Енергията на всяка седмица е уникална поради комбинацията от 10 планети и знаци, която никога не се повтаря. Заедно с цикъла на Луната, седмичният хороскоп определя с какво да оползотворите най-добре времето си. Вижте качеството на периода и как да го използвате според темата, която планети, знаци и цикли задават.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Слънцето в Стрелец е в напрегнат аспект с Нептун в началото на седмицата. Доколко сме уверени, че всичко ще се нареди добре, когато сигурността избледнее? Точно тогава имаме нужда от доверие! Меркурий (в Козирог, ретрограден) и Юпитер (Телец, ретрограден) показват загриженост за стабилността, но също и за законите на природата и природните сили.

Луната е в съвпад със Сатурн в Риби в началото на седмицата, което е предвестник на лишения и дори страдание. Меркурий и Юпитер показват усилия за коригиране на ситуациите. Меркурий ще премине обратно в Стрелец на 23 декември по своя ретрограден път и след това ще съвпадне с градуса на Новолунието от миналата седмица. А това внася разум и подхранва надеждите, които са изглеждали нереалистични доскоро.

Работете чрез добронамереност и подхранвайте своята вяра в доброто, направете възможното в границите на способностите си без да чакате какво ще стане. В петък е зимното слънцестоене, което представлява действителният обрат на слънчевата година. Благоприятната връзка на Слънце и Меркурий в Козирог с Луна и Юпитер в Телец и Сатурн в Риби рисува картина на прагматизъм и надделяване на здравия разум.

Връзки и Любов: Венера напредва към опозиция с Уран и съвпад с Марс. Уран подчертава свободния характер на всички наши решения, а Марс в Стрелец трябва да се справи с оптимизъм с предизвикателствата – само не трябва да продължава своите завоевания за сметка на други хора. Марс (мъжката енергия) обаче не трябва да губи смелостта си, защото именно тя го прави привлекателен. Луната е в Овен по време на точната опозиция Венера – Уран и подкрепя жаждата за действие в посока равнопоставеност, приятелство и обновление на вртзки и партньорства.

Знак на Слънцето: сезонен цикъл и най-обща енергия на периода

Слънцето ще преминава в огнения подвижен знак Стрелец от 22 ноември до 21 декември. При този цикъл нашият фокус се измества от нуждата от лична интимна връзка с любим човек и дълбоко опознаване на себе си към желанието да достигнем до целия свят и да се свържем с нещо по-значимо от нас. През този период на всяка година ни се дава възможност да предприемем стъпки, за да осмислим своето  разбиране за света около нас. По-смели и способни сме да разширим хоризонтите си и да възприемем нови начини на мислене.

Под Стрелец можем да проявим повече увереност и оптимизъм, като се фокусираме върху „голямата картина“, докато загърбим детайлите и дребнотемието на посредственото съществуване. Дори да сме склонни да прекаляваме с амбициите и очакванията си, сега е време да подхраним своите нашата вяра, надежда за добруване и разбиране на хората и света.

Когато Слънцето е в Стрелец: 22 ноември – 21 декември

Слънце в Козирог от 22-ри декември 2023 до 19-ти януари 2024. През този период сме мотивирани от чувство за отговорност и уважение към закона и реда. Козирогът получава голямо удовлетворение от завършването на работата и постиженията. Спазването на стандарти, йерархия и поддържането на реда са теми за Козирог. Постоянството в работата за постигане на ясна дългосрочна цел е най-удовлетворяваща с това влияние.

Козирогът иска осезаеми резултати, знае кое е осъществимо и кое не, и му е най-удобно да работи в установена рамка, дори с известни ограничения.  Сега възприемаме по-консервативен подход към повечето въпроси. Поемането на рискове и импулсивните ходове не са удачен избор. Движим се напред бавно, но стабилно и постигаме успех като маратонците – в дългата игра, търпеливо работим за целите си и стоически се грижим за бъдещето. Съветът е да се възприеме метода “стъпка по стъпка”.

Когато Слънцето е в Козирог: 22 декември – 19 януари

Седмичен Цикъл на Луната за 18 – 24 Декември 2023

През тази седмица ще бъде Растяща след Новолунието в Стрелец на 13-ти декември. Тя ще премине през знаците Риби, Овен, Телец и Близнаци. Вижте в Лунния календар за декември 2023 точните часове на фазите на Луната и съответните периоди на Луна без курс:

Лунен календар 2023 Декември Новолуние Стрелец, Пълнолуние Рак

Луна в Риби до 00:48 ч на 20-ти декември

Докато Луната е в мечтателните и впечатлителни Риби, често не искаме да се изправим пред реалността. Сега сме по-вглъбени и замислени, чувствителни, интуитивни или състрадателни. Особено добре работят въображението и интуицията ни. Границите и стените отпадат или се заличават. Това е време, когато детайлите се пренебрегват и чувствата не подлежат на описание.

Луната в Риби благоприятства следните дейности: работа с въображението, мистични или духовни занимания, вътрешно развитие, занимания с музика, дизайн и визуални изкуства, оттегляне в уединение, дейности, свързани с вода.

Луна в Овен до 04:51 ч на 22-ри декември

Под това влияние сме мотивирани от силното желание да започнем всичко отначало. Инстинктът ни подсказва да търсим нещо ново и ни дава смелостта да го направим. Нашите пионерски импулси са силни и се чувстваме пълни с енергия, спонтанни и ентусиазирани.

Но може да сме нетактични или прекалено импулсивни и като цяло не ни достига издръжливост. Излишната енергия сега се оползотворява най-добре чрез физическа активност.

Луната в Овен благоприятства следните дейности: бързи действия, които дават незабавни резултати; проекти, които се фокусират върху личността. Време за себеутвърждаване, приемане на свежи предизвикателства, започване на краткосрочни проекти.

Луна в Телец до 10:16 ч на 24-ти декември

Мотивирани сме от желание за постигане на спокойствие, сигурност, мир и комфорт. Луната е най-чувствена и постоянна в знака Телец. Нашите базисни импулси са активирани и ни се иска да се отпуснем, да се противопоставим на всяка промяна и да „спрем, за да помиришем розите“. Животът малко забавя темпото си и се чувстваме по-спокойни. Може също така да сме склонни към прояви на инат и материализъм.

Луната в Телец благоприятства дейности, които дават солидни и материални резултати, занимания с финансови въпроси и такива, включващи лично имущество, например кандидатстване за заем. Подходящо време за започване на потенциално дългосрочна връзка, за занимания с музика и декориране на дома.

Луна в Близнаци до 17:16 ч на 26-ти декември

Нашият основен инстинкт е да общуваме, повече да мислим и да събираме и разпространяваме информация. Мотивирани сме от желание за разнообразие и ново знание, а инстинктивното ни любопитство е отключено. Периодът се отличава с безгрижно настроение, вятърничавост и подвижност, но може да бъде и нервен, неспокоен, с непостоянни състояние.

Луната в Близнаци благоприятства следните дейности: умствен труд, комуникативност и общуване, комбиниране на повече от една дейност наведнъж. Време за повече четене, учене, писане на писма и имейли, изпълнение на поръчки, обучение, създаване на контакти и кратки пътувания.

Седмичен хороскоп 18 - 24 Декември 2023

Планетите в знаци: общите тенденции за седмицата

Знакът на планетите определят по какъв начин те ще проявяват енергията си и какви теми ще задават за социалния дневен ред. Докато знакът на Слънцето се сменя всяка година по едно и също време, останалите планети имат различен цикъл.

Знак на Меркурий: работа на ума, общуване, преговори, обучение

Меркурий ще се движи в Козирог до 22-ри декември 2023 г. и след ретроградната си фаза в Стрелец, от 13 януари до 5 февруари 2024 г. През този период нашето мислене е методично и подходът ни е трезв и практичен, по-лесно се концентрираме върху задачите. Разговорите стават по-реалистични и фокусирани върху прагматичните решения. Мисловните модели и стилове на общуване стават по-логични, подредени и организирани.

Сега сме по-способни да отделим това, което е подходящо и съществено. Реализмът навлиза в картината, оставяме празните приказки и прецизността става важна. Едновременно с това инстинктите за оцеляване се подобряват и се интересуваме какво ще ни бъде от полза в дългосрочен план. Комуникацията може да бъде донякъде предпазлива и оскъдна, но се вълнуваме как да стигнем до същността на нещата с оптимално усилие.

Меркурий в Козирог от 1 декември: Конструктивна мисъл

Меркурий ще се върне в Стрелец между 23 декември и 14 януари 2024 г. През този период нашето мислене е доминирано от желанието да научим повече за широк кръг от теми. Но за съжаление, това разширяване става за сметка на загуба на прецизност в детайлите. Подробностите сега не са толкова интересни за нас, тъй като предпочитаме да си представяме голямата картина.

Търсим идеала, мисленето ни е по-оптимистично и вярата ни в доброто се увеличава. Сега сме по-подготвени да повярваме и на свой ред да убеждаваме другите. Темата за границата между честното и нечестното ни засяга повече от обичайното. По-склонни сме да задаваме въпроси и да търсим отговори, насочени към бъдещето. По-философски сме настроени и ни е приятно да занимаваме съзнанието си с глобални концепции и общовалидни идеи.

От друга страна, можем да бъдем непоследователни и небрежни в конкретиката. И както сме откровени и открити, може да се държим нетактично и грубовато. Но като цяло Стрелецът е щедър в общуването и допринася с чувство за хумор и приятелско отношение.

Меркурий в Стрелец от 23 декември: от дълбочина към широта

Ретрограден Меркурий

На 13-ти декември, сряда, Меркурий ще се обърне в ретроградно движение до края на годината. Подходящо време за дейности, които подобряват, усъвършенстват, довършват започнатото, за планиране, а не за начало на нови проекти и отношения.

Ретрограден Меркурий в Козирог и Стрелец 2023 – 2024

Знак на Венера: любовни въпроси, собственост и финанси

Венера ще преминава през Скорпион от 04-ти до 28-ми декември 2023. Дълбоко страстните отношения са във фокуса ни сега. Повърхностните флиртове и контакти не ни задоволяват, тъй като копнеем за физически и емоционален контакт със специалния човек – сливане, което нарушава табутата, дори може да бъде екстремно и интензивно и винаги остава незабравимо. Това е силно емоционална и драматична позиция за Венера и показва страстна енергия във връзките. Нашите близки взаимоотношения стават изключително важни за нас и може дори да ни се струва, че напълно ни поглъщат.

Венера в Скорпион от 04 декември: Страст и краен интензитет

 

Знак на Марс: физическа енергия, воля, характер на конфликтите

Марс ще преминава през Стрелец от 24 ноември 2023 г. до 04 януари 2024 г. Нашите действия ще бъдат мотивирани от нашите цели и идеали. Рутината ни притеснява, бързо ставаме неспокойни, ако се чувстваме ограничени. По-лесно се впускаме в приключения и завоевания – това е позицията на страстта към пътешествията. Започваме проекти или приемаме предизвикателства с хъс за успех, въпреки че може да сме склонни да ги изоставим след преминаване на началния ентусиазъм. Това може да се дължи на факта, че сме си поставили непостижими цели или да не сме преценили възможностите си, да сме се втурнали, а да размислим за това по-късно.

В действията си вътрешно се съпротивляваме на ограниченията, строгите инструкции и планирането напред. Под това влияние сме по-спонтанни, директни и страстни относно нашите разбирания и вяра. Това е опортюнистична, подвижна и оптимистична енергия. Проявяваме ярък морал и сме защитници на истината. Дори сме готови да се разкриваме емоционално. Когато ни се даде възможност да намерим собствения си път, ще разширяваме границите си и можем да преместим планини. Това е вдъхновяващ, далновиден период, когато следваме сърцата си и положителните си виждания за бъдещето.

Марс в Стрелец oт 24 ноември: Огнена енергия за възход

 

Дългосрочни социални влияния

Знак на Юпитер: главните ни цели, възгледите, далечните пътувания

Юпитер дългосрочно преминава през знака Телец. Един вид докосване на Мидас е сигнализирано от новия цикъл, който сега изгрява в живота ви. Просперитетът и сигурността заемат централно място в мислите ви; нежният, но отдаден консерватизъм ви носи всякакви добри неща. Погрижете се за материалните неща, а духовните ще се погрижат за себе си: това е вашата ориентация сега.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Знак на Сатурн: структури, организация и ограничения

Сатурн дългосрочно ще преминава през знака Риби. Постигането на мир с миналото, приемане на ограничения и несправедливост и справянето с кармичните дългове – това са някои от проблемите, с които ще се сблъскваме при тази фаза на Сатурн. Липсата на прошка и неуспехът да се справим с тези предизвикателства верижно ще причини още провали и ще постави нови препятствия по пътя. Научете се да гледате отвъд тясно личното и егоистичното, за да не се усложнят още ситуациите.

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Кармични уроци и задачи по Лунните възли

На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. – Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.  При този цикъл трябва да се стремим към постигането първо на лична автономия и вътрешен мир, вместо да се фокусираме върху баланс във взаимоотношенията на всяка цена. След като преоткрием себе си и личното си място под звездите като пълноценни хора, ще можем да подобрим и отношенията си. Темата на тази двойка значи е търсене на лично щастие и удовлетворение, без да сме зависими от другите.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Знак на Уран – промени и обрати

Уран преминава през знака Телец дългосрочно. Практичността и изобретателността се комбинират добре с практичните намерение. Мощен стимул за иновации при упорита работа, реформи във финансовата сфера. Възприемането на новаторски концепции и превръщането им в реални задачи е най-силната ни стратегия. Засядането в миналото и назадничавото трябва да се избягва на всяка цена. Отлично време за всички, които се отличават с финансова грамотност, изобретателност и усет за светски дела.

Знак на Нептун – духовност, изкуство и психика

Нептун дългосрочно се намира в знака Риби. На висше ниво, духовните занимания заемат водещо място при този цикъл, а нисшите прояви се свързват с психични проблеми. Изящните изкуства и всякакъв вид визуализации и фантазии придобиват по-голямо значение в живота ни. Да се научим да приемаме съдбата си, да разбираме защо носим дадена карма и разбирането, че сме подвластни на висшите духовни сили, по-големи от всички простосмъртни, може да се разглежда като най-доброто освобождение и постигане на вътрешно спокойствие.

Значение на Нептун в знака Риби 2011 – 2026

Знак на Плутон – дълбоки кризи и трансформации

Плутон в своето ретроградно движение се връща в Козирог на 11-ти юни 2023, където ще остане  до началото на 2024-та.  Най-лошото е зад гърба ни. Но да направим равносметка какво се случи и прогноза за последния етап.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Още прогнозни хороскопи

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните