…. Или как астрологията отговаря на въпроса за късмета.

Много често хората – къде на шега, къде на сериозно –  ми задават този въпрос, щом разберат, че съм практикуващ астролог – Можеш ли да предскажеш числата от тотото? Краткият отговор е: „Не, не мога.“

Но мога да ти кажа как работи твоят късмет и дали ти имаш шанс да спечелиш джакпота. И ако да, кога да си пускаш фиша.

Това хич не е малко, нали? А ето и по-подробните ми размисли по темата.

Да помислим логично за числата от тотото

Ако можеш да видиш числата от тотото следващата неделя, то заедно с тях ще виждаш и кой ще ги спечели, нали?

Времето е четвъртото измерение и „пътуванията“ назад и напред могат да регистрират фактите, да помогнат да ги разбираме и приемаме и дори преживяваме по различен начин, но не и да ги променим по същество. Поне не драстично.*

Така, че въпросът е погрешно зададен – той трябва да се отнася за даден човек, а не за събитието:

Можеш ли ти да спечелиш в неделя? Защото ако печалбата може да отиде при всеки и астрологът можеше да научава числата предварително, то светът щеше да е пълен с астролози-милионери. Но късметът е част от нечий живот и има тото тиражи всяка седмица.

За Съдбата, предначертаното, приказното и ирационалното

Алфонс Муча - Съдба
Алфонс Муча – Съдба

Не е тайна колко древна е идеята за Съдбата и колко дълбоко е залегнала в културата на хората – от приказките, през популярните митове и шекспировите драми, та чак до най-скъпите холивудски продукции днес.

Но кой може и кой не може да спечели джакпота?

– Изглежда, просто има хора, на които се пада късмета и други, на които „не им е писано“.

Точка. Както има хора, които печалбата от лотарията ще направи щастливи, и други, за които ще е по-скоро нещастие.

Къде е астрологията при числата от тотото?

Астролозите не са ясновидци, които виждат бъдещето в сънища и кристални топки, не чуват гласове и нямат вродена дарба.

Архетипът на гадателите в приказките са вещиците – и макар, че обикновено те обладават повече знание от останалите, никога не прибират сами несметните богатства, а пращат героите да се борят за тях, срещу някаква комисионна.

Ролята на вещицата е да помага със знание и магически средства, а не да бъде богата. Тя е веща в едно – да разпознава кой е способен да спечели богатството и да му каже как, за да може на свой ред да спечели от него.  Съдбата избира този, който да спечели богатство без усилие и му праща вещицата, която да му подскаже как.

Вещицата в „Огнивото“ знае къде е скрито богатството и има престилка, с която да усмири огромните кучета, които го пазят. Но тя не може да се докосне до него – нейната роля е да помогне на войника да стане богат; на нея не и е „дадено“ да бъде богата.

Ролята на астролозите е подобна с важно уточнение за астрологическия инструментариум:

Въпреки, че има предсказателна астрология, ние нямаме видения, а ползваме софтуер, не пътуваме във времето, а го разглеждаме като линейно измерение на живота. Работим със знаковата система на планети и светила и близо 3,000-годишна традиция, изучаваща синхроничността между техните движения и събитията в живота на човека и хората.

 

Как прогнозната астрология ни помага в подготовката за бъдещето?

Всеки има своите „числа от тотото“

Да, точно така – планетите-благодетелки Венера и Юпитер присъстват във всички рождени карти. Но тяхното проявление не е непременно свързано с печалба на лесни пари и дали вашият астролог ще ви обещае богатства като търговски трик, за да продава хороскопите си, е част от неговата етика. Ако е добър, няма да ви предложи нищо повече от това, което вече имате, като ви обясни как да разбирате съдбата си и оптимално да използвате късмета си.

Благополучието и материалните въпроси са важни за повечето хора и те са част от почти всяка консултация, но още по-важно е какви житейски уроци получаваме, когато „нямаме късмет“ и „не ни върви“. В тези уроци се крие уникалният код на личния потенциал за щастие.

За мен астрологията е преди всичко духовно занимание с цел себепознание и постигане на хармония вътре в себе си и със света. Успешният човек познава и развива качествата си, работи това, в което е най-добър и се обгражда от хора, които обича. Материалното благополучие може да е стимул, но идва като следствие от реализацията на качествата и потенциала, което е джакпот за цял живот.

––––––––––-

* Темата как да интерпретираме и ползваме предсказанията оставям за следваща публикация.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните