Юпитер преминава през целия зодиак за около 12 години – средно по една година във всеки знак. При настоящия цикъл Юпитер ще премине през Овен на два пъти, всеки по 5-6 месеца.

Вече станахме свидетели на първата част от транзита на Юпитер в Овен между 10 май и 28 октомври 2022 г. – шест месеца и 18 дни. Втората част от транзита ще се случи от 20 декември 2022 г. до 16 май 2023 г. или почти пет месеца.

Значение на транзита на Юпитер в Овен

Овен е огнен знак, благоприятен за Юпитер. Време е по-уверено, смело и открито да прегърнем своето “Аз”, защото това е начинът да растем и просперираме.

С Юпитер в Овен ние създаваме свои собствени възможности за развитие и се чувстваме най-добре, когато поемаме лидерството, инициираме действия, вдъхновяваме другите и демонстрираме ентусиазъм и смелост. Развиват се онези сфери в социалния живот, в които се проявяват водачите и се правят мащабни промени.

Преминаването на Юпитер през цялата ни карта се повтаря на всеки дванадесет години. Това е мощен цикъл, в който духът на растежа и усъвършенстването докосва всяка една точка от хороскопа ни. За да се развиваме, трябва да преследваме целите си с повече смелост и висок дух.

Домът на вашата натална карта, през която Юпитер в Овен ще транзитира, показва сферата, където имате възможност да намерите радост на този етап от вашето развитие. Тази област от живота ви ще се разширява и подобрява по някакъв начин, ще ви се предоставят нови инструменти за развитие и прогрес.

Поръчайте Хороскоп Едногодишна прогноза, който включва транзитите на Юпитер,

Какво ни донесе Юпитер в Риби?

Влизането на Юпитер в Овен при този цикъл не се случи еднократно, а беше прекъснато от връщането му в Риби между 28 октомври и 20 декември 2022.

Транзитът на Юпитер през Риби работи за разширяване на човешкото съзнание, за нашата духовност и емпатия. Юпитер в Риби ни насърчава да се откажем от егоизма си и да прегърнем състраданието и интуицията си.

По-голямо внимание се обръща на милосърдието и съпричастността. Негативите са свързани с неглижиране на проблемите и небрежност, липса на фокус и активни действия.

Юпитер в Овен 2

Как да използваме оптимално Юпитер в Овен

С Юпитер в Овен разширяваме влиянието си. Цикълът в Овен подпомага създаването на възможности, укрепва вярата в себе си и чертае поската ни на развитие в живота.

Философия на успеха

Юпитер отваря умовете ни за идеята, че можем да направим повече и да се справяме по-добре. Личната философия е по-активна и основателна, а вярата ни в собствените сили носи награди. Сега ние се идентифицираме силно с личното си мнение, вярвания и гледни точки и може да станем конфликтни, когато другите не са съгласни с нас!

Самоувереност и оптимизъм

Под това влияние ни е по-лесно да вярваме, че „Животът е такъв, какъвто си го направиш“ и се радваме на спортсменската конкуренция, тъй като тя ни тласка да се справяме още по-добре.

Самоувереността ни сега носи пионерския дух на новото начало. Вярата в себе си може да ни донесе благоприятни обстоятелства или късмет. По време на този цикъл е подчертана увереността, че можем да преоткрием живота си и да продължим смело напред въпреки предизвикателствата.

Мащабни проекти

Изявяваме се най-добре, когато мислим мащабно, поемаме пресметнати рискове и показваме добро самочувствие. Сега привличаме най-много късмет, когато поемем водачество, инициираме промени, вдъхновяваме другите и демонстрираме ентусиазъм и смелост.

Хъс за личностен просперитет

Докато Юпитер беше в Риби, ни беше трудно да се отделим достатъчно от околните, за да направим конкретни подобрения и промени. Сега по-лесно преодоляваме инерцията и нарушаваме традицията, когато тя вече не отговаря на нашите цели. Чувстваме се по-пълноценни, когато черпим от собствената си инициатива. Може да направим скок в развитието си, ако инвестираме в себе си.

Да живеем в настоящия момент и бързо да улавяме предоставените възможности – това е най-добрият съвет за този период.

Негативите при Юпитер в Овен

Юпитер се чувства отлично в огнения Овен и влиянието е благоприятно за всички представители на знаците Овен, Лъв и Стрелец – зодия или асцендент. Но въпреки силно позитивната нагласа, трябва да внимаваме да не прекаляваме с новите си начинания и да не сме свръх амбициозни.

Поставянето себе си винаги на първо място може да ни направи по-безчувствени, а поради несъобразяването с гледните точки на другите, да пропуснем възможности за сътрудничество и личностен растеж.

Основните негативи са:

  • прекалена самоувереност
  • липса на обективност и трезва оценка
  • прибързани и необмислени действия
  • неумение да се поучим от минали грешки.

Въпреки, че вдъхновението бързо ни обхваща, можем също така бързо да загубим интерес, след като наалният порив затихне и дойде време за упорита работа. Трябва да внимаваме да не се увличаме прекомерно в нещо само защото е ново, амжициозно и неизследвано.

Съвпадите на транзитен Юпитер – подкрепа в различни области

Това са датите, в които влиянието на транзитния Юпитер в Овен ще бъде подсилено от съвпада му с още една планета. Тези периоди – продължават по няколко дни преди и след точните дати – са благоприятни за конкретни видове дейности, определяни от тези планети.

  • 2 март 2023 г. – съвпад на Юпитер с Венера на 12 градуса в Овен

Двамата благодетели заедно ще ни помагат да бъдем по-щедри към другите, докато откриваме повече смисъл в нашите взаимоотношения и забавления. Период на повишен късмет и във финансите.

  • 28 март 2023 г. – съвпад на Юпитер с Меркурий на 18 градуса в Овен

Съвпадът на тези интелектуални планети прави нашите идеи за всичко по-мащабни и вдъхновяващи, виждаме голямата картина и загърбваме дреболиите.

  • 11 април 2023 г. – съвпад на Юпите със Слънце на 21 градуса в Овен

Няколко дена на богати възможности за развитие, изяви и успехи. Виталността ни се увеличава и сме по-щедри, оптимистични и по-общителни от обичайното. Това е добър момент да предприемем генерални стъпки за развитието на нещо важно за нас: нашия бизнес, значимите лични взаимоотношения, пътувания или обучения.

  • 29 май 2022 г. – съвпад на (ретрограден) Юпитер с Марс на 3 градуса в Овен

Двете огнени планети насърчават нашата предприемчивост и инициативност и засилват вътрешния ни двигател за действие. Особено подходящ момент за старт на бизнес начинание.

  • Съвпадите на Юпитер с Луната се случват по-често – на всеки четири седмици.

При тях настроението ни чувствително се повдига, повишава се оптимизма ни. Конкретните дати през през 2023 г. са
– 25 януари
– 22 февруари
– 22 март
– 19 април.

Астрологична прогноза за февруари 2023 – Хармоничен, спокоен и лек

Юпитер в Овен в рождения хороскоп

Приблизително всеки 12-ти човек в света има тази комбинация в наталната си карта. Как се изразяа тя в характера?

Качествата, които най-силно блестят при тези хора, включват прямота, директен подход, лична смелост, стремеж към независими действия. Лидерските умения и, предприемчивостта помагат за тяхното благополучие и успех.

Тези хора имат склонност да поемат водеща роля във философски или образователни дейности или най-малкото да увличат и вдъхновяват другите. Тяхната силна вяра в новото начало, забележителният им ентусиазъм и оптимизъм помага на тях и всички наоколо за излизане от коловозите.

Създаването на нови концепции е много по-привлекателно за тях от следването на рутината. Те толкова много ценят смелостта, импулса и инициативата, че понякога забравят мъдростта на планирането и умерените действия.

Искреността е особено важна за тях. Те се чувстват неудобно от неясноти или прекомерна дипломатичност. Силно се нуждаят от свободата да вярват в това, което приемат за правилно и прогресивно.

В социален план, винаги предпочитат да бъдат първи! Стремят се да се възползват от възможностите, като имат чувството, че ако не го направят бързо, възможностите ще изчезнат. Като цяло, не са склонни да чакат животът да им даде това, което искат, а се хвърлят да го преследват сами.

Проверете дали Юпитер е в знака Овен във вашата натална карта като поръчате подробен Натален хороскоп.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните