Всяка година имаме по четири затъмнения. Но както всяко друго астрологично явление, не всички затъмнения засягат всеки от нас. Когато някое лунно затъмнение прави аспект с планета или начало на дом във вашата натална карта, може да усетите неговата интензивност повече от другите хора.

Лунното затъмнение представлява опозиция на Слънцето и Луната – те са разположени в противостоящи знаци и най-общо казано, се активира принципа за баланса между крайностите, за близките ни връзки с другите хора, за представянето ни в нашия социален кръг. Тъй като Луната е затъмнена, то емоциите са потиснати, неосъзнати или неясни.

Индивидуалната интерпретация на слънчевите и лунните затъмнения е част от хороскопа “Накъде отивам” – едногодишна прогноза по транзити.

Лунното затъмнение с аспект към Слънцето или Луната в натална карта

Когато лунното затъмнение е в съвпад с вашето натално Слънце, то действа като заряд от енергия. Показва желание или необходимост да обърнете нова страница в живота си. Значим партньор или позицията ни в обществото може да изиграят важна роля в промените, които ви предстоят.

Когато лунното затъмнение прави силен аспект към Луната във вашата натална карта, то може да означава значителни промени във вашата жизнена ситуация и личен живот, включително най-близки и семейни отношения. Могат да възникнат обстоятелства, които чувствително да променят вашето ежедневие и домашен живот.

лунно затъмнение транзит
Изображение: UNSPLASH

Аспекти на лунното затъмнение към домовете в наталната карта

Домовете в астрологията символизират сферите на човешкия живот. Определянето на техните градуси е възможно само при посочени точни час и място на раждане. Домовата система на наталната карта е един от най-силните фактори, за да имаме индивидуален хороскоп.

При лунно затъмнение в съвпад Асцендента или попаднало в първи дом показва, че е време да промените външния си вид или да предефинирате по някакъв начин как се представяте като личност. Намирането на баланс между самостоятелност и зависимост от партньори и околни е другата цел на това затъмнение за вас. Дали имате качества да успеете като лидер се тества точно сега.

Емоциите ви са публично демонстрирани. Добър момент е да поставите своите нужди на първо място. Но ако го направите с разбиране и уважение към значимите други, това ще ви отведе по-далеч.Възможно е да има някаква драма, включваща важен за вас човек.

При лунно затъмнение във втори дом на наталната карта може да получите вдъхновение, стимул или ценна идея как да направите необходими финансови промени в живота си. Проблемите със споделянето на пари и ресурси са на фокус, както и въпросите за притежанието и упражняване на власт – какво е мое и какво е твое.

Вашите зони на комфорт придобиват значение и сега е моментът да се погрижите за собствените си материални нужди, без да засенчвате интересите на другите. Финансово споразумение, начало или край на заем или дълг и други подобни сценарии могат да бъдат част от картината сега.

При лунно затъмнение в трети дом на наталната карта може да възникне някаква драма, свързана с това как и с кого общувате, как се придвижвате или обучавате, както и напрежение относно съседи, братя и сестри. Ежедневната ви рутина може да се промени драстично както и да приемете съвсем различна гледна точка по даден въпрос.

Например, възможно е важно събитие в живота на брат или сестра. Или да получите предложение за договор, да започнете да рекламирате дейността си. Плановете за пътуване или образование имат повишени шансове да се осъществят.

При лунно затъмнение в четвърти дом на наталната карта, се осветяват условията ви на живот и обстановката в дома ви. Ремонтите, семейните драми и други подобни домашни проблеми изискват по-сериозно внимание. В същото време, голям професионален проект може да бъде стартиран или завършен.

Време е за приоритизиране – задачата е да постигнете баланс между енергията, изразходвана за работа и кариера, и енергията, вложена в домашни дела. Грижите за семейството трябва да са от първостепенно значение. Но балансираното внимание между обществения и личния ви живот е това, върху което трябва да се съсредоточите.

При лунно затъмнение в пети дом на наталната карта, може да преживеете романтично увлечение. Ако то представлява изневяра, но любовта ви е истинска, няма от какво да се страхувате. Натискът да следвате своите по-големи цели в живота може да са затъмнявали вашите стремежи към любов и удоволствие, които сега имате възможност да ги удовлетворите.

Според житейската ви ситуация, е възможно вашите деца (внуци, любими хора) да преминават през свои собствени промени и етапи в живота и да се нуждаят от повече внимание. Затъмнението може да бъде предвестник на раждане или зачеване на дете или детето (внучето) ви да изживява важно ново начало. Също, сега може да започнете нов творчески или високорисков проект.

При лунно затъмнение в шести дом в наталната карта може да настъпят необходими промени в работата или неотложности относно здравето ви. Използвайте приливът на емоционална енергия, за да направите положителни промени в ежедневните си навици и начин на живот. Направете нещо значимо, за да подобрите условията си на работа.

Подходящо е да започнете нова програма от физически упражнения и/ или диета – сами знаете какво трябва да правите, за да се чувствате по-балансирани. Работен проект или служебни отношения може да започнат или да приключат сега. Но може да се прояви и скрит / пренебрегван проблем с физическото или психическото ви здраве.

ПОРЪЧАЙ ЛИЧЕН ХОРОСКОП ПРОГНОЗА

При лунно затъмнение в седми дом на наталната карта вашите близки връзки и партньорства могат да бъдат подложени на изпитание, но няма нищо страшно, ако връзката ви е силна и стабилна. Седмият дом представлява важна връзка във значими хора – брачен партньор, бизнес съдружник и дори открит противник.

Време е да намерите баланс между собствените си нужди и интереси и тези на другите, но трябват компромиси и усилени преговори. Може внезапно да се окажете с повече възможности за близки отношения, за публична изява в своите среди или да придобиете много нови клиенти.

При лунно затъмнение в осми дом на наталната карта може да възникне известна драма по отношение на доходите на партньора ви, средствата, които управлявате или вашите данъци, дългове и инвестиции. Може би е време окончателно да уредите някои от тези финансови въпроси. Но не е добре да стартирате нови, да вземата кредит, например.

Това, което лично вас ви кара да се чувствате комфортно и сигурно, трябва да бъде балансирано с внимание към материалните нужди и нивата на комфорт на другите хора в живота ви. В най-добрия случай – може неочаквано да получите пари.

При лунно затъмнение в девети дом на наталната карта вашите вашата философия за живота и лични убеждения може да бъдат подложени на изпитание. Вашият глад за приключения или страст да се учите може да излязат на фокус. Искате ви се да направите драматичен скок в своите житейски цели сега.

Цялото внимание, което отделяте на ежедневните си дела, може да ви дойде в повече и да се зачудите кога ще направите нещо по-значимо и далновидно. Възможно е важно начало или кулминация в образованието ви или в начина, по който разширявате хоризонтите си (например, значимо пътуване). Ако се занимавате с международен бизнес, преподаване или хуманитарна наука, подходящо е да промотирате бизнеса си, за да достигнете до по-широка аудитория.

При лунно затъмнение в десети дом на наталната карта може да се наложи да преразгледате и промените целите си в професионалната си реализация. Въпросите, свързани с кариерата, идват на първо място, но заради опозицията с четвърти дом, това може да е решение, свързано с личния ви живот, семейството и дома.

Призовани сте да се изявите пред всички в центъра на прожекторите, при това, в най-кратки срокове, и е най-добре да запазите хладнокръвие и да направите всичко възможно, за да покажете своята компетентност и професионализъм.

При лунно затъмнение в единадесети дом на наталната карта вашите приятелства и връзката ви с колективи и организации може да бъдат подложени на изпитание. Сега е време да потърсите подкрепата от големи групи от хора и да се включите в задружни дейности.

Голямото събитие при това затъмнение може да е свързано с ваше дете/ внуче или романтичен партньор, както и с кулминация на творчески проект или рисково бизнес начинание. Възможни са печалби от лотария.

При лунно затъмнение в дванадесети дом на наталната карта може да осъзнаете огромната си нужда от почивка и духовно обновление. Напоследък сте били заети с маловажни ежедневни дейности, дълбоко въвлечени в работата и навиците си. Време е да балансирате живота си с оттегляне от рутината, медиатция или почивка в усамотение. В противен случай просто няма да се чувствате пълноценни.

В някои случаи може да се преживее осветляване на личен проблем или неясен, мъглив въпрос. По-вероятно е сега да се оповестят тайни или обратното – да имате желание да прикриете нещо лично, скрито или рисковано. В ежедневната ви работа може да започне или приключи значим проект.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните