Влиянието на Юпитер се свежда до разширяване на нашия опит, знания и разбиране за света. Хармоничният и силен по знак Юпитер внася в живота ни оптимизъм, желание за растеж, щедрост, усещане за радост и изобилие.

Юпитер ще преминава през Близнаци от 25 май 2024 г., 02:15 ч, до 10 юни 2025 г., 00:02 ч.

Сега привличаме своя късмет, когато използваме своя ум многостранно и изобретателно, по-общителни и любопитни сме, и успокояваме другите с приятелско отношение

По време на транзита на Юпитер през Близнаци, ние поставяме по-силен акцент на разумните решения и ценим интелекта. Отварят се възможности за растеж и успех чрез интелектуални, вербални и писмени занятия и подходи. Сега сме по-склонни да вярваме, че информирането, откритата комуникация, интелигентността и образованието са основните инструменти за решаване на повечето социални и лични проблеми.

Най-важното е да не изгубим вярата си в доброто през този период.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Близнаци е въздушен знак. С въздушен Юпитер, ние сме настроени приключенски, желаещи да се учим, готови за разширяване на ума. По-малко мислим за своите ценности и убеждения, защото като цяло сме доста безпристрастни и отворени за чуждото мнение.

В състояние сме да видим различните страни на всеки спор, което може да доведе както до бързото му разрешаване, така и до безпринципност и лесно поддаване на манипулации.

Слабият Юпитер

За съжаление, в знака Близнаци Юпитер е в най-слабата си знакова позиция и можем да очакваме, че по-скоро ще изпитваме копнеж по тези тенденции, отколкото ще ги виждаме в живота си. Слабият Юпитер се свързва с качества като лесно докачливо его, желание да се изявиш отвъд способностите си, неразумно харчене без покритие, не оправдаване на свръх високите очаквания.

Прекаленият плам и ентусиазъм за успех на всяка цена – дори да са добронамерени – могат да ни заслепят и доведат до неумерено поведение. Амбицията и себелюбието на Юпитер понякога може да измести умереността и разумния подход. Всяко прекаляване, дори с добри намерения, води до проява на по-негативните качества на даден знак и планета.

Юпитер в Близнаци

Негативите по Близнаци

При Близнаци негативните прояви включват липса на последователност и скромност, твърде много идеи без план за тяхното реалистично задвижване, затъване в клюки, твърде много или фалшива информация, непостоянство и нерешителност в действията .

Парадоксът на тази позиция е, че Юпитер е Учителят в зодиака, който обаче трябва да приеме ролята на Ученика по Близнаци.

А за това е нужно смирение, отворен ум, приемане на слабостите и признаване на грешките и любопитство за знания.

Юпитер е планета-благодетел

Все пак, по-висшата вибрация на Юпитер търси духовна и морална перспектива. При тази най-голяма планета нищо не е на дребно – плановете не са в детайл, аналитични или подробни, а общ преглед към „голямата картина“ във всяка дадена ситуация.

В идеалния случай, ние ще сме в състояние да се издигнем над дребнавостта, рутината, неудобствата на ежедневието и други подобни незначителни препятствия, за да постигнем голямата си цел.

Транзити на Юпитер през Домовете на Наталната Карта

Транзитът на Юпитер в Близнаци към вашата натална карта

Какво означава за вас транзитът на Юпитер през Близнаци? Юпитер прекарва около една година във всеки един зодиакален знак. Последно беше в Близнаци между 11 юни 2012 г. и 25 юни 2013 г., а преди това – от юни 2000 г. до юли 2001 г.

Припомнете си как бяха повлияни през тези периоди областите от живота ви, които попадат под Близнаци.

Там, където Юпитер транзитира спрямо вашата собствена карта, ще бъде мястото, където през този период ще можете да откривате радост и удовлетворение, да постигате повече от желанията си, да имате късмет и подкрепа от благодетели.

В същата сфера Юпитер ще ви освободи от ненужните товари и излишните подробности, които затормозяват напредъка ви.

Юпитер също е учител, но за разлика от строгия Сатурн, използва далеч по-различен и подкрепящ подход. Преминаването на Юпитер спомага да се отворим към възможностите и да ни изпълва с вяра и оптимизъм да изследваме и откриваме нови хоризонти.

За по-подробна и конкретна интерпретация, поръчайте Хороскоп Едногодишна прогноза, който включва транзитите на Юпитер с точните дати и аспекти към вашата карта.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните