Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънце в Козирог от 22-ри декември 2023 до 19-ти януари 2024. През този период сме мотивирани от чувство за отговорност и уважение към закона и реда. Козирогът получава голямо удовлетворение от завършването на работата и постиженията. Спазването на стандарти, йерархия и поддържането на реда са теми за Козирог. Постоянството в работата за постигане на ясна дългосрочна цел е най-удовлетворяваща с това влияние.

Козирогът иска осезаеми резултати, знае кое е осъществимо и кое не, и му е най-удобно да работи в установена рамка, дори с известни ограничения.  Сега възприемаме по-консервативен подход към повечето въпроси. Поемането на рискове и импулсивните ходове не са удачен избор. Движим се напред бавно, но стабилно и постигаме успех като маратонците – в дългата игра, търпеливо работим за целите си и стоически се грижим за бъдещето. Съветът е да се възприеме метода “стъпка по стъпка”.

Когато Слънцето е в Козирог: 22 декември – 19 януари

Седмичен Цикъл на Луната за 25 – 31 Декември 2023

През тази седмица Луната ще бъде Растяща до Пълнолунието в Рак на 27-ми декември, а след това Намаляваща. Луната ще премине през знаците Близнаци, Рак, Лъв и Дева. Вижте в Лунния календар за декември 2023 точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2023 Декември Новолуние Стрелец, Пълнолуние Рак

Луна в Близнаци до 17:16 ч на 26-ти декември

Нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

Луна в Рак до 02:24 ч на 29 декември

Безпокойството на Луната в Близнаци сега отстъпва място на инстинктивната нужда от мир и тишина. Чувството за принадлежност и желанието за постигане на безопасност е това, което ни мотивира. Луната е силна тук и тази нейна позиция има дори лечебен потенциал. Макар и по-прикрити сега, нашите чувства са дълбоки и искрени, което прави тези един-два дни идеален момент да се докоснем до всичко, което емоционално ни трогва и мотивира.

Луната в Рак благоприятства следните дейности: Домашна работа, работа с емоциите ни, активности, които носят осъзнаване на личните ни физически нужди, създаване на удобство и сигурност, лежерна почивка, семейни събирания.

Пълнолуние 27 декември 2023 в емоционалния Рак

Луна в Лъв до 13:54 ч на 31 декември

Луната в Лъв сякаш разговаря с нашето „вътрешно дете“ – това е топла, щедра, любяща от все сърце позиция, когато е хубаво да се погрижим за себе си. Гордостта ни предпазва от дребнавост, но също така може да ни попречи да се отворим и да разкрием как се чувстваме наистина.

Сега сякаш сме на сцена, емоциите ни са по-видими и огнени и сме склонни да създаваме драма в живота си. Лесно се чувстваме заплашени и обидени от всяка проява на безразличие. Това е време, когато търсим внимание и искаме да изпъкнем със специалните си лични качества. Силен период за романтика и всякаква творческа дейност.

Луната в Лъв благоприятства творческите дейности, заниманията с деца, щедрите начинания, работа, в която се очаква лично признание и поемане на някакъв риск.

Луна в Дева до 02:48 ч на 03 януари 2024

Сега инстинктивно гравитираме към практически дейности с аналитична нагласа. Но в желанието си да оправим нещата, лесно може да се окаже, че преосмисляме и променяме плановете си. Емоционалното удовлетворение идва от решаването на дребни проблеми, от създаването на ред и помощта за другите.

Здравни теми и въпроси могат да излязат на фокус, добър момент да помислите за профилактика. Сега по-лесно забелязваме малките части, които съставляват цялото и вместо да позволяваме на досадните детайли да ни притесняват, може да работим върху изглаждането им, така че по-уверено да вървим напред.

Луната в Дева благоприятства следните дейности: аналитични и счетоводни занимания, услуги или служба на някого и рутинни задължения; всички дейности, които биха имали полза от влизане в най-големи детайли.

Седмичен хороскоп 25 - 31 Декември 2023

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще се върне в Стрелец между 23 декември и 14 януари 2024 г. През този период нашето мислене е доминирано от желанието да научим повече за широк кръг от теми. Но за съжаление, това разширяване става за сметка на загуба на прецизност в детайлите. Подробностите сега не са толкова интересни за нас, тъй като предпочитаме да си представяме голямата картина.

Търсим идеала, мисленето ни е по-оптимистично и вярата ни в доброто се увеличава. Сега сме по-подготвени да повярваме и на свой ред да убеждаваме другите. Темата за границата между честното и нечестното ни засяга повече от обичайното. По-склонни сме да задаваме въпроси и да търсим отговори, насочени към бъдещето. По-философски сме настроени и ни е приятно да занимаваме съзнанието си с глобални концепции и общовалидни идеи.

От друга страна, можем да бъдем непоследователни и небрежни в конкретиката. И както сме откровени и открити, може да се държим нетактично и грубовато. Но като цяло Стрелецът е щедър в общуването и допринася с чувство за хумор и приятелско отношение.

Меркурий в Стрелец от 23 декември: от дълбочина към широта

Ретрограден Меркурий

На 13-ти декември, сряда, Меркурий ще се обърне в ретроградно движение до края на годината. Подходящо време за дейности, които подобряват, усъвършенстват, довършват започнатото, за планиране, а не за начало на нови проекти и отношения.

Ретрограден Меркурий в Козирог и Стрелец 2023 – 2024

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера ще преминава през Скорпион от 04-ти до 28-ми декември 2023. Дълбоко страстните отношения са във фокуса ни сега. Повърхностните флиртове и контакти не ни задоволяват, тъй като копнеем за физически и емоционален контакт със специалния човек – сливане, което нарушава табутата, дори може да бъде екстремно и интензивно и винаги остава незабравимо. Това е силно емоционална и драматична позиция за Венера и показва страстна енергия във връзките. Нашите близки взаимоотношения стават изключително важни за нас и може дори да ни се струва, че напълно ни поглъщат.

Новата година ще посрещнем с Венера в Стрелец (29 декември 2023 – 23 януари 2024). При прехода на Венера от Скорпион в Стрелец, романтичната енергия се променя от драматичен интензитет към оживление. Стрелецът, разбира се, също носи своите интензивни моменти, защото е огнен знак. Енергията му обаче е значително по-малко концентрирана. Затова при Скорпион сме най-загрижени за интимността с един конкретен човек, а любовта под Стрелец е от по-универсален, разпилян и полигамен вид.

На дневен ред са романтичните приключения и директен, целенасочен до грубост подход към любовта. Изчезнали са сложността и дълбочината на Венера в Скорпион. Истината и висшият смисъл на отношенията са приоритетите при Венера в Стрелец.

Венера в Стрелец от 29 декември: Авантюри и забавления

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Стрелец от 24 ноември 2023 г. до 04 януари 2024 г. Нашите действия ще бъдат мотивирани от нашите цели и идеали. Рутината ни притеснява, бързо ставаме неспокойни, ако се чувстваме ограничени. По-лесно се впускаме в приключения и завоевания – това е позицията на страстта към пътешествията. Започваме проекти или приемаме предизвикателства с хъс за успех, въпреки че може да сме склонни да ги изоставим след преминаване на началния ентусиазъм. Това може да се дължи на факта, че сме си поставили непостижими цели или да не сме преценили възможностите си, да сме се втурнали, а да размислим за това по-късно.

В действията си вътрешно се съпротивляваме на ограниченията, строгите инструкции и планирането напред. Под това влияние сме по-спонтанни, директни и страстни относно нашите разбирания и вяра. Това е опортюнистична, подвижна и оптимистична енергия. Проявяваме ярък морал и сме защитници на истината. Дори сме готови да се разкриваме емоционално. Когато ни се даде възможност да намерим собствения си път, ще разширяваме границите си и можем да преместим планини. Това е вдъхновяващ, далновиден период, когато следваме сърцата си и положителните си виждания за бъдещето.

Марс в Стрелец oт 24 ноември: Огнена енергия за възход

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

Северen лунен възел в Овен, Южен лунен възел във Везни (17 юли 2023 – 11 януари 2025). При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Още прогнозни хороскопи

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните