Пълнолунието през май 20212 настъпва заедно с Пълно Лунно затъмнение на  16 май 2022., понеделник, в 07:14ч. с Луна на 25 градуса 18’ в Скорпион и съответно Слънце на същите градуси в Телец.

Пълнолунието е време на кулминация и обещава изпълнение на това, което е започнало при Новолунието на 30 април. Опозицията на двете светила е емоционално време най-вече относно романтичните отношения, взаимодействията, които дават резултат и връзките ни със света като цяло. Тъй като това Пълнолуние е придружено от Пълно лунно затъмнение, то има по-голяма тежест от обичайните месечни лунации. То дава по-чувствителен космически тласък към разбиране и възможност за подобряване на нашите близки отношения, финансовото ни състояние и интимния живот.

Лунните затъмнения – често чрез криза – ни предизвикват да се изправим пред това, което трябва да се случи в живота ни, за да можем да продължим напред по по-здравословен начин. Да поемем отговорност и спазим задълженията, които имаме към другите. То често внася внезапно осъзнаване в живота ни, особено относно дисбалансите и дефицитите в него.

 

Ако имате планети и върхове на домове около 25я градус на Телец и Скорпион, както и 25-я градус на Водолей и Лъв  в рождения си хороскоп, то затъмнението ще Ви засегне лично. Вашият хороскоп-прогноза включва подробна интерпретация на Затъмненията към вашата натална карта:

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН ХОРОСКОП ПРОГНОЗА

лунно зтъмнение 2
Изображение: UNSPLASH

Темите на Пълното лунно затъмнение

Поляритетът Телец-Скорпион се занимава с баланса между всичко, което притежаваме (Телец) и всичко, което е на партньорите (Скорпион). Той също така подчертава противопоставянето на външната форма (Телец) срещу способностите за трансформация (Скорпион).

Докато Телецът се занимава с материята, личните ценности, материалните блага, притежанията и сигурността, Скорпионът управлява споделените притежания, унищожаването на формата и трансформацията и подчиняването и на духовни принципи

Слънцето в Телец открива щастието в простите, осезаеми неща в живота, докато Луната Скорпион привлича вниманието ни към сложности, дълбоки, нематериални принципи и мистерии. Пренебрегването на някоя от двете крайности на тази опозиция със сигурност ще ни се отрази негативно. В идеалния случай трябва да се намери баланс между двете енергии и това е, което Пълнолунието ни приканва да направим.

Емоционално разкриване
Нашите чувства са важни и ние ще видим и усетим тяхната сила сега, проправяйки пътя за нови посоки на развитие. Затъмнението изостря необходимостта да се свържем с нашите материални и емоционални нужди и да намерим баланс в отношенията. Нещо се е изграждало вътре в нас, вероятно от интимен характер, и сега е моментът, когато енергията на космоса справедливо изисква да я пуснем навън.

Осветляване на подмолен проблем
Придобиваме по-голяма съзнателност за проблемите и особено за дефицити или недостатъци и те са значителни. Нашите чувства по отношение на продължителен проблем могат да станат много ясни сега.

Изчакайте с действието
По време на лунация обаче може да бъде импулсивно и погрешно да се действв. По-добре е да наблюдавате, приемате и обработвате, преди да пристъпите към действие.

През следващите месеци ще разберем какво означават тези разкрития. Засега е важно да не се крият чувствата – трябва да ги изразим. Пълнолунието осветява дисбаланса между натрупаното и споделеното

Аспекти на Пълното лунно затъмнение

Като всяко пълнолуние, и това ни напомня за необходимостта да обмислим отношенията си като признаем и оценим подкрепата, приноса, нуждите, желанията и приноса на другите. В момента на затъмнението Слънцето и Луната правят следните аспекти:

  • Хармонични аспекти с Нептун и Плутон – Откритията, направени сега, може да имат дълбоко психологическо и дори магическо качество.
  • Хармонията към Марс предполага, че сме инициативни и лесно ще откриваме начини да накараме нещата да се случат.
  • Но квадратурата със Сатурн ще води до блокажи и препятствия за справяне Нужно е да проявим търпение и упоритост и най-вече да работим здраво и по стриктно разписание, за да направим необходимите промени.
  • Меркурий е ретрограден – можем да работим по изчистването на минали модели, които са ни възпирали от лична реализация, особено тези, които са свързани със споделяне, зависимост и пари или материални ресурси.

Помнете, че дори да настъпи криза, тя е лечебна и нужна. Може да имате чувството, че усилията ви са безполезни или осуетени, но бъдете уверени, че разполагате с инструментите и мотивацията да се справите и да направите нужните ви подобрения.

Проследете фазите на Луната в Лунния ни календар за месеца:

Рожден ден около затъмнението

Ако вашият рожден ден се пада в дните около затъмнението, то задължително ще се отрази на живота ви. Правилото е – преди рождения ден – влиянието остава в старата година; след рождения ден – влияе на първата половина на следващата. Поръчайте своя Соларен хороскоп за подробна прогноза:

ПОРЪЧАЙ СВОЯ СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Затъмненията се повтарят в точните градуси на всеки 19 години

Затъмнения има всяка година – по 4 или 6. Но цикълът на повторение на затъмненията в точните градуси е 19 години. Затова Слънчевите затъмнения, кото са се случили на 25 градуса в Скорпион са били на:

  • 16.05.2003 Пълно Лунно затъмнение на 24 градуса 53′ в Скорпион
  • 15.05.1984  Лунно затъмнение на 24 градуса 32′ в Скорпион

Бихте могли да гадаете какво може да означава текущата лунация лично за вас, ако си спомните за тези минали периоди и обмислите темите, които са се активирали в живота ви по това време. За точно повторение на събитията обаче трудно може да се говори, защото те зависят от много фактори.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните