На 27 ноември 2023 в 11:17 ч. настъпва ноемврийското пълнолуние в знака Близнаци. Тази лунна фаза започна с Новолунието през ноември. Според знаците, в които се случва, Пълнолунието работи предимно на интелектуално ниво и може да ни донесе внезапно осъзнаване на нещо важно в живота ни или да изпитаме спешна необходимост да научим повече. Може да искаме да обявим публично важно послание, да завършим комуникационен проект или да изпратим ключово съобщение. Пътуванията, обученията и общуването са на фокус.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Пълнолунието през ноември може да привлече вниманието ни към спазването на крайни срокове, изпълнението на поръчки и работата с документи. Ако сте пренебрегвали ежедневните си задължения, време е да възстановите баланса. През тези няколко дни може да излязат наяве важни разкрития и новини или да се преживеят повратни моменти, свързани с комуникации, пътувания, обучение и .хуманитарни проекти.

Това осветляване не се случва задължително на всички и на всеки 29-30 дни, защото не всеки лунен цикъл ни засяга лично. Но много често именно при Пълнолуние се задействат чувствителни точки в наталната карта. Конкретно тази фаза на Луната настъпва на 20 градуса и 43 минути в знаците Близнаци (Луна) и Стрелец (Слънце),

засягайки най-много хора, родени около 12 -14-то число на месеците ноември, февруари,май и август

и лични планети в съответните градуси на знаците Стрелец, Риби, Близнаци и Дева.

Вижте информацията за актуалното Пълнолуние през настоящия месец.

пълнолуние архиви

Изображение UNSPLASH

Пълнолунието в Близнаци

При всяко пълнолуние в Близнаци имаме Слънце в Стрелец в опозиция с Луната в Близнаци. Противостоящата двойка знаци Близнаци-Стрелец представлява ментална ос, където Близнаци са „нисшия ум“, а Стрелец „висшия интелект“.

  • Близнаците ни насърчават да мислим логично и конкретно, в малък мащаб, докато Стрелецът ни стимулира да разширим погледа си надалеч и в различни посоки.
  • Стрелецът символизира търсенето на смисъл и извеждане на обща философия, които да обхванат целия ни мироглед отвъд средата ни, стимулира ни да се впуснем отвъд. Близнаците обратно – те се ограничават в комфорта на непосредственото ни обкръжение, но затова и го познават до най-малкия детайл.

Пренебрегването на някой от двата края на оста със сигурност ще има негативен ефект върху нас. В идеалния случай трябва да се намери баланс между двете енергии – да виждаме и цялата картина, и всеки нейн важен детайл – и това е, което Пълнолунието ни провокира да направим.

Това Пълнолуние е за комуникация, свързване с околните и страст към приключенията и далечните хоризонти. Нещо се е трупало вътре в нас и сега е моментът, когато енергията на космоса справедливо изисква да се излее навън. През следващите две седмици на намаляваща Луна ще разберем какво означава това осветляване за нас. Засега обаче не можем да се крием чувствата си, трябва да ги изразим.

Периодът на Пълнолунието в Близнаци се свързва с пълно интелектуално разкриване и осветеност относно замисли, идеи, общуване. Заложените планове дават плод или поне първи цветове, преживява се някаква кулминация. Възможно е да се появи нова перспектива относно начинанията, да се промени посоката. Разкрива се важна информация, нещата не могат да бъдат скрити и трябва да се обявят публично.

Аспекти на Пълнолунието през ноември 2023

Аспектите от други планети към Слънцето и Луната допълнително дават конкретни теми на това месечно явление.

При това Пълнолуние Слънцето е в съвпад с Марс и квадратурата към Сатурн. Това означава, че може да проявим истинско и страстно желание за овладяване на ситуацията, но някои блокажи или забавяния ни пречат.

Лунен календар 2023. Фази на Луната

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните