Слънчевото затъмнение на 11 август попада на 18 градуса и 42 минути в Лъв. За последните 50 години в същата точка е имало две слънчеви затъмнения – през 1999г. и 1980г.. От тези три затъмнения най-впечатляващо беше пълното през 1999та година. Тогава – с наближаването на края на двадесети век (2000-та година),  пълното скриване на слънцето възбуди множество апокалиптични мисли и страхове. Видимо, абсолютно излишни.

Сегашното слънчево затъмнение е в същите градуси и дори на същата дата, но ще бъде частично и ще може да се наблюдава от България около 13 часа.

Точни дати и часове на настоящото и предишните Слънчеви затъмнения в Лъв:

  • 11.08.2018 11:57:27          Частично Слънчево затъмнение – Лъв, 18 градуса 42 мин
  • 11.08.1999 13:08:28         Пълно Слънчево затъмнение – Лъв, 18 градуса 21 мин
  • 10.08.1980 21:09:18         Пръстеновидно Слънчево затъмнение –  Лъв, 18 градуса 17 мин

Аспектът на самото затъмнение – съвпадът на Слънце Луна – е еднакъв като разположение в градусите на зодиака и е интересно да се проследи цикличността на влиянието.

Всеки се интересува най-вече как това явление ще го засегне.

Най-лесно е да си припомните какво сте преживели около предходните затъмнения – сега можете да очаквате активиране на същите теми и дори подобни събития. По-долу ще опишем темите, които се отключват от новолунието в Лъв, за да прецените какво свързвате със себе си.

Принципите Цикличност и Уникалност

Всяко астрономично явление от една страна има своя цикъл – новолуния има всеки месец. Но планетите обикалят слънцето за различни периоди от време и когато се вземат предвид движенията на всички планети, абсолютното повторение е невъзможно. Символично тълкувано, и в човешкия живот има от една страна повтарящи се цикли, а от друга всеки момент е уникален за себе си.

При настоящото затъмнение в определен смисъл може да се окажете на същото място както през 1999-та, но на друго ниво на съзнание, според актуалния етап от своя живот.

Изображение: UNSPLASH

Бързи въпроси и отговори за Слънчевото затъмнение на 11 август 2018

Как се интерпретира слънчевото затъмнение в Лъв?

Слънчевите затъмнения са новолуния.  При новолуния Луната –  чувствата, подсъзнателните инстинкти и способностите за адаптивност,  са потиснати от ярката светлина на рационалното. Но, за разлика от обичайното новолуние, при слънчево затъмнение съзнанието e „затъмнено“ и умът може да бъде лош съветник. Затова непосредствено около затъмнението не се вземат важни решения.

Земната сянка върху Слънцето прави Луната необичайно по-силна и скритите в дълбочината на подсъзнанието емоции, желания, инстинкти могат да вземат връх и могат да станат неконтролируеми. Но въпреки всичко, енергията на Слънцето се проявява като изкарва на повърхността потиснати, забравени, неподозирани способности и таланти, припомнят се свързаните с реализацията и желанията на сърцето цели, раждат се необикновени идеи. Наблюдава се ефект като при “сляпа неделя” – за момент затваряме очите на разума, за да се прояви всичко, което той потиска.

Какви са темите на затъмнението в Лъв?
  • освободено самочувствие и повишена увереност в себе си
  • преодоляване на ограничаващо отношение и връщане на вярата в собствените си сили и способности
  • творчески подход, проява на таланти и влечение към любими занимания
  • повишено желание за риск и игра
  • публично изразяване на любов и впускане във флиртове

Съвпадът с ретрограден Меркурий придава на тези процеси аспекта на връщане към познатото, към нещо старо, преоткриване на забравеното. Квадратурата от Юпитер обаче крие опасност от надценяване на себе си, от преувеличени очаквания или невъзможни цели.

 Ще ме засегне ли непременно?

Категорично НЕ. Както с всеки друг транзит, влиянието му се определя спрямо рождената ви карта. Ако познавате рождената си карта, проверете какви елементи имате около 18-я градус на Лъв и противостоящия Водолей.

Кой ще го усети най-силно според зодията си?

Най-силно и продължително ще се усети от Лъвовете, родени около 11 август и Водолеите, родени около 6 февруари.

За Лъвовете, родени в дните ПРЕДИ затъмнението: 08 – 10.08. и съответно Водолеите, родени между 03. и 05.02., явлението ще повлияе върху следващите няколко месеца и големите промени предстоят.

За родените в дните СЛЕД затъмнението  Лъвове 12 – 14.08. и  съответно Водолеите между 07. и 10.02. преломните събития остават в миналото и затъмнението ще отпуши нов, по-положителен период.

Колко време продължава влиянието?

Когато засягат натални точки, затъмненията се усещат и се свързват със събития в период до три месеца преди и след точната дата.

Накратко, какво да правим?

Ако при новолуние сте свикнали да започвате нови неща, то при слънчевите затъмнения бъдете по-скоро пасивни. Сега могат от нищото да се «родят» идеи и проекти, към които да сте необичайно привързвани. Лъвът дава силен подтик да се действа импулсивно, да се хвърляме необмислено в нещата, като отприщва творческия ни потенциал. Оставете да се случи всичко това, наблюдавайте желанията си, а  рационалната преценка ще дойде най-рано след седмица.

Нагласата към затъмненията трябва да бъде като към катализатор (ускорител) на промените, които сами създаваме или подсъзнателно искаме. И тези промени могат да бъдат много положителни. Целта на тази статия е да напомни, че нищо извънредно не се случва – подобни затъмнения сме преживявали, а новолуния има всеки месец.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните