, който ще продължи през месеца, това е опозицията на Слънцето с Плутон – той дава много мощна енергия, но също така и голямо напрежение. Конфликтите стават много интензивни, сривовете се случват дори на равното. Нептун подлага на напрежение емоциите, Сатурн е (пак) в конфликтен аспект с Уран… Изобщо, пълен комплект. Труден месец.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Веднага мога да кажа – най-добре е да действате. Увеличете физическото натоварване, но без крайности. Правете много разходки. Отделяйте по няколко минути на ден да размишлявате и да снемате напрежението. При влизането вкъщи, веднага си измивайте ръцете. Сутрин започвайте деня с медитация за съсредоточаване. Медитациите са много добър метод за овладяване на плутоновата енергия.

Опозицията Слънце Плутон през юли 2022

Енергията през юли ще нараства, опозицията Слънце Плутон започва на 3ти юли и продължава до края на месеца. Бъдете готови да работите с партньорите си. Когато ваш партньор започва да проявява инат, отстъпете встрани. Особено с деца – не се опитвайте да пречупите волята им! Сменете темата, излезте от разговора. Постарайте се да изравните конфликта или прекратете контакта. Защото с налагане на сила, няма да се постигне нищо.

Първата декада на месеца предполага взривоопасни противопоставяния. Имаме и подчертана емоционалност, затова избягвайте решаването на важни въпроси преди 10ти.

Марс в Телец и Меркурий в Рак след 5 юли

Марс в Овен е рязък, конфликтен. Меркурий в Близнаци е динамичен, възприемчив. След 5ти юли ще стане по-леко: Марс преминава в Телец (5 юли – 20 август), а Меркурий в Рак (5 – 19 юли) – волевата и умствена активност стават по-спокойни и устойчиви, с по-малко избухвания. Вярно, че упорството и инатът нарастват, но все пак по-лесно ще се преговаря след 5ти юли.

Марс в Телец – Бавно и сигурно печеля всяка битка

Статичен Нептун до 12 юли

Нептун продължава да бъде статичен от миналия месец до 12ти юли. Това дава повишена чувствителност и импулс за реакция. Прекрасен период за любовните отношения, но много тежък за всякакъв род преговори. Нептуновите “земетресения” могат да създадат голям брой проблеми, така че избягвайте конфликтните и проблемни теми.

Особено голяма и проблемна тема за Нептун това са националните и религиозни въпроси. Опазил Бог те да се подпалят! Забравете за тях до 12ти, а най-добре до края на юли! Нищо няма да успеете да изясните, само ще си влошите отношенията.

Да се безделничи през този месец, не се препоръчва, защото мощната енергия трябва да намери своята нормална и продуктива реализация. Ситуацията предполага работа в малки групи или самостоятелно. В големи колективи ще възникват проблеми с лидерството, с това как е правилно да се постъпва и кой да наложи волята си.

До 12ти освен неотстъпчивостта, ще има проблеми и с неточност на информацията, директни лъжи, обърквания – бъдете готови за това.

След 5ти ще намалее агресията, след 12ти – емоционалното напрежение ще затихне. А на 13ти имаме Пълнолуние.

Пълнолуние в Рак на 13 юли

Пълнолунието е напрегнато, така че трябва в дните около него – от 12ти до 14ти – да бъдете нащрек. Емоционалното напрежение е повишено, възниква недоволство у партньора, все нещо не е наред и атмосферата не е хармонична.

В деловата сфера е най-добре да се занимавате самостоятелно със своята работа и съсредоточено да си я вършите, защото контактите с колективите ще бъдат проблемни.

Лунен календар юли 2022 – Пълнолуние в Козирог, Новолуние в Лъв

Венера в Рак от 18 юли

Два дни след Пълнолунието ще стане по-леко. Венера влиза в Рак и става не толкова лека, колкото по-стабилна емоционално. На първо място това чудесно се отразява на сърдечните връзки.

Меркурий в Лъв от 19 юли

След 19ти Меркурий става по-активен в Лъв и се движи със Слънцето – могат да се разрешават делови въпроси, да се занимавате активно с бизнес, и на личните въпроси се отразяв добре.

Статичен Юпитер от 22 юли

Юпитер ще бъде статичен до края на месеца, като се обръща ретроградно в деня на Новолунието 28ми. От една страна Юпитер е показател за целеустремеността ни, поставя въпроса за успеха и постиженията. Намира се в Овен, където е активен, не много отстъпчив, върви смело по своя път.

Негативната страна на неговата статичност е повишаването на амбициите. Затова призовавам за максимална деликатност в отношенията със сътрудниците и партньорите ви. Ако е възможно, отложете преговорите за следващия месец. И най-дребната прашинка може да стане причина за конфликт.

Като цяло този месец:

 • За сърдечните работи и любовта е благоприятен;
 • За деловите – най-добре е сами кротко да се занимавате със своята си работа;
 • Работете много повече, не оставайте на едно място;
 • Увеличете натоварването – работно и физическо – за да се влива някъде енергията.

Юли може да бъде много конструктивен месец, ако сте заети с нещо. В междуличностните отношения и на работа – бъдете максимално дипломатични, особено в група. Напрежението след Пълнолунието започва да спада, но все пак последствията остават.

Месечен хороскоп за юли 2022 г. за всички знаци

Астро прогноза за пазаруването през юли 2022

 • От 1ви до 12ти – повече вимание. До 5ти Меркурий е в последните градуси на Близнаци, а Нептун е статичен до 12ти – внимавайте за качеството на стоките, за оформлението на сделките; не се доверявайте на реклами
 • 13ти – 15ти (Пълнолуние) – най-критични дни, възможни са външни пречки;
 • След 16ти е по-лесно, но възникват потенциални проблеми с много скъпите и престижни покупки (Юпитер).

Като цяло, сериозни проблеми при пазаруването през юли месец няма.

Опасните периоди през юли 2022

 • Пикът е през първата декада, особено първата седмица
 • Втори пик – 12ти-14ти (Пълнолуние)
 • Последният пик е около Новолунието – от 26ти до края на месеца
 • Последните дни са особено опасни.

Обучение и изпити през юли 2022

 • До 12ти внимавайте с подаването на документи (статичен Нептун) – проследете целия процес максимално, възможна небрежност;
 • Вземането на изпити не е проблем,, особено след 5ти, но със статичен Нептун и Меркурий в Рак по-трудно ще се съсредоточавате. Оставете по-важните за след 12ти;
 • На 13ти – неблагоприятен ден – Пълнолуние в съвпад Плутон, тежко ще минават и изпитите;
 • Ако е възможно, изнесете изпитите за след 20ти юли, когато по-лесно ще се концентрирате и разрешавате задачите, по-бързо ще пишете и отговаряте

Астро прогноза за здравето през юли 2022

Целият месец (Слънцето) е под напрежение, затова следете за здравето си.

 • Увеличете физическото натоварване, ако сте в добра форма. Ако не сте – намерете по-умерен начин да я изразходвате;
 • Осигурете си повече контакт със земята;
 • Повече разходки, ако не можете да бягате, дългите разходки са най-доброто за вас;
 • Водните процедури също са отличен начин за разведряване;
 • Дневните натоварвания трябва да бъдат поне по 15 мин, най-добре 30 – за йога, например

Около Пълнолунието на 12 – 14ти бъдете по-внимателни и готови да подсилите своята терапия. Възможни са хипертонични кризи между 11ти и 15ти. В края на месеца също – от 27ми до 31ви – следете състоянието на тялото си. Възможни са травми и неприятности в този последен период,

Астро прогноза за романтичните срещи през юли 2022

Именно заради повишеното напрежение този месец, ви съветвам да излизате повече на срещи с близки хора. Само бъдете готови да отстъпвате и да не спорите заради самия принцип.

Контактът с близки хора сега дава възможност да се освободите от напрежението. Не си изяснявайте отношенията – само се виждайте повече. Прекарвайте повече време заедно – разходки, театър/ кино, по-интензивно общуване. Без да бързате, енергията не Венера в Рак е спокойна и романтична.

Заключение на общата астро прогноза за юли 2022

След края на юли месец ще стане по-приятно. Но засега – ако пътувате извън града – хващайте лопатата! Ако останете в града – излизайте на разходка! Къпането в река (море, басейн) е прекрасно средство за трансформиране на напрежението. Повече контакт със земята, с водата – вземайте душове по-често – докато не почувствате как сваляте излишното напрежение от плещите си.

Желая ви месец юли да премине за вас динамично и плодотворно!

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните