Как астрологията отговаря на въпроса за късмета? Може ли чрез нея да спечелим от лотария? Много често хората – къде на шега, къде на сериозно –  задават следния въпрос на практикуващите астролози:

Могат ли да се предскажат числата от тотото?

Краткият отговор е: “Не, не могат.” Но може да се изследва как работи късмета на човека и дали той/тя изобщо имаш шанс да спечелиш джакпота. Ако има, кога да си пуска фиша.

Това хич не е малко, нали? За съжаление, далеч не на всеки “му е писано” да печели от лотария и това се вижда от наталните карти. А ето и по-подробните ни размисли по темата.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Да помислим логично за числата от тотото

Ако можеш да видиш числата от тотото следващата неделя, то заедно с тях ще виждаш и кой ще ги спечели, нали?

За съжаление, това не е точно така. Времето в езотериката се счита за четвъртото измерение и „пътуванията“ назад и напред във времето могат да регистрират фактите, да помогнат да ги разбираме и приемаме и дори преживяваме по различен начин, но не и да ги променим по същество. Поне не драстично.*

Въпросът е погрешно зададен – той трябва да се отнася за конкретен човек, а не за тиража и кой ще го спечели.

Защото ако печалбите от лотарии можеха да отидат при всеки, а астрологът можеше да научава числата предварително, то светът щеше да е пълен с астролози-милионери. Но

Късметът в лотариите е част от нечий живот.

ПОРЪЧАЙ РОЖДЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП”

За Съдбата, предначертаното, приказното и ирационалното

Алфонс Муча - Съдба
Алфонс Муха – Съдба

Не е тайна колко древна е идеята за Съдбата и колко дълбоко е залегнала в културата на хората – от приказките, през популярните митове и шекспировите драми, та чак до най-скъпите холивудски продукции днес.

Но кой може и кой не може да спечели джакпота? Изглежда, че просто има хора, на които се пада късмета и други, на които не им е предопределено.

Точка. Както има хора, които печалбата от лотарията ще направи щастливи и други, за които ще е по-скоро начало на проблемен период в живота.

Астрологията и числата от тотото

Астролозите не са ясновидци, които виждат бъдещето в сънища и кристални топки, не чуват гласове и нямат вродена дарба.

Архетипът на гадателите в приказките са вещиците. И макар, че обикновено те обладават повече знание от останалите (думата произлиза от корена “вещ” или компетентен), вещиците не са богаташите в приказките.

Те никога не прибират сами несметните богатства. Техните способности се простират до това да научат или подскажат на героите как да се борят за съкровищата, срещу някаква скромна комисионна.

Ролята на вещицата е да помага със знание и магически средства, а не да бъде богата. Тя е веща в едно – да разпознава кой е способен да спечели богатството и да му каже как, за да може на свой ред да спечели от него.

Съдбата избира този, който да спечели богатство без усилие и му праща вещицата, която да му подскаже как.

Например, вещицата в „Огнивото“ знае къде е скрито богатството и има престилка, с която да усмири огромните кучета, които го пазят. Но тя не може да се докосне до него – нейната роля е да помогне на войника да стане богат; на нея не и е “дадено” да бъде богата.

Привидно ролята на астролозите е подобна на вещиците, но трябва да направим важни уточнения за инструментите на астролога.

Въпреки, че има предсказателна или прогнозна астрология, астролозите нямат видения, нито магически пръчки, карета за усмиряване на кучета или кристални топки. Те използват изчисления или софтуер за наблюдение на реалното движение на звездите.

Астролозите не пътуват във времето, а го разглеждаме като измерение на живота (напред в бъдещето, назад в миналото), недостъпно за повечето хора.

Звездите отразяват събитията, не ги причиняват

Това е най-важния факт за астрологията. Тя дава информация какво може да се очаква или не, и как най-хармонично да се приемат събитията.

Знаковата система на планети и светила е подобна на език, който има близо 3,000-годишна традиция и изучава синхроничността между техните движения и събитията в живота на човека.

 

 

Как прогнозната астрология ни помага в подготовката за бъдещето?

Всеки има своите “числа от тотото”

Да, точно така – планетите-благодетелки Венера и Юпитер присъстват във всички рождени карти. Но тяхното проявление не е непременно свързано с бърза и лесна печалба на пари. Дали вашият астролог ще ви обещае богатства като търговски трик, за да продава хороскопите си, е част от неговата “етика”.

Добрият астролог няма да ви обещае нищо повече от това, което прочита в хороскопа ви, като ви обясни как да разбирате съдбата си и оптимално да използвате късмета си. Благополучието и материалните въпроси са важни за повечето хора и те са част от почти всяка консултация, но

още по-важно е какви житейски уроци получаваме, когато „нямаме късмет“ и „не ни върви“. В тези уроци се крие уникалният код на личния потенциал за щастие.

За нас астрологията е преди всичко духовно занимание с цел себепознание и постигане на хармония вътре в себе си и със света. Успешният човек познава и развива качествата си, работи това, в което е най-добър и се обгражда от хора, които обича. Материалното благополучие може да е стимул, но идва като следствие от реализацията на качествата и потенциала, което е “джакпот” за цял живот.

ПОРЪЧАЙ ПРОГНОЗА + СОЛАРЕН  ХОРОСКОП

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните