На 19 януари 2022 Северният лунен възел навлиза в Телец и съответно, Южният – в Скорпион. Възлите ще останат в тази двойка знаци до 16 юли 2023 г.

Основният урок на възлите по оста Телец – Скорпион

Общото между тези два знака е темата за стойността на нещата, като те се противопоставят по своя акцент: Телецът е съсредоточен върху материалната,а Скорпионутъ- духвовната.

Кармичната тежест на Южен възел в Скорпион

Под влиянието на Южен възел в Скорпион тенденцията е да определяме собствената си стойност и ценности от гледна точка на нашите най-близки и значими хора. Опасността е да бъдем погълнати от нуждите на другите за сметка на собствените си нужди от стабилност и пространство.

Тук кармата се свързва с тайни афери, със зависимости от властта на другите, с пристратяване без контрол. Може да усещате низшите страни в характера на хората и сами да изпадате в краен нихилизъм. В отношението си към поведението на околните не търсете винаги втори, подмолен слой. Използвайте своята скрита вътрешна сила, но се пазете от драматичност, подозрителност или ревност, които могат да разушат емоционалните Ви връзки и материалните постижения.

Някои от проблемите при това разположение е склонността да привличаме интензивни житейски ситуации и да се впускаме в крайности за сметка на комфорта и мира. Може да инвестираме твърде много време и енергия в подкрепа на други хора за сметка на собственото си удобство и нужди.

Благословията на Северен възел в Телец

С тази позиция имаме възможността да открием собствените си ценности, да разчитаме на себе си и да преоткриваме собствената си стойност.

Важно е да влагаме собствени усилия – да помним, че не можем да развием собствената си стойност чрез другите, силата ни трябва да идва отвътре, от нас самите.

Телецът напомня да не забравяме да се наслаждаваме на удоволствията и по-ведрите моменти в живота си, като следим дали подсъзнателно не създаваме кризи от нищото.

Можем да използваме транзита на Лунните възли по оста Телец – Скорпион, за да се научим да определяме целите си въз основа на собствените си таланти и ценности. Спокойният и упорит Телец помага пълноценно да работим за постигането на комфорт и устойчивост по търпелив начин, а овладяната скрита енергия на Скорпиона – да постигнем щастие и вътрешен баланс.

Кармично значение на Северен и Южен Лунен Възел

Как да използваме Северния Лунен възел в Телец?

Задачата Ви в през този период ще бъде да се научите да печелите в материален аспект чрез използване на вродените ви таланти, полагане на упорити усилия и постоянство. Необходимо е да разберете, че за да се наслаждавате на цветята, е нужно да се грижите за градината.

Под това влияние трябва да започнете да се стремите към стабилност, към сигурност в утрешния ден. Едва когато се научите на търпение и упорито усърдие, ще намерите начин да постигнете и емоционална, и финансова реализация на мечтите си, и то със собствен труд.

Зависимостта от другите е опасна през периода, особено финансовата. Сега трябва да се научите да живеете само със средствата, които сами сте натрупали. В личните отношения повече мислете как можете да давате и да помагате на партньора си, а не само как да получавате.

Минали периоди на Северен Възел в Телец

3 август 1947 – 26 януари 1949

20 февруари 1966 – 19 август 1967

12 септември 1984 – 6 април 1986

15 април 2003 – 26 декември 2004

19 януари 2022 – 16 юли 2023

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните