Марс е слаб в знака Везни. Везните са противостоящия знак на неговия знак и се управлява от Венера. Марс тук няма да се проявява по типичния за него начин.

Марс ще преминава през Везни между 27 август и 11 октомври 2023 г.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Какво да очакваме през периода на Марс във Везни?

Марс във Везни

Мъжката енергия, физическата сила, волята, желанието за борба и победа не се проявяват директно, а косвено и прикрито под добри намерения. Везните избягват конфронтации, те са настроени на релаксирана вълна на поведение, докато за Марс е типично непрекъснатото действие.

По тази причина инициативата и пробивността на Марс са силно намалени или липсват, силата на волята също е отслабена.

Положително използване на слабата марсова енергия във Везни би могло да бъде впрягане на силата в усилия за диалог, в добри действия и благородни начинания – като активно търсене на хармонични решения на споровете и баланс, усилена работа за намиране на компромиси.

Войнът трябва да отстъпи ролята на дипломата. Сега сме по-способни да използваме чара си като оръжие за постигане на целите си. Но тъй като благодарение на Везните можем да виждаме много различни страни на даден проблем, енергията на действието може да бъдем разколебана и разпиляна.

Имаме възможност да виждаме различните гледни точки на всеки конфликт, което може да обърка избора ни и да забавя действията.

От една страна, не искаме да бъдем „лошия човек“ и рядко прибягваме до физическа сила, напорът в тази посока е слаб. Вместо това се опитваме да спечелим споровете със стил и дипломация.

Избираме обиколните пътища в подхода си и сме склонни да участваме повече в словесни дебати, отколкото във физически битки. При това, опитваме конфликтът да бъде ясно поставен дори за опонентите ни.

„Можеш да разчиташ на моето „може би” – това е типичното обещание през този период. Подходът ни е дипломатичен и насочен към интелектуално взаимодействие, като сме загрижени опонентите ни да се чувстват комфортно.

При Марс във Везни ще се опитваме да действаме с изтънченост и такт, с желание да задоволим партньорите си, но това ще води до блокиране на волята ни от страх да не засегнем някого. Непозволените, скрити удари – повече морални, отколкото физически – и агресивната пасивност са сянката на тази енергия.

Типична негативна проява са:

  • отлагането
  • колебание между ктивност и ленност
  • обвиненията, че другите са виновни
  • пасивната агресивност
  • прикриването на войнствени намерения под привидно миролюбие.

Може да се научим активно да балансираме отношенията си, но и да получим урок, че постигането на компромис само по себе си е вид война. Сега не е време да се инатим да се налагаме, по-добре е да се стремим към ситуации, в които всички печелят.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните