Какво е нужно да знаете

Лунното затъмнение на 27 юли 2018г. ще бъде пълно, украсено от съвпада с Марс, (също видим от земята), Явлението се нарича  „Кървавa луна“ и ще може да се наблюдава от България.

Точни дати и часове на настоящото и предишните затъмнения
  • 27.07.2018,  22:20 часа, Пълно Лунно затъмнение на 04 градуса 45 мин Водолей
  • 28.07.1999, 13:24 часа, Частично Лунно затъмнение нa 04 градуса 58 мин Водолей
  • 26.07.1991, 20:24 часа, Полусенно Лунно затъмнение на 03 градуса 16 мин Водолей
  •  27.07.1980, 20:53 часа, Полусенно Лунно затъмнение на  04 градуса 52 мин Водолей
  • 26.07.1972, 09:23 часа, Частично Лунно затъмнение нa 03 градуса 24 мин Водолей
Всеки се интересува най-вече как това явление ще го засегне.

Най-кратко казано,  ако помните какво сте преживели около предходните затъмнения, сега можете да очаквате активиране на същите теми и дори подобни събития. По-долу ще опишем темите, които се отключват по опозицията Водолей-Лъв, а вие сами ще прецените какво по тях е работило при вас.

Разбира се, всяко затъмнение е уникално, защото са намесени всички планети, които са с променени места. Но аспектът на самото затъмнение – опозицията Слънце Луна – е еднакъв като разположение в градусите на зодиака и е интересно да се проследи цикличността на влиянието.

лунно зтъмнение 2
Изображение: UNSPLASH

Бързи въпроси и отговори за Лунното затъмнение на 27 юли

Как се интерпретира лунното затъмнение във Водолей – Лъв

Лунните затъмнения са пълнолуния, които обаче са по-интензивни. Най-често са ориентирани към връзките и баланса. “Кризата” се свързва с внезапно осъзнаваме на голяма липса или желание. В резултат, може да се прекъсне важна лична връзка, но и да се съберат двама души, които са осъзнали необходимостта си един от друг. Подобен ефект може да има и върху други области на нашия живот, като връзката с работата, здравето и тялото ни и т.н. Това е време, когато скритото, подмолното, подсъзнателното, тайното излиза наяве и предизвиква явни и наложителни действия.

В тези знаци пълнолунието ни подтиква да постигнем баланс между романтика и приятелство, между изразяването си като индивиди и в група. Слънцето в Лъв е горд и изразен индивидуалист, не се задоволява  да бъде един от отбора. А Луната във Водолей символизира алтруиста, който оценява екипа и се бори за равенство. Пълнолунието осветява този конфликт и ни дава златна възможност да изследваме емоционалните и социалните си потребности. Връзките ни и привидния баланс в живота могат да бъдат предизвикани, счупени или засилени чувствително, да направим емоционално заредено и драматично откритие. Очакваната промяна може да бъде и положителна, и катарзисна.

Какви са темите по опозицията Лъв- Водолей
  • Любов – Приятелство
  • Романтична и лична любов, при която има получаване и притежание – Безусловна и отворена любов на даването, изграждана върху доверие
  • Егото и личната творческа изява –  Колективът, посвещаването на обществени каузи
  • Традициите, аристократизма, артистичността – Бъдещето, идеала, технологиите
  • Житейски избор чрез сърцето – Решения чрез просветления разум и интелекта
Колко време продължава влиянието?

Когато засягат натални точки, затъмненията се усещат и се свързват със събития в период до три месеца преди и след точната дата.

Ще ме засегне ли непременно?

Категорично НЕ. Всички ще можем да го наблюдаваме, но – както с всеки друг транзит – влиянието му се определя спрямо рождената ви карта. Ако познавате рождената си карта, проверете какви елементи имате около 4-я градус на Лъв и Водолей.

Кой ще го усети най-силно според зодията си?

Най-силно и продължително ще се усети от Лъвовете, родени на 27 и 28.07. и Водолеите на 24 и 25.01.

За Лъвовете, родени в дните преди затъмнението: 24 – 26.07. и съответно Водолеите, родени между 21.01. и 23.01., явлението ще украси следващите няколко месеца и големите промени предстоят.

За родените в дните след затъмнението  Лъвове 29 – 31.07.  и  съответно Водолеите 26 – 28.01., преломните събития остават в миналото и затъмнението ще отпуши нов, по-положителен период.

Какво да правим

Целта на тази статия е да напомни, че нищо извънредно не се случва – затъмнения в същия градус сме преживявали, а пълнолуния има всеки месец.

Много хора са склонни да се страхуват от затъмненията, защото те са видими явления и влияят по-масово и „заразно“, традиционно ги товарим с апокалиптични страхове и ги свързваме с кризи и значителни събития.

Нагласата към затъмненията трябва да бъде като към катализатор (ускорител) на промените, които сами създаваме или подсъзнателно искаме. И тези промени могат да бъдат много положителни.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните