Лунното затъмнение представлява едно по-мощно пълнолуние. Неговите ефекти траят по-дълго – приблизително шест месеца.

Лунните затъмнения са ориентирани към взаимоотношенията във всеки смисъл и сфера. „Кризата“ може да прекъсне някоя връзка, но и да възстанови друга с внезапно осъзнаване на голяма необходимост от нея. Те могат да предизвикат осъзнаване какво ни липса или на необходимост в различни области от живота ни – лична връзка, връзка с работата, със здравето и собственото ни тяло.

Това е момент, в който скритите неща излизат наяве. Сега можем внезапно да избухнем с идеи и реакции, които изглеждат нови, защото още не сме ги осмислили. Те обаче обикновено касят неща, които дълго време сме държали заровени в себе си.

Лунното затъмнение по оста Телец – Скорпион

Пълнолунието в Телец настъпва на 19 ноември 2021 (петък) в 10:59ч., а Лунното затъмнение – в 11:03ч. Луната ще се намира на 27-28 градуса от Телец, противостояща на Слънцето на 27-28 градуса Скорпион.

Лунните затъмнения са свързани с противопоставяне и полярности, с динамиката на две крайности. В случая, контрастът е между земния, практичен, търпелив Телец и емоционалния, динамичен, ориентиран към криза Скорпион.

 • Луната в Телец желае да намерим емоционално удовлетворение чрез простите, осезаеми неща в живота, да преживяваме физическия свят чрез собствените си чувствени нужди и желания.
 • Слънцето в Скорпион привлича вниманието ни към сложности, нематериални ценности и мистика

Противостоящите енергии на двете светила поставят нуждата да балансираме живота си между:

 • Получаване (Телец) и споделяне (Скорпион)
 • Форма и трансформация
 • Простота и комплексност
 • Материални и емоционални ценности
 • Наслада от плодовете на нашия труд и свързване с по-дълбоки, трансцедентални преживявания.

Проследете фазите на Луната в Лунния календар за ноември 2021.

лунно затъмнение 03
Изображение: UNSPLASH

Кризата и възможностите на Лунното затъмнение

Всяко Пълнолуние се свързва и с криза, и с възможности, а при Лунно затъмнение те са още по-отчетливи. Тук кризата може да бъде свързана с внезапно осъзнаване на липса в нашия живот. Но тя ни предоставя златна възможност да изследваме емоционалните си нужди в контекста на домовете в наталната ви карта, където се случва опозицията Слънце – Луна.

Личните ни връзки могат да бъдат подложени на изпитание – както напълно прекъснати, така и чувствително укрепени. Осъзнаването, до което можем да достигнем, е емоционално заредено и драматично – всичко се усеща по-мащабно и значимо. Внезапното разкриване на дефицитите и празнотите в живота ни може да ни подтикне към крайни и конструктивни действия, въпреки първоначалното усещане за хаос.

Имайте предвид, че каквото и да се разкрие пред вас в този момент, то не е нищо качествено ново. Проблемите са назрявали вътре във вас, а емоциите са се трупали. По време на лунното затъмнение нещо важно от вас се разкрива и ако анализирате емоциите си, можете да добиете по-добра представа какво трябва да се промени или да се случи.

Пълнолунията и лунните затъмнения довеждат проблемите в живота ни до кулминация. Емоциите ни ескалират и често има някаква драма, свързана с дома и планетите, активирани от лунацията.

Аспектите към Затъмнението на 19 ноември 2021

Както всяко друго звездно явление, и това представлява неповторимо разположение на звездните тела, а към Слънцето и Луната има уникални аспекти.

Квадратурата от Юпитер говори за разточителната и изобилна природа на момента. Характерни са преувеличенията във всичко, а идващите новини и разкрития могат да бъдат взривоопасни и драматични. Но събитията са необратими, тъй като идват от истински чувства.

Това затъмнение също е в хармоничен аспект с Плутон, което предполага силна способност да се възползваме максимално от настоящата ситуация.

И двете планети спомагат това да бъде страстно и креативно Лунно затъмнение, пълно с възможности и полезен опит. Въпросите за интимните отношения, разширяването на границите ни на комфорт и ценности, нуждите на сексуалността ни заемат водещо място сега.

Как ще ви засегне Лунното затъмнение в Телец?

Това лунно затъмнение ни дава космически тласък да направим необходимите промени в живота си. Областите на живота, активирани от затъмнението – домове и планети – могат да причинят драматични обрати, след които пътят да се проясни за движение напред.

За да разберете как лично ще ви засегне, проверете какво се намира на 27-28 градуса в знаците Телец и Скорпион във вашата натална карта, като позволите орбис до около 5 градуса.

Както всеки друг транзити, влиянието на затъмненията е силно индивидуално – някои от нас могат да бъдат по-раздразнителни без да знаят защо. Други може да са като в мъгла, виждайки само това, което искат да видят, докато здравият им разум и обективност са временно „затъмнени“.

Разкритията сега ще са преувеличени. Въпреки това, тази драматичност има своята цел. Препоръчително е да не се прибързва с действие, но трябва да обърнем внимание на своите чувства и интуитивни разкрития – те ни казват нещо важно.

 • Ако Лунното затъмнение засяга вашето Слънце, то може да подейства като заряд на енергия. Този път това ще се случи с хората, родени около 16-20 число на месеците май, февруари, август и разбира се, ноември. Възниква желание или необходимост да обърнете нова страница в живота си. Близък човек или публична личност може да изиграе важна роля в събитията от живота ви сега.
 • Когато затъмнението има аспект към вашата Луна, то може да предизвика промени във вашата жизнена ситуация и емоционален живот, включително връзките ви. Могат да възникнат обстоятелства, които значително да променят ежедневието и домашния ви свят.

Първото от серия затъмнения по оста Телец – Скорпион

Това затъмнение е първото от двугодишна поредица от затъмнения, които попадат по оста Телец – Скорпион. Може да се разглежда като първият космически тласък по темите на тези два знака. Последното затъмнение от серията ще се случи през октомври 2023 г.

Слънчевото затъмнение през май 2022 г. ще отбележи ново начало по отношение на прозренията и реализациите на настоящото Лунно затъмнение.

А Лунното затъмнение на 16 май 2022 г. ще се случи на приблизително същите градуси на Телец и Скорпион, но обърнато (Луната е в Скорпион).

Припомнете си ноември 2002 г.

На 19 ноември 2002 г. Лунното затъмнение в Телец е било в почти същите градуси като това, което се случва сега през 2021 г. Може да е полезно да си припомните темите, събитията и проблемите в живота си през него време, за да получите представа какво може да се активира сега.

Последният период, когато сме имали набор от затъмнения по Телец-Скорпион, е било от ноември 2012 г. до октомври 2014 г. Преди това от ноември 2002 г. до април 2005 г., както и от ноември 1993 г. до октомври 1995 г.

Разбира се, дори затъмненията да са се случили в близки градуси, разположението на планетите винаги е различно от сега, с изключение на Слънцето и Луната. Проблемите и събитията няма да са идентични, но специфични теми могат да се появят отново.

Изцеление и пълно обновление с Новолуние в Скорпион – 4 ноември 2021

Как да работим с енергията на Лунното затъмнение

Това Лунно затъмнение може да привлече вниманието ни към дисфункционални области от живота ни. Емоциите и тяхното проявление се чувстват грандиозни, а плановете процъфтяват.

Време е да изразим себе си и да се освободим от затлачванията а своите системи. Разбира се, желателно е да проявим повече внимание докато го правим, защото всичко е ново и все още не особено рационално.

 • Време е да се отворим за възможностите за разрешаване на своите проблеми, но вероятно трябва да запазим самото финализиране за по-късна дата.
 • По-добре е да наблюдавате, възприемате и обработвате информацията, преди да пристъпите към действие. Нашите чувства са важни и ще видите и усетите тяхната сила, проправяйки път за нови планове.
 • Предоставя ни се златна възможност да изследваме емоционалните си нужди, което в крайна сметка води до положителни действия и решения.
 • Това е време да работим върху изчистването на минали модели, които ограничават личното ни удовлетворение, особено относно споделянето, притежанието, комфорта и самочувствието.
 • За да се чувстваме сигурни, трябва да прегърнем нуждата си да се погрижим за себе си и самочувствието си
 • Да увеличим доходите си, личните притежания, ценности, активи и таланти също може да бъде част от тази грижа.
 • Да се ​​отървем от зависимостите си – да помислим дали не сме прекалено зависими от другите – емоционално, физически или материално – защото това е за сметка на нашата самооценка.

Пълнолунията винаги са полезни за осветяването на вече съществуващи проблеми, така че да можем да видим как да възстановим баланса. Нашата работа в най-общ смисъл трябва да се съсредоточи върху постигането на добър баланс.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните