Всеки лунен месец започва със съвпад на Луната и Слънцето, което наричаме Новолуние. На 13 ноември в 11:26 ч настъпва ноемврийското новолуние, което ще бъде на 20 градуса и 43 минути в знака Скорпион. Както всяка нова лунна фаза, и тази ни подтиква към ново начало в конкретни области на живота, определени от знака.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Какво означава Новолуние в Скорпион

В знака Скорпион новолунието ни насърчава да излезем от зоната си на комфорт и да приветстваме нов начин на живот, нови пътища на изцеление и трансформация. Време е да изровим и да разгледаме добре всичко, което досега сме предпочитаи “да заметем” и скрием “под килима”.

Нужно е да отделим време и да влезем в дълбочина, да положим усилия, за да разберем чувствата и мотивите на другите. Това може само да обогати света ни, да внесе доверие и интимност в близките ни връзки, да успеем да простим и да намерим по-значим смисъл в живота.

Много добре би било да използваме този лунен месец, за да се съсредоточим и развием специален за нас проект или лична връзка, за да добавим целенасоченост и дълбочина в ежедневието си. Интимните отношения се нуждаят от съвсем нов подход и сега имаме възможност по-ясно да видим как да стане това.

новолуние архиви
Изображение: UNSPLASH

Теми при Новолунието през ноември

Скорпионът в страстен знак на повратите, кризите и драмата, но и на възстановяването от пепелта и регенерацията. Какво означава този нов цикъл за вас?

Власт над самия себе си

Новолунията в Скорпион са особено подходящи периоди за работа върху нашите умения за самоконтрол. Започнете като определите нещата в живота си, които ви карат да се чувствате безпомощни. Уверете се дали нямате емоционални тежести, пристрастявания или големи дългове и направете план как да се освободите от тях.

Качество и дълбочина, а не количество

Водещ принцип на Скорпиона е да се научим да копаем по-дълбоко в загадките и скритото около нас, вместо да се задоволяваме с повърхностното, лесното, с постигнатото статукво. Тук се прилага принципа „качеството е по-важно от количеството“. Затова е подходящо да използвате този лунен месец, за да работите фокусирано над развитието на избран проект или над задълбочаването на връзка, с което ще постигнете повече смисъл и дълбочина в живота си.

Какво ви липсва и дали не се самоизяждате

Скорпионският цикъл на Новолуние също е подходящ да изследваме какво липсва в живота ни, как компенсираме дефицитите си и защо се вкарваме в саморазрушително поведение. Работете върху себе си, върху характера и егото си, върнете си контрола. Изправете се пред нещата, които ви подкопават и отнемат от енергията ви – например, компулсивно поведение, пристрастявания, големи дългове;

Новолунието предоставя възможност да си поставите лични цели, които да използват положително мощната енергия на този знак. Ето още конкретни насоки за действие:

– Скорпионът ни учи да не да разпиляваме усилията си. Концентрирайте се с посвещение и отдаденост върху една връзка или едно начинание, за да станат те значително по-удовлетворяващи.

– Положете усилия да задълбочите важни отношения, да се научите да се доверявате и да се сливате на интимно ниво с друго човешко същество, без да изгубвате себе си във връзката.

– Освободете се от страха си от конфронтации и от тежки емоционални ситуации, като осъзнаете, че въпреки колкото и да са неудобни, тези сблъсъци могат да ви доведат до психическо и духовно изцеление.

– Научете се да приемате промените, загубите и края на нещата като необходими изпитания за вашия духовен растеж.

– Вместо да настоявате другите да гледат на живота по същия начин като вас и да се налагате, опитайте се да разберете защо те не споделят същите ценности.

– Работете по развиването на вашия личен магнетизъм и влияние над околните, като се съсредоточите върху силата и дълбочината на характера си.

– Направете категорични стъпки, за да управлявате по-добре и да си служите по ползотворен начин със споделените с партньора ви ресурси и финанси.

– Отделете време да разберете дълбоко скритите мотиви на другите – това само може да обогати чувствата ви, интимните връзки, да ви помогне да дадете или получите прошка и като цяло, да откриете повече смисъл в живота си.

Аспекти на Новолунието в Скорпион през 2023 г.

Аспектите на Слънцето и Луната придават допълнителни значения на събитията през този лунен месец. Това новолуние е в съвпад с Марс и в опозиция на Уран, което предполага силен волеви стремеж към прокарване на ново начало във всички аспекти. Но под Уран имаме сравнително непостоянна енергия, която води до революции и изчистване от старото, но по-трудно дава дълготрайна стабилност. Освен всичко друго, реакциите на другите хора могат да ни изненадат.

Лунен календар 2023. Фази на Луната

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните