Пълнолунието през октомври 2023 г е съпроводено от частично Лунно затъмнение, което ще се наблюдава в събота, 28 октомври, в 23:14 часа. Това се пада малко преди връщането към стандартното часово време -02:00 в България.

Пълнолунието, заедно с лунното затъмнение ще се наблюдават от територията на България, затова и ще има по-дълготраен ефект над съдбата на българите.

Затъмненията по оста Телец – Скорпион

Това е последното затъмнение от двугодишната серия, започнала през ноември 2021-ва година, по оста Телец – Скорпион, по темата за нашите ценности и ресурси, притежание, споделяне и придобиване.

Затъмнението представлява кулминация при усвояването на важни уроци за тази двойка знаци. То служи като последна подкана или тласък да направим подобрения в областите на живота, подвластни на Телец и Скорпион в нашите натални карти.

Чувството на недоволство и неудовлетвореност могат да ескалират в тези сфери. Време е да разрешим проблемите, да постигнем баланс, да си вземем урок, за да продължим напред.

Затъмнение №7 по оста Телец-Скорпион

Ето кои са миналите затъмнения по тази ос и техните точни дати, за да можете да проследите какви събития са се активирали в живота ви:

ноември 2021 г., – Лунно затъмнение в Телец
април 2022 г., – Слънчево затъмнение в Телец
май 2022 г., – Лунно затъмнение в Скорпион
октомври 2022 г., – Слънчево затъмнение в Скорпион
ноември 2022 г. – Лунно затъмнение в Телец
май 2023 г. – Лунно затъмнение в Скорпион

лунно затъмнение
Изображение: UNSPLASH

Теми и ефекти на лунно затъмнение в Телец

Това лунно затъмнение по оста Телец-Скорпион ни принуждава да погледнем по-отблизо своите нужди, дефицити и желания по отношение на баланса между управляваните от Телец и управляваните от Скорпион области на живот. Ако ползвате астрологията, погледнете наталната си карта, за да установите кои са тези домове. Ако не успявате сами, поръчайте личен хороскоп, в който тази информация е подробно включена:

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ РОЖДЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Контрастът между земния, практичен, миролюбив Телец и емоционалния, трансформиращ, ориентиран към кризата Скорпион се разразява с пълна сила. Луната в Телец иска да намерим емоционално удовлетворение чрез простите, носещи удоволствие и осезаеми неща в живота, докато Слънцето в Скорпион насочва вниманието ни към сложата и дълбока материя, духовните аспекти и мистерии.

Лунацията ескалира конфликта между формата (Телец) и трансформацията на материята (Скорпион) и между събирането (Телец) и споделянето (Скорпион). между простите и сложни неща, между осезаемите и емоционални конфликти. Разкриването на чувствата и болезнените откровения сега са ключови – те водят до важни решения.

Под Луна в Телец, проявяваме засилен интерес към физическия и материален свят и към собствените си чувствени нужди и желания. Трябва да внимаваме за проявите на инат, но като цяло, следването на личния интерес е здравословен и необходим сега.

Не бива да пренебрегваме ролята на Слънцето в това затъмнение – неговата позиция в Скорпион показва къде сме фокусирали съзнателно енергията си, понякога в ущърб на зоната на комфорт и на подсъзнателните импулси, и сега трябва да намерим баланс.

Пренебрегването на някой от двата полюса на оста със сигурност ще има обратен ефект върху нас. В идеалния случай трябва да намерим баланс между двете енергии и именно това ни тласка да направим това Лунно затъмнение. То е свързано с пробуждането на необходимостта да се наслаждаваме на плодовете на своите усилия и труд и да погрижим за себе си и за нуждите си.

лунно затъмнение 28 септември 2023

Карта на лунното затъмнение

Аспекти в картата на затъмнението на 29 октомври 2023

Това лунно затъмнение има немалко аспекти към други планети, което допълнително оцветява неговото базисно значение на полярност и добавя теми и нюанси:. Имаме:

  • Меркурий и Марс – опозиция на Луната и съвпад със Слънце в Скорпион – преувеличение на фактите, драматични новини и разкрития, които могат да ни пометат, но в същото време не са за пренебрегване, защото идват от най-искрените ни чувства.
  • Юпитер – съвпад с Луната – емоциите ни са силно преувеличени, борим се със силни подсъзнателни импулси, така че е разумно да обмислим достигнатите разкрития преди да предприемем действия.
  • Хармония със Сатурн – предполага силна способност да структурираме кризата и да накараме нещата да работят за нас, особено на практическо ниво и планирано във времето.
  • Разпадащ се напрегнат аспект с Плутон – може да се каже, че сме в последната фаза на кризите, преминали сме през окото на бурята и е време да намерим сили за ново начало.

Кого затъмнението ще засегне най-силно

Това явление се случва на 5 градуса и 9 минути в знака Телец срещу Слънцето в същия градус на Скорпион. Това означава, че ще засегне най-много планетите и точките (асцендент, върхове на домове) от нулевия до десетия градус на неподвижните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Реакциите на затъмненията са много индивидуални – някои от нас могат да станат само по-раздразнителни и да не знаят точно защо. Други може да реагират по-бурно, да изпаднат в заблуждение и да виждат само това, което искат да видят, докато техният здрав разум или обективност са временно „затъмнени“.

Препоръчваме ви да поръчате личен хороскоп, в който са включени тълкувания на затъмненията според това коя точка в хороскопа ви активират. Добри начални насоки можете да намерите в следната статия:

Вашата натална карта и лунното затъмнение

Как да използваме енергията на това лунно затъмнение

Това е страстно и заредено с трансформираща енергия лунно затъмнение, пълно с възможности за дълбоки промени и осмисляне на опита. Въпросите, свързани с интимните ни отношения и сексуалност, с личните зони на комфорт, с нашите ценности и способността да ги споделяме заемат централно място сега.

Лунните затъмнения са време да работим върху изчистването на минали модели, които са възпрепятствали личната ни реализация и постигането на щастие. При Телец – Скорпион това важи особено за моделите на споделяне, притежание, постигането на комфорт и самоуважение.

Чрез събития, обстоятелства и прозрения, случващи се около времето на това затъмнение, научаваме, че трябва да работим по личните си нужди от силна връзка, да подкрепяме своята физическа природа. За да се чувстваме пълноценни, трябва да признаем и прегърнем необходимостта да се погрижим за себе си и да се чувстваме здраво стъпили на земята и силни като личности.

Увеличаването на доходите ни може да бъде част от процеса, както и по-ефективното управление на личните ни притежания, ценности, активи и таланти, на чуждите ресурси.

Сега можем да осъзнаем къде сме прекалявали със зависимостта си от другите, независимо дали емоционално, физически или материално, особено когато това е ставало за сметка на нашата самооценка.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните