При Венера в Дева любовта трябва да има практичен смисъл и разумна обосновка. Девата е земен знак и затова е чувствен – подобно на Телеца – но се управлява от андрогинния Меркурий, поради което е и много по-рационален и прагматичен.

Венера преминава през Дева от 05 септември до 29 септември 2022г.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Как да използваме енергията на Венера в Дева?

Венера в Дева - в служба на ЛюбовтаПрез този период изразяваме своята любов чрез практически средства и жестове – изпълняваме прищевките на любимите си, изпипваме до последния детайл всичко, което правим за тях или просто им предлагаме надеждното си рамо и грижовно присъствие.

Всъщност, под това влияние пада голямо суетене около обектите на желанията ни, понякога прекалено! Да сме на разположение, достъпни и готови да услужим на другите, може да запълни емоционална нуждата, но може да бъде и чист израз на любов.

Освен характера на романтичния ни живот, Венера определя и вкуса ни, какво да купим и как да се забавляваме – всички тези сфери ще се ръководят от преценката дали имаме реална полза. Затова през този период бихме могли да се чувстваме виновни, ако се поглезим и си доставяме разточителни удоволствия или да сме твърде срамежливи, за да си ги поискаме.

Тази повишена рационалност може да ни попречи да се наслаждаваме на моментите тук и сега. Дева е знак, който е толкова съсредоточен върху интелектуалното осъзнаване на опита, че пропуска емоционалния му и духовен аспект.

Тъмната страна на това влияние е прекалената критичност към партньорите, засилената придирчивост или тревожност за дреболии. Направо можем да се поболеем от педантичност по детайлите – нащрек сме за разнообразието от сигнали, които любимите ни излъчват и се опитваме да анализираме всяка тяхна реакция. А в този процес се пропуска възможността да се види по-голямата и значима картина на връзката.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните