При Венера в Дева любовта трябва да има практичен смисъл и разумна обосновка. Девата е земен знак и затова е чувствен – подобно на Телеца – но се управлява от андрогинния Меркурий, поради което е и много по-рационален и прагматичен.

През 2023 г. Венера ще преминава през Дева между 09 октомври и 08 ноември.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

С какво се отличава енергията на Венера в Дева?

Венера в Дева - в служба на ЛюбовтаПрез този период изразяваме своята любов чрез практически средства и жестове – изпълняваме прищявките на любимите си хора, изпипваме до последния детайл всичко, което правим за тях или просто им предлагаме надеждното си рамо и грижовно присъствие.

Да служим на любимите си

В любовта не търсим външните ефекти, не сме демонстративни, нито супер оригинални. Вместо това показваме любовта си, като служим. Всъщност, под това влияние пада голямо суетене около обектите на желанията ни, понякога прекалено! Да сме на разположение, достъпни и готови да услужим на другите, може да запълни емоционална нуждата, но може да бъде и чист израз на любов.

Срещаме любовта на ежедневни места

Сега е по-вероятно да срещнем приятели или любовници чрез нашата рутинна работа или занимания със здравето. Това също може да бъде момент, когато помагането на другите, особено с добри съвети относно сферите, управлявани от Венера, може да бъде благодатно и успешно.

Вкус за практичното

Освен характера на романтичния ни живот, Венера определя и вкуса ни, какво да купим и как да се забавляваме – всички тези сфери ще се ръководят от трезвата ни преценка дали имаме реална полза. Затова през този период бихме могли да изпитваме вина, ако се поглезим и си доставяме разточителни удоволствия или да сме твърде срамежливи, за да си ги поискаме.

Слаб интерес към духовност

Тази повишена рационалност може да ни попречи да се наслаждаваме на моментите тук и сега. Дева е знак, който е толкова съсредоточен върху интелектуалното осъзнаване на опита, че пропуска емоционалния му и духовен аспект. Ангажираността и вниманието към детайла също се считат за по-видими добродетели сега.

Рационални с финансите

През този период сме консервативни по отношение на парите и как ги харчим за удоволствия, готови сме да преосмислим тези въпроси. Можем да проявим специален интерес към ръчна работа, да се захванем с някакъв полезен занаят, да потънем в счетоводни въпроси.

Здравословно отношение към живота

По време на цикъла на Венера в Дева можем да се насочим и да намерим някои ползи в холистичното лечение, акупунктурата, йогата и хранителните добавки. Силно се интересуваме от начини да обогатим живота си и да подобрим благосъстоянието си. Може да си припомним максимата: „Здравето е най-голямото богатство“. Добре е да се насладим на укрепващи здравето дейности повече от обикновено. Бизнесите, насърчаващи здравословния начин на хранене и живот и общо укрепване на благосъстоянието, може да просперират в този момент.

Недостатъците на Венера в Дева

Тъмната страна на това влияние е прекалената критичност към партньорите, засилената придирчивост или тревожност за дреболии. Направо можем да се поболеем от педантичност по детайлите – нащрек сме за разнообразието от сигнали, които любимите ни излъчват и се опитваме да анализираме всяка тяхна реакция. А в този процес се пропуска възможността да се види по-голямата и значима картина на връзката.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните